ساخت مینی زیر دریایی بدون موتور برای ربات های شناگر

محققان نوعی مینی زیر دریایی ابداع کرده اند که بدون موتور حرکت می کند.به گزارش  دیجیتال ترندز، محققان موسسه ETH زوریخ با همکاری موسسه فناوری کالیفرنیا یک مینی زیردریایی بدون موتور ابداع کرده اند. این زیر دریایی که با پرینتر سه بعدی ساخته شده با استفاده از طرح اولیه نیرو محرکه حرکت می کند که برای ربات های شناگر طراحی شده بود.

ربات با کمک این طرح اولیه می تواند بدون نیروی موتور حرکت کند. گجت نسبت به تغییرات دما در آب عکس العمل نشان می دهد و پاروهای آن به آرامی به عقب و جلو حرکت می کنند.

کریستین شیا رهبر این پروژه می گوید: ربات های شناگر با تقلید حرکت پارو زدن قایق ها یا حرکت قورباغه ها در آب خود را به سمت جلو حرکت می دهند.

در این طرح پاروهای ربات به موتور الکتریکی متصل به منبع برق، اتکا ندارد بلکه این پاروها به وسیله باریکه های «شکل حافظه پلیمری» (shape memory polymer) فعال می شوند که مانند ماهیچه عمل می کنند.

این «شکل حافظه پلیمری» درحقیقت نوعی پلاستیک است که هنگام گرما با محیط سازگار می شود. در این وضعیت می توان آن را طوری برنامه ریزی کرد که شکل ثانویه ای به خود بگیرد. پس از خنک شدن «شکل حافظه پلیمری» شکل ثانویه آن تثبیت می شود. اما حافظه آن شکل دائمی خود را از دست نمی دهد. هنگامیکه این بخش دوباره گرما ببیند به شکل اولیه برمی گردد.در این حالت نیرو به یک مکانیسم داخلی منتقل می شود و سبب می شود پاروها به عقب و جلو حرکت کنند.

«شکل حافظه پلیمری» طوری طراحی شده تا در آب منبسط شود بنابراین هنگامیکه آب گرم شود آنها مانند ماهیچه عمل می کنند.این ماشین هنوز در مراحل اولیه است و پارو فقط می تواند یک حرکت را انجام دهد.