افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی به کجا رسید

به گزارش رکنا، در ابتدای مهر ماه امسال دستورالعملی به تاکسی‌های اینترنتی ابلاغ شد که محدودیت‌هایی را برای فعالیت این استارتاپ در نظر گرفته بود. از اصلی‌ترین موضوعاتی که در این آیین‌نامه ذکر شده بود و به گفته مدیرعامل تپسی یکی از اصلی‌ترین نکاتی بوده که جلسات تصمیم‌گیری برای این دستورالعمل را به تعویق انداخته است، پرداخت عوارض از سوی تاکسی‌های آنلاین به شهرداری است.

آنطور که فعالان این صنف از جمله یکی از اعضای اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی و برخی از مدیران شرکت‌های تاکسی اینترنتی بیان کرده‌اند یکی از دلایل جلسات متعدد سه ساله برای به نتیجه رسیدن برسر دستورالعمل نظارتی ابتدا درصدگیری و بعد از آن میزان سهم‌خواهی بوده است.

به گفته نگین انصاری، مدیر حقوقی تپسی این درصدگیری ایتدا بر سر میزان پنج تا هفت درصدی بوده که طی مذاکرات این میزان به دو درصد کاهش پیدا کرده است، حال که این دستورالعمل ابلاغ شده و برای تاکسی‌های اینترنتی لازم‌الاجراست اکوسیستم استارتاپی حدود دو هفته بدون واکنش بود؛ اما چند روز پیش میلاد منشی‌پور، مدیرعامل تپسی در جلسه‌ای با محسن پورسیدآقایی، معاون حمل‌ونقل شهردار تهران برمبنای این دستورالعمل قرارداد همکاری بست.

یک روز پس از عقد این قرارداد تپسی نشست خبری در این خصوص ترتیب داد. منشی‌پور در این نشست گفت: به ما گفته‌اند این قرارداد را امضا کنید و عوارض دو درصدی پرداخت کنید، در مقابل مالیات بر ارزش افزوده حذف می‌شود.

از آن جایی که نهاد تصمیم‌گیرنده در خصوص پرداخت یا عدم پرداخت مالیات بر ارزش افزوده توسط شرکت‌های اینترنتی سازمان امور مالیاتی و در مرتبه بالاتر وزارت امور اقتصادی و دارایی است، پس از گذشت بیش از حدود دو هفته از ابلاغ این آیین‌نامه هیچ خبری از سوی این وزارت‌خانه مبنی بر تایید یا رد این گزاره که تاکسی‌های اینترنتی با پرداخت عوارض دو درصدی به شهرداری از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف می‌شوند، اعلام نشده است.

براساس اظهارات مدیرعامل تپسی، اگر مالیات بر ارزش افزوده حذف نشود، شرکت‌های تاکسی آنلاین باید عوارض ۱٫۵ درصدی بپردازند که فشار مالی بر این شرکت‌ها وارد می‌کند.

با توجه به این که هنوز وزارت اقتصاد در خصوص حذف مالیات بر ارزش افزوده تعیین تکلیف نکرده است، آیا تپسی در بستن قرارداد با شهرداری تهران تعجیل کرده است؟

میلاد منشی‌پور دراین زمینه گفت: ما به حذف مالیات خوشبین هستیم و فکر نمی‌کنیم که عجله کرده‌ایم.

مسئله فشار مالی بر اثر پرداخت عوارض و مالیات بر ارزش افزوده بر شرکت‌های تاکسی اینترنتی از سوی ماکسیم نیز تایید شد و آرمین کریمی، مدیر توسعه و عملیات ماکسیم گفت: ما برخی از درآمد شرکت را به گسترش کار اختصاص می‌دهیم، اما حالا باید دو درصد آن را به شهرداری بدهیم چون این درصدگیری شهرداری بار مالی بر شرکت اعمال می‌کند به طور طبیعی موجب افزایش نرخ می‌شود، چون مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصد از کل درآمد اختصاص داده شده است. برای جبران هزینه‌ها نمی‌خواهیم شرایطی باشد که مسافر و راننده ناراضی باشند اما با این درصد‌ها مجبوریم برخی تغییراتی از جمله افزایش نرخ را در نظر بگیریم.

به نظر می‌رسد که درصدگیری شهرداری‌ها و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده شرکت‌های تاکسی اینترنتی را مجبور خواهد کرد که در نرخ سفرها تغییراتی افزایشی را اعمال کنند که در نهایت این اقدام به ضرر مصرف‌کننده خواهد بود.

از آن جایی که دو شرکت دیگر تاکسی آنلاین یعنی اسنپ و ماکسیم تا به حال هیچ قراردادی با شهرداری امضا نکرده‌اند، باید دید مقاومت این دو شرکت راه به جایی خواهد برد یا نه؟

تجارت نیوز/برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.