به گزارش رکنا، عبدالناصر همتی امروز (سه شنبه) در پیامی ویدئویی به همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت، با اشاره به عدم حضورش در این همایش به دلیل سفر غیر قابل پیش‌بینی به سوریه و همراهی با معاون اول رئیس‌جمهور، اظهار کرد: سامانه‌های پرداخت و تسویه از اقدامات مهم سیستم بانکی کشور است که در دو بعد می‌تواند به بانک مرکزی کمک کند که کمک این سامانه‌ها در مرحله اول از دید نظارتی است.

وی افزود: در بحران ارزی که اواسط سال در کشورمان رخ داد و هم‌زمانی با تحریم‌های غرب، مشکلاتی را برای کشورمان ایجاد کرده بود، به لطف خداوند توانستیم با اصلاح ابزار پرداخت، آرامش نسبی را بر بازار ارز حاکم کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه مرحله دوم کمک به سامانه‌های پرداخت و تسویه به نظام بانکی، کسب و کارهای این بخش است، گفت: روزانه ۲۰۰ میلیون تقاضا به این بخش وارد می‌شود که می‌تواند به تقویت کسب و کارهای نوین کمک کند.

 

همتی همچنین یکی از اتفاقات مهم حوزه بانکی را برداشت مستقیم عنوان و اظهار کرد: در حال حاضر در اغلب بانک‌ها این موضوع عملیاتی شده و این ابزار را می‌توانیم به عنوان ابزار و بستر مهم برای استارت‌آپ‌ها تلقی کنیم که البته این سیستم می‌تواند دغدغه فعالان این حوزه را برای جمع‌آوری وجوه حاصل از کسب و کارشان برطرف کند.

وی با اشاره به تدوین سیاست‌های رمز ارزها تصریح کرد: سیاست‌نامه رمز ارزها روز قبل روی سایت بانک مرکزی قرار گرفت و بناست بعد از جمع‌بندی نظرات در این همایش، از سوی بانک مرکزی نهایی شود.

رئیس‌کل بانک مرکزی در ادامه از مهاجرت از کارت‌های بانکی مغناطیسی به کارت‌های هوشمند خبر داد و گفت: تبدیل کارت‌های مغناطیسی به کارت‌های هوشمند می‌تواند کمک خوبی به نظام بانکی کند و علاوه بر ارتقای سطح امنیت، امکان پرداخت همراه امن را در جامعه فراهم می‌کند.

به گفته او، این تکنولوژی در داخل کشور بومی‌سازی شده و تحولات خوبی را در عرصه تجارت فراهم خواهد کرد.

همتی با اشاره به ایجاد پلت‌فرم برای بلاک‌چین‌ها ادامه داد: این اقدام نیز از دیگر برنامه‌های بانک مرکزی است که می‌تواند در کنار همراهی و هم‌فکری شرکت‌های فناوری، بستر خوبی را برای بانکداری الکترونیک و کسب و کارهای نوین فراهم کند.

به گفته وی، بانک مرکزی به این جمع‌بندی رسیده که به عنوان ناظر و سیاست‌گذار عمل کند و این امکان را به فین‌تک‌ها بدهد تا در زمینه توسعه فناوری و … آزادی عمل بیشتری داشته باشند و در مقابل نظارت را محکم‌تر کنیم.برای ورود به کانال تگرام ما کلیک کنید.