افزایش آموزشگاههای آزاد فنیوحرفهای/کاهش۷درصدی مهارتآموزان!
رکنا:در حالی که تعداد آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای در ۶ ماهه نخست سال گذشته با رشد ۲ درصدی مواجه بود اما تعداد مهارت آموزان این آموزشگاهها با کاهش ۷.۲ درصدی مواجه بوده است.
رکنا اقتصادی:در حال حاضر حدود ۱۱ هزار آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد در سراسر کشور فعالیت میکنند که اقدام به برنامهریزی و اجرای دورههای آموزشی در چارچوب استانداردهای مهارتی میکنند. این دورهها که در قالب ۵۴ رشته و ۹۶۰ عنوان حرفه با نظارت سازمان آموزش فنی و حرفهای در آموزشگاههای آزاد (غیردولتی) اجرا و ارائه میشوند، دارای ارزشی معادل دورههای دورههای آموزشی بخش دولتی بوده و در صورت موفقیت مهارت آموزان آموزش دیده در آزمونهایی که در پایان دوره آموزش، توسط سازمان برگزار میشود، گواهینامهای با کد بین المللی به فرد اعطا میشود.
مقایسه عملکرد فعالیتآموزشی آموزشگاههای آزاد و مشارکت مردمی در ