بازداشت 95 دانشجو در ناآرامی های اخیر
حوادث رکنا: منصور غلامی با اشاره به بازداشت ۹۵ دانشجو در اعتراضات اخیر گفت: اکنون ۷ دانشجو در بازداشت هستند که امیدواریم بزودی مشکل آنها حل شود.
به گزارش رکنا،منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جمع خبرنگاران و در خصوص آخرین وضعیت دانشجویان بازداشتشده در اعتراضات اخیر، گفت: در جریان اتفاقات اخیر تعدادی از دانشجویان بازداشت شدند که خوشبختانه اکثریت آنان آزاد شدند و وزارت علوم ستادی برای پیگیری این موضوع تشکیل داده است که البته اعلام این موضوع نیازمند تبلیغات نبوده و همکاران ما در این ستاد همواره پیگیر حل مشکل هستند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: در حال حاضر تنها هفت الی هشت نفر در بازداشت هستند و امیدواریم تا یکی دو روز آینده مشکل آنان نیز حل شود. با این وجود فضایی ایجاد شد تا عدهای از دانشجویان در بازداشتگاه بمانند، اما اینکه دچار تخلف و جرایم نشدند، برای ما ارزشمند است و امیدواریم رویکرد عاقلانه دوستان سبب شود هرگز چنین تخلفاتی در هیچ فضایی وجود نداشته باشد.
غلامی ادامه داد: به طور کلی ۹۵ دانشجو در سراسر کشور بازداشت شده بودند که اکثر آنان در روزهای ابتدایی آزاد شدند و تنها ۳۰ نفر به مدت طولانیتری در بازداشت به سر بردند.
ورود دانشگاه ها در حوزه های مختلف
او در خصوص پیشرفتهای علمی کشور در دولتهای یازدهم و دوازدهم گفت: همانگونه که اطلاع دارید بعد از انقلاب سیستم کشور از کارشناسان خارجی که در حوزههای مختلف بهداشتی، فنی و مهندسی حضور داشتند، خالی شد و نیازمندیهایی در نیرویهای متخصص ایجاد شد که در این زمینه دانشگاهها وارد کار شدند.
او افزود: علیرغم جوان بودن در تجربه بعد از انقلاب اسلامی، در دوره زمانی حدودا ۱۰ تا ۱۵ سال نیازهای نیروی انسانی کشور توسط دانشگاهها تامین شد, خوشبختانه امروز همه ارکان کشور از کارشناسیهای بدنه تا مدیریت از فارغالتحصیلان دانشگاههای داخلی هستند و این کار دستاورد مهمی است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: مرحله دوم فعالیت دانشگاهها در دهه ۷۰ است که حوزه فنی، حرفهای و پژوهشی در دانشگاهها گسترش پیدا کرد و دانشجویان تحصیلات تکمیلی ورود پیدا کردند و ما امروز مشاهده میکنیم که دانشگاهها و مراکز علمی در ارزیابیهای بینالمللی ۲۰۱۹ در جایگاه ۱۶ و در ارزیابی ۲۰۲۰ احتمالا رتبه ۱۵ را خواهند داشت.
غلامی افزود: کسب این دستاوردها در حالی است که کشورهای رقیب در این حوزه جزء کشورهای پرتوان و پرسابقه از نظر سبقه مراکز دانشگاهی علمی هستند و این دستاوردها باعث افتخار کشور است و طبعا در کنار این دستاوردها انتظارهایی بوده و هست تا بتوان از ظرفیت هیأت علمی برای حل مشکلات استفاده کنیم.
او ادامه داد: سومین مرحله ورود دانشگاهها مربوط به اوایل دهه ۸۰ و تشکیل مراکز رشد است که در حال حاضر ۱۹۷ مرکز رشد و ۴۳ پارک علم و فناوری در حوزه وزارت علوم وجود دارد که بخشی از کار را پیش میبرند و دستاوردهای علمی توسط استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان در طی فراهم کردن امکان استفاده از دستاوردهای علمی در شکلهای مختلف از جمله نرمافزار، ساختن قطعات فنی و برنامههای متنوع تلاش میکنند تا این حوزه رشد و ترقی داشته باشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص نقش دانشگاه فردوسی در افزایش دانشجویان خارجی، تصریح کرد: یکی از برنامههای اسناد توسعه علمی کشور، توسعه تعاملات و ارتباطات بینالمللی از جمله پذیرش دانشجویان خارجی از کشورهای دیگراست و این امر نیازمند سازوکارهای مربوط به خود است و دانشگاهها در راستای تحقق این امر تلاش میکنند.
غلامی گفت: دانشگاههای مختلف در استانهای دیگر پیگیر این موضوع هستند و دانشگاه فردوسی در این زمینه توفیق بیشتری داشته و در حال حاضر رتبه اول پذیرش دانشجویان خارجی را کسب کرده است. قطعا آموزش و تربیت فرزندان اهالی کشورهای دیگر از جمله کشورهای همسایه ارتباط میان نسلها و جوامع را تعمیق میبخشد.
شیوهنامه انضباطی دانشجویان در حال بازنگری است
او در خصوص زمان اصلاح شیوهنامه انضباطی دانشجویان افزود: این شیوهنامه در حال بازنگری است و عجلهای برای اصلاح آن وجود ندارد، زیرا شیوهنامه قبلی در حال اجراست و شیوه نامه جدید به جهت اعمال نظر دانشجویان در حال بررسی است و پس از اینکه اصلاح شود، اجرا خواهد شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص ایجاد رشته گردشگری در دانشگاه فردوسی، بیان کرد: دانشگاههای مستقل این رشته را داشته و در جهت تقویت نیروی انسانی فعالیت میکنند. برای ایجاد رشته دانشگاه باید متقاضی شود و برنامههای وزارت علوم برای یکسانسازی در آموزش توسط اساتید دانشگاه تنظیم و دانشگاهها باتوجه به امکانات خود آن را برگزار میکنند. در صورتی که از مشهد تقاضایی در این زمینه وجود داشته باشد از آن استقبال میکنیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر