کمبود عرضه فولاد در بورس کالا ، مشکل اصلی این حوزه است
اقتصادی رکنا: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس کمبود عرضه فولاد در بورس را مشکل اصلی این حوزه دانست و گفت: نظارت دقیق بر سامانههای بهین یاب، حذف مجوزهای مچینگ و توجه به سامانه تجارت از جمله راهکارهای ساماندهی بازار فولاد است.
سیدجواد حسینی کیا با اشاره به مشکلات حوزه فولاد گفت: از آنجا که تولید فولاد در کشور 30 میلیون تُن و مصرف این محصول حدود 12میلیون تُن است، گرانی فولاد توجیهی نداشته و نشات گرفته از سیاستگذاری ناقص در زنجیره است.
وزارت صمت نظارت دقیقی بر بازار و سامانههای بهین یاب ندارد
نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی کمبود عرضه فولاد در بورس را مشکل اصلی این حوزه دانست و افزود: اختصاص سهمیه کاغذی برای برخی از واحدهای تولیدی که تنها یک مجوز دارند، موجب ایجاد حاشیه بازار برای فولاد شده است به گونه ای که برخی تولیدکنندگان کاغذی سهمیه دریافتی را به نرخ بازار آزاد به مصرفکننده واقعی میفروشند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم رگلاتوری توسط وزارت صمت در سامانه بهین یاب را راهکاری مناسب برای ساماندهی مشکلات حوزه فولاد دانست و ادامه داد: درحال حاضر وزارت صمت نظارت دقیقی بر بازار، سامانههای بهین یاب و معاملات خارج از بورس ندارد.
عرضه فولاد به شیوه مچینگ باید کاملاً حذف شود
حسینیکیا با انتقاد از صدور مجوزهای مچینگ در حوزه فولاد، تصریح کرد: عرضه فولاد به شیوه مچینگ باید کاملاً حذف شود و کلیه محصولات فولادی در بورس کالا ارائه شوند.
مچینگ یا خریداری از کالای مازاد معاملات به فرایندی اطلاق میشود که طی آن، در صورتی که تمامی حجم عرضه شده کالای مورد نظر در تالار معاملات بورس کالا مورد معامله قرار نگیرد، بخشی باقی مانده و معامله نشده، با قیمت پایه در سیستم مازاد عرضه و یا مچینگ قرار میگیرد.
وی با اشاره به راهکارهای ساماندهی بازار فولاد، گفت: عرضه متناسب سود در طول زنجیره فولاد یکی از راهکارهای کاهش التهاب بازار فولاد است؛ مادامیکه سود در طول زنجیره توزیع نشود قطعا مشکلات این حوزه ماندگار است و خامفروشی تداوم خواهد داشت.
به گزارش خانه ملت، به گفته عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس حذف مجوزهای کاغذی، سامانه تجارت و انبار از دیگر راهکارهای ساماندهی این حوزه است که تاکنون به این موضوعات بی توجهی شده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر