بررسی وضعیت تولید خودروسازان / افت شدید تولید دو خودروساز بزرگ
رکنا: ارزیابی تولید خودرو در دو خودروساز بزرگ کشور در اردیبهشت ماه سال جاری از افت شدید تولید در این 2 شرکت دارد.
به گزارش رکنا، افت اعلام شده از روند تولید خودروسازان در اردیبهشت ماه در حالی ثبت شده که در فروردین 1400 در مقایسه با مدت سال 99 خودروسازان نسبت به سایر صنایع منتخب رشد تولید قابل توجهی داشته اند، بطوریکه تولید انواع خودرو سواری در این مدت رشد 132.3 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل را تجربه کرد. این رشد تنها شامل خودرو سواری نمی شد و سایر گروههای خوروسازی نیز در فرودین 1400 نسبت به 1399 رشد تولید داشته اند. این روند در فروردین ماه در حالی ثبت شده که آمار تولید انواع خودروها در اردیبهشت ماه امسال و مقایسه آن با مدت مشابه سال گذشته نشان از افت ۲۹ درصدی تولید در گروه صنعتی ایرانخودرو و 15.4 درصدی در گروه سایپا دارد.
داده های اعلام شده از سوی اتاق بازرگانی ایران نشان دهنده آن است که در آمار تجمعی تولید نیز طی دو ماه نخست امسال ایرانخودرو با کاهش 1.4 درصدی تولید نسبت به دوماهه ابتدایی سال گذشته مواجه شده اما سایپا در دو ماهه امسال نسبت به دو ماه نخست سال گذشته، رشد 24.3 درصدی تولید داشته است.
فعالان اقتصادی افت تولید خودروسازان را به دو عامل عمده نسبت می دهند که در این خصوص می توان به «کمبود نقدینگ» و «افزایش بدهی خودروسازان به قطعهسازان یا زیاندهی خودروسازان ناشی از قیمتگذاری دستوری خودرو» نسبت می دهند.
وضعیت تولید ایران خودرو
براساس داده های اعلام شده گروه صنعتی ایرانخودرو در اردیبهشت سال جاری ۳۶ هزار و ۷۲۶ دستگاه از انواع خودروها تولید کرده است که نسبت به ۵۱ هزار و ۷۳۶ دستگاه تولید شده در دومین ماه از سال گذشته ۱۳۹۹ با افت ۲۹ درصدی روبرو شده است. از این میزان خودرو تولید شده در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ حدود ۳۶ هزار و ۳۱۰ دستگاه متعلق به سواریهای تولیدی است که نسبت به ۵۰ هزار و ۶۷۶ دستگاه تولید شده درمدت مشابه سال گذشته ۲۸.۳ درصد کاهش تولید را نشان میدهد.
وضعیت تولید وانت و خودروهای سنگین
تولید وانت که در اردیبهشت ماه سال گذشته ۸۲۲ دستگاه بوده، امسال در همین ماه به یک دستگاه رسیده و 99.9 درصد کاهش تولید را ثبت کرده است. این در حالی است که در اردیبهشت ماه امسال هیچ وانتی تولید نشده و نسبت به ۴۷ ون تولید شده در مدت مشابه سال گذشته ۱۰۰ درصد کاهشی است.
در مقابل در دومین ماه سال جاری آمار تولید خودروهای سنگین افزایشی ثبت شده است. اردیبهشت ماه امسال با رشد 159.1 درصدی ۵۷ دستگاه مینیبوس، میدلباس و اتوبوس تولید شده است. در مدت مشابه سال ۱۳۹۹، تنها ۲۲ دستگاه از خودروهای مذکور به مرحله تولید رسیده بود.
در نهایت نیز تولید کامیونت، کامیون و کشنده نیز از ۱۶۹ دستگاه در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ به ۳۵۸ دستگاه در اردیبهشت ۱۴۰۰ رسیده که رشد ۱۱۱.۸ درصدی تولید را نشان میدهد.
آمار تجمعی تولید انواع خودروها از ابتدای سال جاری تا پایان اردیبهشت ماه نشان میدهد که تولید در ایرانخودرو از ۶۶ هزار و ۸۷۵ دستگاه تولیدی در دو ماه نخست سال گذشته ۱.۴ درصد کمتر شده و به ۶۵ هزار و ۹۶۹ دستگاه رسیده است.
وضعیت تولید سایپا
براساس داده های اعلام شده وضعیت تولید سایپا نشان میدهد که این خودروساز از ۴۴ هزار و ۵۵۳ دستگاه انواع خودرو تولید شده اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ به ۳۷ هزار و ۶۹۶ دستگاه در مدت مشابه سال ۱۴۰۰ رسیده و ۱۵.۴ درصد افت تولید را رقم زده است.
از این تعداد خودرو تولیدی در اردیبهشت ماه امسال، ۳۲ هزار و ۹۷۷ دستگاه آمار تولید سواریهای سایپا است که با افت ۱۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۳۹ هزار و ۳۲۵۱ بوده، مواجه شده است.
تولید ون در سایپا نیز افت ۱۰۰ درصدی داشته و همان یک دستگاهی که در اردیبهشت ماه سال گذشته تولید شد هم به تولید در اردیبهشت ۱۴۰۰ نرسید. علاوهبراین همچون سال گذشته در اردیبهشت ماه امسال هیچ مینیبوس، میدلباس و اتوبوسی در سایپا تولید نشد.
در مدت مشابه سال ۱۳۹۹، تنها ۲۲ دستگاه از خودروهای مذکور به مرحله تولید رسیده بود.
تولید وانت و انواع کامیونت، کامیون و کشنده اما افزایشی بوده است. تعداد وانتهای تولیدی سایپا در اردیبشهت سال جاری ۴۶۶۶ دستگاه است که نسبت به ۵۲۵۱ دستگاه تولید شده در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ رشد ۱۱.۱ درصدی داشته است.
۵۳ کامیونت، کامیون و کشنده تولید شده در اردیبهشت ماه امسال نیز سه دستگاه بیشتر از سال گذشته بوده و شش درصد رشد را ثبت کرده است.
برخلاف ایرانخودرو آمار تجمعی تولید انواع خودروها در سایپا طی دو ماه نخست سال جاری نشان از افزایش ۲۴.۳ درصدی تولید نسبت به دو ماه نخست سال گذشته دارد که از مجموع ۵۳ هزار و ۶۷۲ دستگاه به ۶۶ هزار و ۶۹۴ دستگاه رسیده است.
این گزارش حاکی از آمار تولیدات خودروسازان بوده و بهتبع تعداد کثیری از این خودروهای تولیدی بهویژه در سواریها به سبب کسری قطعات یا هر عامل دیگر، ناقص میمانند و امکان عرضه به بازار را پیدا نخواهند کرد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
منبع:اقتصاد نیوز
ارسال نظر