گازرسانی به مناطق مختلف کشور باید توجیه اقتصادی داشته باشد

به گزارش گروه اقتصادی رکنا، سعید مومنی با بیان اینکه توسعه در بخش‌های مختلف گاز رسانی و تامین سوخت مورد نیاز کشور همواره ادامه دارد، گفت: در طول برنامه ششم توسعه حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان تنها در بخش توزیع گاز و توسعه گازرسانی به سراسر کشور سرمایه گذاری خواهد شد.

وی افزود: تا پایان امسال تنها ۲ درصد از جمعیت شهری کشور جهت گازرسانی باقی می‌مانند.

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز تاکید کرد: گازرسانی به مناطق مختلف کشور باید توجیه اقتصادی داشته باشد. بر اساس بند "ق" تبصره ۲ قانون Law بودجه، برای گازرسانی و تامین انشعاب هر منطقه یک تعریف مشخصی وجود دارد، به عنوان نمونه لازم نیست برای روستاهایی که کمتر از ۲۰ خانوار جمعیت دارند یک خط گاز طولانی با علمک و انشعاب کشیده شود زیرا این کار توجیه اقتصادی ندارد، در این موارد بهتر است از سایر روش های تامین سوخت مورد نیاز مردم مانند گاز مایع یا برق استفاده شود، به هر حال قرار نیست گازرسانی به هر قیمت و در هر شرایطی انجام شود.

مومنی درباره تامین سوخت گاز مدارس در فصل سرما و جلوگیری از بروز اتفاقات ناگوار برای دانش آموزان در اثر استفاده از بخاری های نفتی، توضیح داد: در ۲۴ هزار و ۴۰۰ روستایی که اکنون از نعمت گاز بهره‌مند شده اند، مشکلی برای سوخت رسانی به مدارس وجود ندارد، این در صورتی است که آموزش و پرورش اقدام به گازکشی به داخل مدارس می‌‎کند و ما هم علمک و گاز مدارس را تامین می‌کنیم.

وی افزود: ۲۰ درصد از بودجه ای که از محل عوارض گاز بهای مردم دریافت می‌شود در اختیار آموزش و پرورش قرار می گیرد، یکی از اقداماتی که از محل این منبع مالی قابل اجرا است رسیدگی به مدارس است تا از سیستم بخاری سوزی نفتی به سیستم گازی حرارت مرکزی تبدیل شوند.

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز، اظهار کرد: تاکید سازمان نظام مهندسی در مباحث ۱۷ و ۱۹ مقررات ملی ساختمان این است که مراکز عمومی مانند مدارس باید مجهز به سیستم حرارت مرکزی باشند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.