پنجره هایی با قابلیت تولید انرژی به بازار می آید
رکنا: نوعی سلول خورشیدی شفاف توسط محققان دانشگاه ایالتی میشیگان ساخته شده که امکان تولید پنجرههایی با قابلیت تولید انرژی را فراهم میکند.
این فناوری در برگیرنده یک فیلم نازک از مولکولهای ارگانیک است که قادرند طولموجهای نامرئی را از نور خورشید جذب کنند. در مرحله بعد، این امواج که شامل پرتوهای ماورا بنفش و پرتوهای نزدیک به مادون قرمز هستند، به انرژی الکتریکی تبدیل میشوند. به دلیل شفافیت این فناوری به سادگی میتوان آن را در شیشه پنجره منازل، شیشه خودروها و حتی نمایشگر گوشیهای هوشمند بهکار گرفت.
بازدهی بهترین سلولهای خورشیدی موجود در بازار Store بین 15 تا 18 درصد است و میزان بازدهی سلولهای خورشیدی شفاف به 5 درصد میرسد. با وجود این محققان امیدوارند با بهبود این فناوری بتوانند بازدهی آن را به میزان بازدهی فناوریهای موجود در بازار برسانند.تنها در آمریکا بین 5 تا 7 میلیارد متر مربع شیشه در ساختمانها، اتومبیلها و سایر ابزار و لوازم روزمره زندگی مورد استفاده قرار گرفته است. برای بهرهبرداری بهینه از منابع تجدیدپذیر انرژی لازم است از کلیه فضاهای ممکن از جمله این سطوح شیشهای برای تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریسیته به نحو مطلوبی استفاده شود. در این صورت امکان تامین 40 درصد از انرژی الکتریکی مورد نیاز آمریکا از طریق نور خورشید فراهم میشود. همچنین بر اساس برآورد محققان با ادغام این فناوری با فناوری موجود پنلهای خورشیدی که روی سقف بناها مورد استفاده قرار میگیرد، میتوان نزدیک به 100 درصد توان الکتریکی مورد نیاز را از انرژی خورشید تامین کرد.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر