الزامات بودجه پساتحریمی
رکنا: زمان تقدیم لایحه بودجه به مجلس فرار رسیده است و همین موضوع اظهارنظرها در خصوص بودجه کشور را در روزهای اخیرافزایش داده است.
با توجه به بازگشت تحریمها و کمبود منابع، بودجه سال 98 راهکارهای جدیدی را میطلبد. مشکلات تنظیم بودجه و سختیهای به تعادل رساندن منابع و مصارف آن همیشه بر سر راه بودجهنویسی و چگونگی تأمین و تخصیص منابع وجود داشته اما این مشکلات در شرایط خاص مانند زمان تحریم که تأمین منابع را دشوار میکند خود را بیشتر نشان میدهد. برخی فعالان و کارشناسان اقتصادی و استادان دانشگاههای کشور با شرکت در نظرسنجی روزنامه ایران راه حل خود را برای داشتن بودجهای مناسب با شرایط حال حاضر حاکم بر اقتصاد کشور را با تأکید بر اینکه بدون تردید دولت در تنظیم بودجه، بشدت محدودیت دارد، ارائه دادند. بر مبنای نظر کارشناسان کاهش و حتی قطع دخالت نهادهای مختلف برای سهمخواهی از بودجه اصلیترین راهکاری است که در زمان تحریم و در حالی که کمبود منابع داریم میتواند دست دولت را برای تدوین بودجهای متناسب باز بگذارد. از طرف دیگر با توجه به افزایش سالانه هزینههای جاری و اختصاص سهم بیشتری از بودجه به آن، کارشناسان تأکید دارند برای جلوگیری از حذف بودجه عمرانی و تولید به نفع بودجه جاری، کاهش هزینههای غیرضروری و کاستن از طلب بودجههای منطقهای بخصوص از طرف نمایندگان مجلس امری ضروری است.
ما از اقتصاددانان پرسیدم برای داشتن بودجهای بهتر چه اقدامی باید انجام شود و چهار گزینه را پیشنهاد دادیم، فعالان اقتصادی شرکتکننده در این نظرسنجی هر چهار گزینه را برای داشتن بودجهای بهتر لازم دیدند و برخی آنان هم یکی از گزینههای زیر را انتخاب کردند:
1. کاهش دخالت نمایندگان مجلس و پرهیز از منطقهگرایی
2. جلوگیری از اعطای اعتبارات به پروژههای غیراقتصادی و کلنگ زنیهای سیاسی
3. درک شرایط کشور و کاهش هزینههای غیرضرور
4. کاهش بودجه نهادهای موازی و ناکارآمد
اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید
سهیلا یادگاری
ارسال نظر