بودجه سال ۹۷ بر مبنای عملکرد دستگاهها/ تقدیم لایحه قبل از ۱۵ آذر
رکنا: سخنگوی دولت با اشاره به تفاوت های اساسی میان بودجه ۹۷ و ۹۶ گفت: با اصلاح نظام بودجه ریزی، چالش ها و مشکلات بودجه کشور درسال آینده رفع می شود و سازوکار تخصیص بودجه براساس عملکرد دستگاه ها خواهد بود.
به گزارش گروه اقتصادی رکنا به نقل از ایبنا، محمدباقر نوبخت شب گذشته با حضور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: با روند جدید بودجه نویسی که امسال در دولت در حال انجام است، بودجه سال ۱۳۹۷ پیش از ۱۵ آذر به مجلس میرسد. وی با بیان اینکه نرخ دلار هنوز در بودجه قطعی نشده است، افزود: قیمت نفت در بودجه ۹۷ پنجاه دلار در نظر گرفته شده و تلاش ما بر این است که نرخ ۵۰ دلار را برای نفت تحقق ببخشیم.
پیش بینی رشد ۶ تا ۷ درصدی در اقتصاد
نوبخت از پیش بینی رشد ۶ تا ۷ درصدی در اقتصاد سال آینده خبر داد و افزود: برای سه ماهه اول ۷ درصد بدون نفت رشد اقتصادی داشتیم؛ خوشبختانه از زمستان سال گذشته رشد ساختمان مثبت بوده است و رشد سرمایه گذاری در سالهای قبل منفی اما امسال ۱.۷ درصد مثبت بوده است.
معاون رئیس جمهوری ادامه داد: از آنجا که مسکن می تواند به عنوان پیشران رشد و رونق باشد، در سه ماهه اول ۲/۶ درصد معاملات و ۶/۸ درصد معاملات رونق داشته باشد که در صورت ادامه جهشی در رشد اقتصادی ایجاد خواهد کرد.
پیش بینی تورم تک رقمی و ۹ درصدی
نوبخت درباره نرخ تورم نیز گفت: سال آینده نرخ تورم تک رقمی و ۹ درصد پیش بینی شده است. وی با بیان اینکه انتخاب نظام بودجه ریزی به شرایط اقتصادی کشور برمی گردد، خاطرنشان کرد: در بودجه نویسی سنتی بودجه ریزی بر مبنای صفر و غلتان بوده است اما آخرین مدلی که از نظر علمی در دنیا در بودجه ریزی انجام می شود براساس عملکرد دستگاه هاست.
نوبخت با تاکید بر اینکه آنچه در برنامه ششم تصویب شد در بودجه ۹۷ تبلور پیدا می کند، اظهار داشت: درخصوص طرحهای عمرانی از ۴ هزار و ۱۳۱ پروژه به ارزش ۴۵ هزار و ۳۹۰ میلیارد تومان در دست واگذاری است که از این مبلغ، میزان سرمایه گذاری اولیه آن برآورد شده و از محل این واگذاری صرفهجویی معادل سالانه ۴ هزار و ۳۸۶ میلیارد تومان می شود و مبلغ کل صرفهجویی به تفکیک پروژههای ملی و منطقهای ۶۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.
نوبخت تصریح کرد: در واگذاریها از ظرفیتهای متنوع قانونی که در اختیار دولت قرار گرفته استفاده شد اما هنوز نیازمندیم برای برخی دیگر از این ظرفیتها از مجلس اجازه قانونی بگیریم. وی افزود: با توجه به وضعیت فعلی اعتبارات عمرانی و جاری و فزاینده بودن اعتبارات جاری ما نمی توانیم کاری بکنیم و بخش زیادی از اعتبارات عمرانی نیز در تسخیر اعتبارات جاری است.
رییس سازمان برنامه و بودجه توضیح داد: از بودجه ۳۰۶ هزار میلیارد تومانی که تقدیم مجلس کردیم، مجلس هزینههای جاری را به ۳۴۶ هزار میلیارد تومان رساند و باید توجه کرد هر مقدار بودجه جاری را افزایش دهیم کم می آوریم و برای حل مشکل پروژههای عمرانی یا باید بخشی از آنها را واگذار کنیم یا باید بتوانیم همین مبلغ محدودی را که در اختیار داریم به کار گیریم.
وی تاکید کرد: ما در واگذاریها و اختصاص بودجه ها به تفکیک استانی و ملی، امیدواریم با سرعت بتوانیم بحث صدور اوراق مشارکت طرحها را نیز پیش ببریم و آیین نامه این واگذاریها نیز در دولت به تصویب رسید و سازمان برنامه و بودجه مطالعات آن را انجام داده است.
نوبخت ادامه داد: در ارتباط با برنامههایی که در حال اجراست چندین موضوع را باید همزمان پیش ببریم و غیر از ۴ هزار و ۱۳۱ پروژه ملی و استانی که به شکلهای مختلف واگذار و یا مشارکت بخش خصوصی در آن جلب شده ۱۴۱۸ طرح نیز در دست واگذاری داریم.
رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: ما از مجلس می خواهیم ادامه لایحه مشارکت عمومی- خصوصی را با ملاحظات و همکاری خوب تصویب کند تا ما بتوانیم بقیه طرحها را نیز با سرعت بیشتری واگذار کنیم.
نوبخت در ادامه درباره مشکلات بودجه ریزی گفت: غیر از ردیفی که برای دستگاه داریم ردیف متفرقه ای هست که بر اساس دستگاه تعریف نشده است. ردیف های متفرقه مشکلاتی در بودجه ایجاد کرده که برای شفاف سازی بودجه این ردیف ها در ذیل بودجه دستگاه ها قرار خواهد گرفت. تصمیم داریم که درآمدهای اختصاصی دستگاه ها را نیز نظارت کنیم.
وی در ادامه گفت : از سال ۸۰ قرار شد که بودجه ریزی بر مبنای عملکرد باشد اما هنوز این کار انجام نشده است. در سال های قبل بودجه در اسفند داده می شد درحالیکه بودجه باید در آذر تصویب و آیین نامه اجرایی بودجه آماده شود. اینکه بودجه ریزی بر اساس عملکرد باشد، شیوه دولت یازدهم است. در چهارسال گذشته جدول تعیین شد و در تلاش برای حل مشکلات پیش رو هستیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر