گلایه از تداوم محدودیت واردات در 1400
رکنا: انتقاد از تداوم محدودیت واردات در سال جدید به بهانه حمایت از تولید داخل از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مطرح و در همین زمینه محمدرضا فاروقی، عضو هیات رئیسه کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران مطرح کرد: بر کسی پوشیده نیست که حمایت از تولید وظیفه شرعی و قانونی هر فعال اقتصادی است.
اولین نشست کمیسیون تسهیل تجارت و مدیریت واردات اتاق ایران در سال جاری برگزار شد و در ابتدای این نشست دبیر این کمیسیون مهمترین اقدامات صورت گرفته در سال گذشته را تشریح کرد.
به گزارش رکنا، در همین زمینه، رایزنی برای (اصلاح لایحه قانون مبارزه با قاچاق کالاو ارز، پیشنهادات اجرایی برای تعیین تکلیف کالاهای دپو شده در گمرک، بررسی پتانسیلهای مناطق آزاد با حضور نماینده دائم کمیسیون در مجلس، پیگیری و ارایه مشکلات واردکنندگان به مراجع ذیربط،تدوین 50 گزارش گزارش در حوزههای مختلف، راهکارهای اجرایی برای تجارت در زمان شیوع ویروس کرونا، بررسی تاثیر قیمت نفت در تجارت ایران، چالشهای مولدسازی داراییهای دولت و ... )از جمله مهمترین اقداماتی است که در سال 99 از سوی کمیسیون تسهیل تجارت و مدیریت واردات پیگیری شده است.
یکی از مهمترین اقدامات کمیسیون تسهیل تجارت و مدیریت
محمد جعفری، رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و مدیریت واردات اتاق ایران نیز توضیح داد: یکی از مهمترین اقدامات کمیسیون تسهیل تجارت و مدیریت واردات اتاق ایران در سال 99، پیگیری هریک از مشکلات نامبرده در قالب کمیتهها و کارگروههای تخصصی زیر مجموعه بوده است که در سال 1400 تلاش میکنیم تا تعداد هر یک از این کمیتهها و کارگروههای تخصصی افزایش یابد.
در این نشست همچنین واردکنندگان حاضر در این نشست به بیان نقطه نظرات خود پرداختند و برخی از مهمترین مشکلاتی که در حال حاضر با آن مواجه هستند مطرح کردند.
انتقاد از نحوه تعیین نوسانات نرخ ارز در قراردادهای تجاری یکی از مهمترین موضوعاتی بود که در این نشست مطرح و فعالان بخش خصوصی خواستار بررسی و پیگیری این موضوع از سوی کمیسیون واردات شدند.
حمایت از تولید داخل
انتقاد از تداوم محدودیت واردات در سال جدید به بهانه حمایت از تولید داخل از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مطرح و در همین زمینه محمدرضا فاروقی، عضو هیات رئیسه کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران مطرح کرد: بر کسی پوشیده نیست که حمایت از تولید وظیفه شرعی و قانونی هر فعال اقتصادی است. اما متاسفانه به همین بهانه شاهد بی ثباتی در سطوح مختلف و دستورالعملهای اجرایی وزارت صنعت هستیم.
فاروقی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مشکلاتی که به نظر من به معنای واقعی کلمه اجحاف در حق بخش خصوصی است، اخذ مابهالتفاوت نرخ ارزی است که به بهانه تطویل در ارایه اسناد حمل و اسناد ترخیص به وارکنندگان مطالبه میشود.
او همچنین توضیحاتی در رابطه با قانون اصلاح تعرفه گمرکی داد و در همین رابطه اقدامات کمیسیون تسهیل تجارت و مدیریت واردات را تشریح کرد.
قرار دادن نرخ ارز 4200 تومانی به عنوان مبنای محاسبه
انتقاد از مبنا قرار دادن نرخ ارز 4200 تومانی به عنوان مبنای محاسبه تعرفههای گمرکی از دیگر موضوعاتی بود که اون در این نشست مطرح کرد که منجر به افزایش نهایی قیمت کالاها خواهد شد.
نایبرئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران با اشاره به ماده 16 قانون قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی مبنی بر اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است ثبت سفارش کالاهای مصرفی و مصرفی بادوام خارجی دارای مشابه ایرانی را که با کیفیت مناسب و به میزان کافی تولید شده باشد تا پایان مدت قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ممنوع کرده و یا براساس ماده(۲۲) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور از موانع تعرفه ای و فنی جهت مدیریت واردات استفاده کند، پیشنهاد داد تا این موضوع در دیوان عدالت اداری مطرح شود.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
اقتصادنیوز
ارسال نظر