وزیر نیرو: ۱۳۷۱ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور تا پایان سال افزوده می شود

به گزارش رکنا ، رضا اردکانیان، وزیر نیرو در آیین افتتاح 25 پروژه صنعت برق در 3 استان خوزستان، سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی به ارزش 5936 میلیارد تومان اظهار داشت: امروز نزدیک به 6 هزار میلیارد تومان طرح‌های برق در سال جهش تولید در این استان‌های مهم و پهناور افتتاح می‌شود.

وی افزود: در نیروگاه‌های حرارتی از ابتدای انقلاب تا سال 92، حدود 62 هزار مگاوات به طور متوسط سالانه 1770 مگاوات در طول 35 سال به ظرفیت تولید در این بخش اضافه شده که ظرفیت ایجاد شده در این بخش از زمان فعالیت دولت تا نیمه 1400، 20 هزار مگاوات به این ظرفیت سالانه 2500 مگاوات اضافه می‌شود.

وزیر نیرو تصریح کرد: خوشبختانه در اثر مجموعه فعالیت‌ها و امکاناتی که فراهم بوده، هر چند سال‌های سختی را پشت سر گذاشتیم و در کوران جنگ اقتصادی هستیم، اما 40 درصد افزایش سالانه ظرفیت نصب شده نسبت به سال‌های قبل فراهم شده است.

اردکانیان با بیان اینکه "از ابتدای امسال تاکنون، 1648 مگاوات ظرفیت نیروگاهی ایجاد شده و 1371 مگاوات دیگر تا پایان سال اضافه خواهد شد"، گفت: در نیروگاه‌های تجدیدپذیر شامل خورشیدی، بادی و آبی تا سال 92، 8370 مگاوات ظرفیت از ابتدای انقلاب با متوسط سالیانه 240 مگاوات ایجاد شده که از نیمه سال 92 تا نیمه سال 1400، 3025 مگاوات با متوسط سالانه 380 مگاوات به این ظرفیت اضافه می‌شود که به طور متوسط سالانه 60 درصد افزایش ظرفیت ایجاد شده است.

وزیر نیرو با اشاره به پویش #هرهفته_الف_ب_ایران گفت: از مجموع 250 پروژه امسال با سرمایه گذاری 50 هزار میلیارد تومان، تاکنون 140 پروژه به بهره‌برداری رسیده و امروز 25 پروژه دیگر به بهره برداری می‌رسد.

اردکانیان، از ایجاد سالانه حدود 4 هزار مگاوات نیروگاه مجازی با همکاری مردم در همه بخش‌ها در دو سال اخیر به عنوان یک دستاورد بزرگ در دولت عنوان کرد و گفت: در تابستان سال‌های گذشته به طور متوسط هر سال بیش از 5 درصد افزایش اوج بار داشتیم که اگر مجموع اوج بار تابستان را 60 هزار مگاوات در نظر بگیریم ، سالی حدود 3 هزار مگاوات باید ظرفیت جدید فقط برای این که در تابستان خاموشی نداشته باشیم ایجاد شود.

وی افزود: داشتن این مقدار ظرفیت جدید به معنای احداث 4 هزار مگاوات نیروگاه است که سرمایه‌گذاری سه میلیارد دلاری برای عبور از قله و اوج بار نیاز دارد.

وزیر نیرو با اشاره به کاهش اوج بار در دو سال گذشته از 5.2 درصد به یک درصد گفت: علاوه بر این، نه تنها خاموشی نداشتیم بلکه ضمن صادرات انرژی بیشتر، انرژی بیشتری هم به بخش‌های تولیدی کشور عرضه شد.

وی ادامه داد: علاوه بر منابع دولتی که بیشتر از آن در بخش آب بهره‌مند هستیم، در دولت تدبیر و امید موفق شدیم 6.7 میلیارد یورو و 61 هزار میلیارد تومان سرمایه غیر دولتی و غیر بودجه عمومی جذب کنیم که شامل مشارکت بخش خصوصی، استفاده از فاینانس خارجی و سایر راه‌های تنوع‌بخشی به منابع مالی بوده است.

وزیر نیرو در عین حال خاطرنشان کرد: در سیستان و بلوچستان، صنعت برق نقش کلیدی برای توسعه، عمران و آبادانی دارد و امروز اولین توربین بادی منطقه میل نادر به مدار بهره‌برداری می‌آید که هر توربین 5 هزار مشترک خانگی را می‌تواند جوابگو باشد که معادل برق سه کارخانه سیمان است.

وزیر نیرو افزود: با توجه به وزش بادهای 120 روزه در منطقه، تونل‌های بادی ایجاد شده در محور شرق و ظرفیت مطالعه شده 30 هزار مگاواتی، صنعت برق به اتکای ظرفیت‌های داخلی توسعه خواهد داشت.

اردکانیان درباره ویژگی‌های نیروگاه بادی میل نادر گفت: با مطالعه‌ای که داریم بویژه در تونل بادی منطقه خواف تقریبا جریان باد، جریانی دائمی است و این یکی از مزیت‌های تونل است و امید می‌رود در بحث‌های مشترک با افغانستان هر چه زودتر کار اجرا در این منطقه را هم آغاز کنیم.

وی افزود: به‌جز این منطقه، در سیستان هم برنامه نصب 25 توربین 2.5 مگاواتی را داریم که مجموع ظرفیت آن 50 مگاوات است.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.