سیف: مسافران برای دریافت ارز صبر کنند

به گزارش گروه اقتصادی رکنا، ولی‌الله سیف در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه نیما که با حضور اسحاق جهانگیری برگزار شد با حضور در جمع خبرنگاران در خصوص تخصیص ارز مسافرتی زمینی، اظهارداشت: مشخصاً بانک مرکزی ادعایی برای دیده‌شدن تمام مصارف ندارد، اما موارد مورد نیاز را اعلام کرده‌ایم و به‌تدریج بخش‌ها و موارد دیگر نیز اعلام خواهد شد.

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص تخصیص ارز به مصارف پیش‌بینی‌نشده نیز گفت: اقتصاد کشور نیاز به یک اقدام اساسی داشته و اینکه این اتفاق‌ها در روزهای اخیر برای اقتصاد کشور رخ داده اقدام بزرگی است و فکر نکنید که با سرعت بیشتر می‌توان مواردی را در نظر گرفت که در عین حال شفاف و اعلام شود.

رییس کل بانک مرکزی با تأکید بر اینکه اقدامات جدی در زمینه ارزی کشور انجام شده است، گفت: بانک مرکزی به‌صورت شب و روز فعالیت خود را در این زمینه انجام داده اما نکته بسیار مهم این است که در صادرات و واردات کشور هیچ خدشه‌ای وارد نشده است.

سیف ادامه داد: مهم‌ترین نقشی که تجارت خارجی کشور در نظامات پرداخت نیاز دارد این است که بتواند صادرات و واردات را استمرار دهد. وی با اشاره به حجم ثبت سفارش‌ها، و تخصیص ارزها، اظهارداشت: در 10 روزی که از ابتدای نظام جدید ارزی گذشته هیچ خللی ایجاد نشده و به‌تدریح تمامی احتیاج‌ها و نیازها تأمین و راهکار مناسب ارائه شده است.

رییس شورای پول و اعتبار در پاسخ به اینکه "اگر کسی سفر فوری داشت برای تأمین ارز چه‌کاری انجام دهد؟" بیان داشت: هم‌اکنون شرایطی است که باید با آن کنار آمد و اندکی صبر کرد. البته ویژگی اصلی نیما این است که انعطاف‌پذیر است و با شرایط ارزی کشور کم یا زیاد خواهد شد.

سیف افزود: خوشبختانه در اقتصاد مصونیتی ایجاد کرده‌ایم که بنا بر دلایل غیراقتصادی التهاب‌آفرینی و فضاسازی نشود. ویژگی اصلی نیما این است که متناسب با شرایط و فضا اقدامات را انجام دهد.

رییس کل بانک مرکزی درباره ویژگی‌های نیما، گفت: ویژگی اصلی نیما اشراف بانک مرکزی بر منابع و مصارف ارزی کشور و اطمینان از بازگشت کلیه منابع ارزی از محل صادرات کشور و تخصیص بهینه منابع به اولویت‌های کالاهای وارداتی است.

وی با اعلام اینکه نرخ دلار 4200 تومان نرخ ثابتی نیست، گفت: این نرخ متناسب با متغیرهای اصلی اقتصاد کشور حرکت می‌کند و یکی از عوامل مؤثر بر آن بحث تورم داخل و خارج از کشور است که پیش‌بینی می‌شود در سال 5، 6 یا 7 درصد باشد و متناسب با آن نرخ دلار و سایر ارزها هم تغییر خواهد کرد.

سیف با بیان اینکه تمامی ارزها در دنیا با نوسان مواجه هستند، گفت: البته در این کشورها نوسان‌ها خفیف است و ارتباط مستقیم با عوامل اقتصادی دارد. رییس شورای پول و اعتبار در پاسخ به پرسشی برای مقابله با اخلالگران بازار Store ارز گفت: اخلال در اقتصاد کشور رویه مشخصی دارد، اما در این سامانه کسی نمی‌تواند اخلال ایجاد کند و شفافیت مناسبی دارد.

وی در ادامه تأکید کرد: بانک مرکزی متولی تراز ارزی کشور است و ایجاد تعادل در این منابع و مصارف وظیفه بانک مرکزی است و ارتباط سامانه‌ها با سایر دستگاه‌ها امکان رصد را می‌دهد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.