هلال احمر پیشتاز در تامین واکسن کرونا / 5 میلیون واکسن دیگر تا فردا وارد می شود

تزریق عمومی واکسن کرونا مهمترین راهکار پیشگیری از همه گیری این ویروس محسوب می شود. ایران از جمله کشورهای تولیدکننده واکسن کرونا است، اما با توجه به تاخیر در تولید انواع واکسن کرونا ایرانی، همچنان نیاز به واردات واکسن کرونا در کشورمان احساس می شود. همچنین باید توجه داشت که کند پیش رفتن روند تامین و تزریق عمومی واکسن کرونا در ماه های گذشته منجر به بروز موج پنجم کرونا در کشورمان شده است.

به گزارش رکنا، از ابتدای شیوع کرونا(اسفند ۹۸) در کشور تا کنون که بیش از ۱۱۰ هزار نفر از مردم جان خود را از دست داده اند، با وجود وضعیت تحریمی، بسیاری از سازمان ها و نهادها به فراخور مسوولیت، پای در میدان مقابله با این ویروس گذاشته اند اما جمعیت هلال احمر به خاطر ماهیت کاری، ابعاد گسترده تری در این رودروی به فعالیت های خود بخشیده است.

برپایی نقاهتگاه برای بیماران‌ کرونایی، ارائه خدمات رایگان به این بیماران و پایش و کنترل مداوم مبادی مرزها از اهم فعالیت های هلال احمر طی ۱۸ گذشته در مقابله با کرونا می توان برشمرد اما تهیه واکسن و واردات این اکسیر ضد کرونایی را باید سرفصل اقدامات این جمعیت دانست.

جمعیت هلال احمر تا کنون ۱۸ محموله واکسن وارد کشور کرده و آخرین(هجدهمین) محموله را نیز حاوی پنج میلیون دز روز یکشنبه چهاردهم شهریور ماه از طریق فرودگاه امام خمینی(ره) وارد کرد و تحویل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داد.

اما هلال احمر به گفته سخنگوی این جمعیت، فعالیت خود برای تامین واکسن را از زمستان سال ۱۳۹۹ آغاز کرد.

محمدحسین قوسیان مقدم ۲۸ فروردین سال جاری با اشاره به واردات واکسن کرونا توسط هلال احمر گفت: جمعیت هلال احمر از زمستان سال ۱۳۹۹ در تلاش است تا واکسن کرونا تهیه کند و چندین بار هم در این زمینه به صورت رسمی اعلام آمادگی کردیم اما در عین حال عنوان کردیم در مورد نوع واکسن و کشور آن حتما با سازمان غذا و دارو همکاری خواهیم کرد تا بهترین واکسن تایید شده توسط این سازمان به دست مردم کشور برسد.

وی افزود:‌ در طول دو سه ماه گذشته نیز با چین، روسیه و هند در حال مراوده بودیم تا واردات واکسن را انجام دهیم و خوشبختانه به نتایجی نیز دست پیدا کردیم و در نهایت به مرحله‌ای رسیدیم که به مجوز نیاز داشتیم و این مجوز سرانجام ۱۴ فروردین ماه صادر شد.

به گفته قوسیان مقدم، چندین ماه قبل از این تاریخ ما نامه درخواست خود را ارسال کردیم اما در نهایت ۱۴ فروردین ماه دستور صادر شد و همین نخست وفروردین توانستیم محموله‌ای از واکسن کرونا با رایزنی صلیب سرخ کشور چین وارد کنیم.

رایزنی برای واردات بیشتر واکسن کرونا

گرچه ورود محموله از فروردین ماه کلید خورد، اما رییس جمعیت هلال احمر چندی بعد از آغاز رایزنی ها برای واردات واکسن کرونا خبر داد.

کریم همتی ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ در جلسه شورای مدیران این جمعیت با بیان اینکه ۱۴ فروردین ماه مجوز واردات واکسن کرونا از سوی وزارت بهداشت به هلال احمر داده شد، افزود: اقدامات اولیه برای واردات واکسن کرونا به کشور انجام شده و تلاش ها در این عرصه ادامه دارد. در کنار این اقدامات، ۴۰۰ هزار دز واکسن سینوفارم اهدا شده از سوی صلیب سرخ چین وارد کشور و به وزارت بهداشت تحویل داده شد که در قالب واکسیناسیون سراسری در کشور به گروه هدف خواهد رسید. رایزنی ها با کشورهای روسیه و چین ادامه دارد و با اتحادیه آسیا و اقیانوسیه نیز صحبت هایی انجام شده تا هر چه سریع‌تر مابقی واکسن های مورد نیاز تامین شود.

اما رایزنی ها جمعیت بی جواب نداد و سخنگوی جمعیت هلال احمر هفتم فروردین سال ۱۴۰۰ اعلام کرد توفیقاتی حاصل شده تا واردات واکسن را از مبداء چین به کشور داشته باشیم.

قوسیان مقدم با اشاره به وضعیت واردات واکسن کرونا از سوی هلال احمر، گفت: در حال حاضر پیگیری برای واردات واکسن کرونا از سوی جمعیت هلال احمر به شدت در حال جریان است. واردات‌مان از مبداء چین خواهد بود، اما هنوز نمی‌توانیم اعلام کنیم که میزان واردات چقدر بوده و دقیقا چه زمانی وارد کشور می‌شود.

وی افزود: مسلما جمعیت هلال احمر دنبال این است که واکسن را به میزان قابل توجهی وارد کند. اقدامات لازم انجام شده و توفیقاتی هم در این زمینه داشته‌ایم تا واردات واکسن را از مبداء چین به کشور داشته باشیم. میزان و زمان واردات آن را متعاقبا بعد از قطعی شدن اعلام می‌کنیم. خبرهایمان در این زمینه خبرهای خوبی است.

سخنگوی جمعیت هلال احمر همچنین ۲۹ خرداد ماه اعلام کرد که روند واردات واکسن کرونا از سوی هلال‌احمر تا رفع نیاز کشور ادامه خواهد یافت.

وی گفت: تاکنون محموله‌هایی از واکسن کرونا توسط هلال احمر به کشور وارد شده و با احتساب رسیدن ادامه محموله ۲ میلیون دزی واکسن که یک بخش آن روز پنجشنبه ۲۷ خرداد ماه به کشور رسید، هلال احمر توانسته است ۴.۵ میلیون دز واکسن کرونا وارد کند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون ۳۰ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۲۵۴ دُز طی دو نوبت به افراد تزریق و حدود ۲۵ میلیون دز از این واکسن ها توسط هلال احمر وارد کشور شده است، اما رییس جمعیت هلال احمر معتقد است برای خروج از بحران کرونا به ۱۸۰ میلیون دز واکسن نیاز داریم.

همتی هشتم شهریور ماه با بیان اینکه برای واکسیناسیون کامل جامعه و خروج کشور از بحران کرونا به ۱۸۰ میلیون دز واکسن نیاز داریم، افزود: در حال بررسی واکسن ویژه گروه‌های خاص و اطفال هستیم و تلاش می‌کنیم واکسن‌های مناسب برای این گروه تهیه و به کشور وارد کنیم.

وی همچنین با اشاره به درگیری کشور از اواخر سال ۹۸ با بحران کرونا گفت: در این مدت، جمعیت هلال‌احمر براساس رسالت ذاتی خود، در مرکز میدان مقابله با این بحران و در کنار وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌های دخیل در مدیریت این بیماری بوده و برای سلامت مردم تلاش کرده است.

همتی ادامه داد: براساس توافق‌های انجام شده، تلاش می‌شود از هفته آینده، پارت‌های پنج میلیونی واکسن به کشور وارد شود و روند واردات واکسن شتاب بیشتری بگیرد. هلال‌احمر با حمایت رئیس جمهوری و هماهنگی وزارت بهداشت تلاش می کند در شهریور ماه ۲۰ میلیون دز و در ماه‌های مهر و آبان، هر ماه ۳۰ میلیون دز واکسن به کشور وارد ‌کند.

وی افزود: با توجه به جمعیت ۸۰ میلیونی کشور، اگر بخواهیم دو تا سه دز واکسن برای مردم تامین کنیم، به واردات ۱۸۰ میلیون دز واکسن نیاز داریم و بنابر تاکید ویژه رئیس جمهوری درخصوص تسریع در واردات واکسن، هلال‌احمر می‌تواند براساس جایگاه خود در فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر، روند آغاز شده برای واردات واکسن را تا واکسیناسیون کامل جامعه و خروج کشور از بحران کرونا ادامه دهد.

رئیس جمعیت هلال‌احمر همچنین از پیگیری معاونت امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه این جمعیت برای تامین واکسن از سایر منابع تولید کننده همچون اروپا نیز خبر داد و گفت: بنابر تاکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری، هیچ ممنوعیتی برای واردات واکسن از منابع معتبر وجود ندارد و در صورت نهایی شدن قراردادهای خرید و دریافت واکسن، این اقدام با حمایت دولت و مجوز وزارت بهداشت انجام خواهد شد.

همتی افزود: هلال‌احمر همچنین در حال بررسی نحوه تهیه واکسن مناسب ویژه بیماران خاص، مادران باردار، مادران شیرده و اطفال است و تلاش می‌کنیم واکسن‌های مناسب برای این گروه تهیه و به کشور وارد کنیم.

رئیس جمعیت هلال‌احمر طی چند روز گذشته از ورود سنگین‌ترین محموله‌ی واکسن کرونا که تهیه شده توسط هلال‌احمر حاوی پنج میلیون دز واکسن به کشور خبر داد و گفت: به طور کلی این جمعیت از اردیبهشت ماه تاکنون ۲۵ میلیون و ۳۹۰ هزار دز واکسن به کشور وارد کرده است.  

