بنیاد مستضعفان؛ از پروژههای محرومیتزدایی تا یک ابهام
رکنا: توانمندسازی مردم مناطق محروم و استفاده از ظرفیتهای بالفعل این مناطق برای ارتقای کیفیت زندگی یکی از برنامههای بنیاد مستضعفان طی سالهای اخیر بوده است.
نوانمندسازی مردم مناطق محروم و استفاده از ظرفیتهای بالفعل این مناطق برای ارتقای کیفیت زندگی یکی از برنامههای بنیاد مستضعفان طی سالهای اخیر بوده است. "قلعه گنج" استان کرمان بهعنوان یکی از مناطق بسیار محروم کشور چند سال قبل توسط بنیاد بهعنوان طرح پایلوت محرومیتزدایی انتخاب و طرحها و برنامههای متعددی با الگوی اقتصاد مقاومتی در آن اجرا و به بهرهبرداری رسیده است. طرحی که حدود دو سال به گواه دبیر شواریعالی امنیت ملی ضریب امنیت منطقه را 80 درصد افزایش داد.
در این راستا بنیاد مستضعفان از 5 سال پیش برنامه ریزی گستردهای را برای این منظور در دستور کار قرار داد و "شهرستان قلعهگنج" استان کرمان بهعنوان یکی از شناخته شدهترین مناطق محروم کشور برای طرح محرومیتزدایی انتخاب شد.
مرداد دو سال پیش مدیر وقت ملی طرح اقتصاد مقاومتی بنیاد مستضعفان با یادآوری اینکه در راستای اجرای فرمایشات و دغدغههای رهبر معظم انقلاب منطقه قلعه گنج استان کرمان بهعنوان یکی از شناختهشدهترین مناطق محروم کشور انتخاب شد، گفته بود: این نقطه را برای اجرای طرح اقتصاد مقاومتی انتخاب کردیم تا برای سایر مناطق محروم کشور یک الگو باشد، اینجا تا چند وقت دیگر شهر نمونه اقتصاد مقاومتی میشود که در آن طرحهای متعددی از جمله توانمندسازی مردم، ایجاد مشاغل پایدار، قوی کردن زیرساختهای کشاورزی، آموزش مشاغل و مهارتهای متعدد، احداث مجتمعهای دامداری و... به اجرا درآمده است.
قهرمانی احداث مجتمعهای دامداری، کارخانجات متعدد، تخصیص وام به مردم از محل صندوقهای خُرد روستایی، راهاندازی شهرک صنعتی، بیمارستان، هتل، مجتمع اداری و... را از برنامههای اجرا شده در طرح محرومیتزدایی قلعهگنج عنوان کرد و افزود: برای محرومیتزدایی این منطقه تفاهمنامهای با وزارتخانههای کشور، نیرو، صنعت و کشاورزی جهت ایجاد زیرساختهای اقتصادی، عمرانی، آموزشی، فرهنگی، درمانی، ورزشی با محوریت بنیاد مستضعفان امضا شد، اهداف ما از این برنامه رفع محرومیت از طریق توانمندسازی مردم در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، تکیه بر قابلیتهای بومی و درونزا بودن اقتصاد و... بود.
وی یادآور شد:روز اولی که اینجا آمده بودیم مردم از ما فقط کمکهای نقدی میخواستند اما با توجه به اقدامات صورت گرفته آنها امروز فقط از ما کار میخواهند، طرح مینویسند و ارائه میدهند و شغل راهاندازی میکنند. در جلسهای که با دبیر شورای امنیت ملی داشتیم وی تأکید کرد با اقدامات انجامشده در شهرستان قلعهگنج ضریب امنیتی نسبت به سال گذشته 80 درصد افزایش داشته است.
طرح مذکور از سوی رئیسجمهوری نیز مورد توجه قرار گرفت و وی پیشنهاد اجرای آنرا در 30 استان کشور داده بود. همچنین وزیر مستعفی راه و شهرسازی نیز دیماه 95 گفته بود: تجربه خوب بنیاد مستضعفان در بازآفرینی شهرستان قلعه گنج نشان داد بدون داشتن اعتباری کلان می شود کارهای خوبی انجام داد.
طرح پایلوت محرومیتزدایی در "قلعه گنج" تنهای یکی از اقدامات انجام شده بنیاد در راستای منویات رهبر معظم انقلاب بوده است. "پرداخت مالیات" یکی از مسائلی بوده که تا همین چند سال پیش توسط عدهای بهعنوان نکته مبهم عملکرد بنیاد به آن انتقاد میشد. اما شاید بتوان از پرداخت مالیات و ارائه آمار شفاف در این حوزه بهعنوان یکی از نکات مثبت عملکرد بنیاد طی 5 سال اخیر نام برد.
بیاطلاعی مطهری از پرداخت 4000 میلیارد تومان مالیات توسط بنیاد مستضعفان رئیس بنیاد مستضعفان هفته گذشته در اینباره گفته بود: « مجموع پرداخت مالیاتی سالانه که از 430 میلیارد ریال در سال 1384 به رقم 9902 میلیارد ریال در سال 1395 افزایش یافته است. این نشان از تعهد و تاکید بنیاد برقانونمندی و انجام تعهدات مالی بر اساس قوانین و مقررات مصوب است این رویه در سال 1396 نیز ادامه داشته است بهطوریکه براساس گزارشهای حسابرسی، در این سال مالیات بنیاد مستضعفان 10492 میلیارد ریال محاسبه شده که بر اساس قوانین تا مهلت مقرر قانونی پرداخت و مفاصا حساب دریافت میشود.»
به گزارش تسنیم، پرداخت وامهای خود اشتغالی و کارآفرینی نیز یکی دیگر از اقدامات بنیاد با هدف توانمندسازی مردم مناطق محروم کشور بوده است. سعیدیکیا در خصوص وامهای اشتغالزایی یارانهای روستایی گفته است:« تاکنون 2400 طرح با 1400 میلیارد تومان تصویب شده و 2100 طرح هم قرارداد بسته شده و تسهیلات گرفته اند و 1061 طرح نیز به بهرهبرداری رسیده است.»
برنامهها و اقدامات متعددی را در حوزه عملکردی بنیاد مستضعفان میتوان فهرست کرد که در این مجال نمیگنجد. فارغ از تمام اقدامات مثبت انجام شده در راستای محرومیتزدایی، طی هفتههای اخیر شایعاتی در خصوص سرنوشت صندلی ریاست بنیاد از سوی عدهای مطرح شده است. از احتمال رئیس شدن شهردار سابق تا حضور وزیر اسبق صنعت و حتی وزیر اسبق راه و شهرسازی. جریانهای متخلفی به این داستان دامن زدهاند و لازم است بنیاد مستضعفان در برابر این مسائل موضعگیری کند.
شاید یکی از دلایلی که هنوز بنیاد مستضعفان را به این کار مجاب نکرده به علاقه کم رئیس بنیاد برای اطلاعرسانی بازگردد. سعیدیکیا علیرغم تاکید همیشگی بر ارتباط سازنده با رسانهها اما در عمل اقدام چندانی در این زمینه انجام نداده است. قرار بود هر سه ماه یکبار نشستی خبری با حضور رئیس بنیاد مستضعفان برای پاسخگویی به سئوالات، ابهامات و ... برگزار شود، اما طی 5 سال اخیر تعداد نشست های خبری با حضور وی کمتر از انگشتان یک دست بوده است.
از این رو لازم است رئیس بنیاد مستضعفان با برگزاری یک نشست خبری موافقت کند. نشستی که در آن علاوه بر ارائه گزارش عملکردی به برخی سوالات نیز پاسخ داده شود.خبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید
ارسال نظر