ضرورت تزریق دُز یادآور واکسن کرونا/ برخی واکسن ها نیاز به دُز یادآور چهارم دارند!

تزریق واکسن کرونا در کشورمان مدت هاست انجام می شود. طی هفته های اخیر تزریق واکسن کرونا روزانه به بیش از یک میلیون نفر هم رسید. گفته می شود تزریق دُز یادآور واکسن کرونا نیز چند ماه پس تزریق دُز های اول و دوم واکسن کرونا ضروری است.

به گزارش رکنا، دکتر اولدوز الوش افزود: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، تزریق دز یادآور واکسن علیه کرونا برای افرادی که دارای بیماری‌های پرخطر بوده یا کسانی که احتمال درگیری کرونا را دوباره دارند، ضروری است و این دز اطمینان از اثر واکسن را تایید می‌کند.

وی اضافه کرد: برخی واکسن‌ها نیز نیاز به تزریق دز یادآور (چهارم) نیز دارند که البته واکسیناسیون عمومی و تزریق دز‌های مختلف واکسن، تضمینی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا نیست، بلکه شدت بیماری و جلوگیری مرگ و میر ناشی از کرونا را می‌گیرد.

این فوق تخصص ریه تاکید کرد: هیچ واکسنی ۱۰۰ درصد ایمنی ندارند و نقش و هدف واکسیناسیون کاهش تلفات کرونایی است، به همین دلیلی رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی از جمله زدن ماسک و حفظ فاصله اجتماعی بسیار مهم بوده و اگر تجمعی صورت می‌گیرد باید در فضای بسته هوا جریان داشته باشد.

به گفته الوش، ویروس لامبدا مسریتر از جهش‌های آلفا و دلتا کرونا است و توانایی انتقال و انتشار سریعتری نسبت به سایر جهش‌ها دارا بوده و نسبت به سایر سویه‌های کرونا در گسترش عفونت در بدن مسری‌تر است، علایم ابتلا به این گونه نیز کم و بیش مشابه گونه‌های دیگر است و شامل افزایش دمای بدن، سرفه‌های مداوم و از دست دادن حس بویایی و چشایی میشود.

وی تاکید کرد: برای قطع زنجیره انتقال بیماری رعایت دقیقتر شیوه نامه‌های بهداشتی به ویژه استفاده مداوم از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از حضور در مکان‌های شلوغ توصیه می‌شود.

سازمان بهداشت جهانی در حال انجام مطالعات بر روی لامبدا، یکی از جدیدترین گونه‌های ویروس کروناست و خوشبختانه تاکنون گزارشی از موارد ابتلا به گونه کرونا لامبدا در کشور ما گزارش نشده و گونه لامبدا برای اولین بار در پرو شناسایی شد و تاکنون در بیش از ۲۰ کشور دنیا موارد ابتلا به آن گزارش شده است.

تا کنون ۲۱ میلیون و ۱۲۸ هزار و ۹۲۹ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۱ میلیون و ۲۸۰ هزار و ۶۹۸ نفر نیز دُز دوم را در کشور تزریق کرده اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۳۲ میلیون و ۴۰۹ هزار و ۶۲۷ دُز رسید.