ذخایر اورانیوم ۴.۵ درصد ایران از مرز ۲۵ کیلو گذشت

به گزارش رکنا ، بر اساس آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تا تاریخ ۲۸ مرداد (۱۹ اوت ۲۰۱۹) آژانس راستی آزمایی کرده است که میزان ذخیره اورانیوم ۲۳۵ غنی‌شده تا ۳.۶۷ درصد ۲۴۱.۶ کیلوگرم بوده است.

این گزارش می‌افزاید: ذخیره فوق شامل ۲۱۶.۵ کیلوگرم اورانیوم عنی شده تا ۳.۶۷ درصد از اورانیوم ۲۳۵ و ۲۵.۱ کیلوگرم اورانیوم غنی شده تا ۴.۵ درصد از اورانیوم ۲۳۵ است.

ایران در ۱۶ تیرماه گام دوم در راستای کاهش تعهدات برجامی‌اش را اعلام کرد که بر اساس آن میزان درصد و غلظت غنی‌سازی خود را فراتر از ۳.۶۷ افزایش داد و بعد از آن به سرعت غنی‌سازی تا ۴.۵ درصد را آغاز کرد و در کمتر از دو ماه این ذخایر به بیش از ۲۵ کیلوگرم رسیده است.

ذخایر آب سنگین ایران همچنان کمتر از ۱۳۰ تن است

بر اساس گزارش آژانس، ایران هم‌چنان به اطلاع رسانی به آژانس در خصوص موجودی آب سنگین در ایران و تولید آب سنگین در کارخانه تولید آب سنگین HWPP ادامه و به آژانس اجازه داده است که بر میزان ذخایر آب سنگین ایران و مقدار آب سنگین تولید شده در HWPP نظارت کند.

تا ۲۸ مرداد، آژانس راستی‌آزمایی کرد که مقدار آب سنگین تولید شده و مقدار در حال استفاده در این کارخانه ۱۲۵.۵ متریک تن است. در طول دوره گزارش‌دهی ایران بیش از ۱۳۰ متریک تن آب سنگین نداشته است.

آژانس هم‌چنین تایید کرد که از زمان گزارش قبلی مدیرکل، مجموع ۲.۲ متریک تن آب سنگین از ایران خارج شده است و نیز ۲.۲ متریک تن آب سنگین را برای فعالیت‌های تحقیق و توسعه در ارتباط با تولید ترکیبات دوتریم برای کاربردهای پزشکی مورد استفاده قرار داده است.

گزارش آژانس در بخش تحقیق و توسعه اعلام کرده است که در طول دوره این گزارش، آژانس راستی‌آزمایی کرده است: تا ۱۱ سانترفیوژ نسل ۴ نصب و با گاز UF۶ آزمایش شده‌اند، یک ماشین سانترفیوژ نسل ۵ نصب و با گاز UF۶ آزمایش شده است، تا ۳۳ ماشین سانترفیوژ نسل ۶ نصب شده‌اند که از آنها ۱۰ عدد با گاز UF۶ آزمایش شده است. یک ماشین سانترفیوژ نسل ۸ نصب و با گاز UF۶ آزمایش شده است. هم‌چنین بحث‌های فنی در خصوص ماشین‌های سانترفیوژ نسل ۶ در حال انجام است.

روند مستمر و رو به جلو فعالیت‌های مرتبط با تحقیق و توسعه در حوزه غنی‌سازی و سانتریفیوژها از این رو مهم و حایز اهمیت است که در گام سوم بخش مهمی از اقدامات ایران در راستای کاهش تعهدات برجامی‌اش شامل فعالیت‌های تحقیق و توسعه می‌شود.

تغییر نسل سانتریفیوژها فراتر از نسل اول، افزایش تعداد سانتریفیوژها فراتر از 5060، عدم پایبندی به سطح غنی‌سازی 4.5 درصد، توسعه غنی‌سازی در نطنز و برداشتن محدودیت‌ها در تحقیق و توسعه از جمله گسترش نسل‌های سانتریفیوژ از جمله اقداماتی است که در گام سوم پیش‌بینی می‌شود که در دستور کار قرار گیرد.

یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی که انتظار می‌رود در روند کاهش تعهدات در آن شاهد رشد و پیشرفت چشم‌گیر باشیم، توسعه و تولید سانتریفیوژه‌های نسل 6 است که اکنون در مرحله خوبی از تحقیقات قرار دارد و آماده است تا از تست‌های ده تایی به تست‌های با تعداد بالاتر برود.

علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی اخیرا اعلام کرده بود که "سالن مونتاژ سانتریفیوژهای جدید و مدرنی که ساخته‌ایم که در آن حدود ۲۰ سانتریفیوژ IR6 مونتاژ شده است."

وی گفته بود که سازمان انرژی اتمی "قابلیت برگشت پذیری به شرایط قبل از برجام را به سرعت دارد."

میزان ۳۰۰ کیلوگرم UF۶ معادل با ۲۰۲.۸ کیلوگرم اورانیوم است.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.