شمارش معکوس راه‌اندازی آلومینیوم جنوب

به گزارش رکنا، میزان کل سرمایه‌گذاری این طرح بیش از یک میلیارد دلار است و اشتغال‌زایی مستقیم این کارخانه به ۱۲۰۰نفر می‌رسد. این طرح با مشارکت ایمیدرو و شرکت سرمایه‌گذاری غدیر شکل گرفته و یکی از ویژگی‌های پروژه سالکو، مشارکت ۵ بانک کشور بوده که به رهبری بانک صادرات صورت گرفته است.فاز نخست کارخانه آلومینیوم جنوب، قرار است تا پایان سال ۹۸ با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن از مجموع ۳۰۰ هزار تن وارد مدار تولید شود. دیگ‌های فاز نخست این مجموعه۳۰۰ هزار تنی به مرور وارد مدار تولید می‌شود و در سال ۹۹ به ظرفیت کامل می‌رسد و در نهایت سالکو با تکمیل کل فازهای خود به ظرفیت یک میلیون تنی رسیده و بزرگ‌ترین واحد تولیدی آلومینیوم کشور خواهد شد.

با توجه به موقعیت جغرافیایی کارخانه این واحد می‌تواند در بخش صادرات نیز قوی عمل کند. این واحد صنعتی باید تاکنون به تولید می‌رسید اما به‌نظر می‌رسد تحریم‌ها و مشکلاتی که ایجاد شد از لحاظ مواد اولیه راه‌اندازی این واحد صنعتی را به تعویق انداخته است. درحال‌حاضر شهریار طاهرپور با کوله باری از تجربه در شرکت‌های آلومینیومی، هدایت این کارخانه را به عهده دارد، وی پیش از این مدیرعاملی دو واحد تولید آلومینیم المهدی و آلومینیوم ایران را نیز عهده‌دار بوده و همچنین در دوره‌ای ریاست ایدرو را نیز به‌عهده داشته و با آمدن وی به سالکو به‌نظر می‌رسد روند پیشرفت، سرعت بالاتری گرفته است و به‌زودی شاهد افتتاح رسمی این پروژه بزرگ ملی توسط رئیس‌جمهور باشیم. شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو) در سال ۲۰۰۳ میلادی در راستای اهداف توسعه صنایع انرژی‌بر و با هدف صادرات، رفع فقر، افزایش اشتغال و استفاده بهینه از منابع عظیم گازی کشور در منطقه ویژه صنایع انرژی‌بر لامِرد استان فارس ایجاد شد. چشم‌انداز این شرکت تبدیل شدن به بزرگ‌ترین تولید‌کننده آلومینیوم در کشور و قرار گرفتن در جمع ۴ تولید‌کننده برتر آلومینیوم در خاورمیانه از طریق توسعه ظرفیت تولید آلومینیوم جهت ایجاد ارزش افزوده در بخش انرژی و دسترسی به بازارهای صادراتی است.

با وجود اینکه از مزیت‌های مهم ایران در تولید آلومینیوم، انرژی و نیروی انسانی ارزان است اما متاسفانه به‌دلیل تحریم‌ها و امضا نشدن قراردادهای بلندمدت خرید آلومینا، پترولیوم کک و‌آند و گشایش نیافتن ال‌سی (اعتبار اسنادی)، مواد اولیه به‌وسیله واسطه‌ها با نرخ بالاتری خریداری می‌شوند، به‌گونه‌ای‌که نرخ تمام شده آلومینیوم در داخل بیش از شرکت‌های تولیدکننده در منطقه خلیج‌فارس شده است اما شاید بتوان با افزایش تولید و سرشکن شدن هزینه‌ها،قیمت تمام شده را تا حدی کنترل کرد. با توجه به افزایش میزان مصرف آلومینیوم در دنیا کارشناسان، آینده و چشم‌انداز این صنعت را بسیار خوب ارزیابی می‌کنند و معتقدند روند قیمت این فلز نیز صعودی است. درحال‌حاضر آلومینیوم اولیه‌ (فلز خالص) در شرکت‌های آلومینیوم ایران (ایرالکو) ۱۷۵ هزار تن در اراک، آلومینیوم المهدی و هرمزآل ۱۱۰ هزار تن در بندرعباس و جاجرم ۴۰ هزار تن با مجموع ظرفیت اسمی نصب شده ۴۶۸ هزار تن در سال تولید می‌شود. با راه‌اندازی فاز نخست آلومینیوم جنوب با ظرفیت ۳۰۰هزار تن در سال با فناوری ۴۳۰کیلوآمپر، میزان ظرفیت تولید آلومینیوم کشور به ۷۶۸ هزار تن می‌رسد و با راه‌اندازی فازهای دیگر آلومینیوم جنوب با ظرفیت ۶۰۰ هزار تن ظرفیت تولید آلومینیوم در ایران به بیش از ۳/ ۱ میلیون تن در سال خواهد رسید.

منبع: دنیای اقتصاد/برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.