رئیس جمعیت هلال احمر کشور با اعلام اینکه واردات محموله‌های پنج میلیون دزی واکسن به کشور ادامه دار خواهد بود، بیان کرد: همانطور که پیش‌تر هم اعلام کرده بودیم و همچنین طبق تاکیدات رئیس جمهوری در گفت‌وگوی زنده با مردم مبنی بر تامین ۴۰ میلیون دز واکسن در شهریور ماه، این روند را با شتاب بیشتری ادامه خواهیم داد.  

وی ادامه داد: مدیران جمعیت هلال احمر کشور حتی با شروع به کار دولت جدید همچنان در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا و با محوری بودن موضوع واکسن و واکسیناسیون در دولت سیزدهم همه تلاش خود را درعرصه خدمت رسانی به هموطنان عزیز کشور به اجرا گذاشتند وتا نابودی کامل ویروس کرونا پای کار ایستاده اند.

رئیس جمعیت هلال‌احمر همچنین از پیگیری معاونت امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه این جمعیت برای تامین واکسن از سایر منابع تولید کننده همچون اروپا نیز خبر داد و گفت: بنابر تاکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری، هیچ ممنوعیتی برای واردات واکسن از منابع معتبر وجود ندارد و در صورت نهایی شدن قراردادهای خرید و دریافت واکسن، این اقدام با حمایت دولت و مجوز وزارت بهداشت انجام خواهد شد.

همتی افزود: هلال‌احمر همچنین در حال بررسی نحوه تهیه واکسن مناسب ویژه بیماران خاص، مادران باردار، مادران شیرده و اطفال است و تلاش می‌کنیم واکسن‌های مناسب برای این گروه تهیه و به کشور وارد کنیم.

به هر روی گرچه شاید تامین نیاز ۱۸۰ میلیون دز برای خروج کشور از بحران کرونا کمی زمان بر به نظر می رسد، اما عزم دولت سیزدهم و اولویت قرار گرفتن تسریع واکسیناسیون می توان این هدف را محقق سازد.    

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه یکم شهریور ماه به عنوان وزیر پیشنهادی بهداشت دولت سیزدهم در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به ارائه برنامه خود پرداخت و گفت، واکسیناسیون کرونا تا پایان بهمن سال جاری پایان می یابد.

وی ۱۳ شهریور ماه نیز گفت به لطف خدا حرکتی انقلابی در دولت انجام شده و واکسن به مقدار کافی در حال واردات به کشور است و این مقدار واکسن در طول تاریخ بیماری کرونا، بی نظیر بوده و تا آخر شهریور و مهر ماه نیز روند واردات واکسن به کشور ادامه دارد.

بدون شک با این هم افزایی مورد حمایت دولت سیزدهم و همکاری نهادهای فعالی چون جمعیت هلال احمر در تهیه واکسن و تسریع واکسیناسیون سراسری، خوشبینی ها و امیدواری ها برای مهار و یا حداقل تضعیف ویروس کرونا در ماه های آینده تقویت شده و تداوم این روند روزهای خوبی را نوید می دهد.

ورود محموله ۵ میلیون دوز واکسن کرونا تا فردا

امروز هم سخنگوی جمعیت هلال احمر از ورود محموله ۵ میلیون دوز واکسن کرونا تا فردا در صورت فراهم شدن شرایط خبر داد و گفت: در حال حاضر نوع واکسن‌های وارادتی "سینوفارم" بوده؛ البته رایزنی‌هایی نیز با برخی از کشورها برای ورود واکسن‌های جدید انجام شده است.

محمدحسن قوسیان مقدم با اشاره به ادامه ورود محموله‌های واکسن کرونا اظهار کرد: در حال حاضر از 40 میلیون دوز واکسن کرونا که وارد کشور شده، 25 میلیون دوز واکسن توسط جمعیت هلال احمر وارد شده است.

وی تصریح کرد: یکی از برنامه‌های جمعیت هلال احمر در این ایام ورود واکسن کرونا به کشور بوده و در این زمینه در هفته‌های آتی نیز محموله‌های جدیدی وارد خواهد شد.

سخنگوی جدید هلال احمر ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده از سوی هلال احمر قرار است هر هفته 5 میلیون دوز واکسن کرونا وارد کشور شده است که در یکشنبه گذشته این تعداد وارد شده و در صورت فراهم شدن شرایط یک محموله 5 میلیونی دیگر وارد کشور خواهد شد که میزان واکسن‌های وارداتی در این هفته به 10 میلیون دوز خواهد رسید.

قوسیان مقدم تصریح کرد: در حال حاضر نوع واکسن‌های وارادتی "سینوفارم" بوده البته رایزنی‌هایی نیز با برخی از کشورها برای ورود واکسن‌های جدید انجام شده است.

وی در رابطه با واکسیناسیون اتباع در کشور هم گفت: در این زمینه نیز رایزنی‌های با سازمان ملل انجام شده است و قرار است واکسن مورد نیاز تأمین شود که بر اساس آمار 4 میلیون واکسن نیاز است.

منبع: ایرنا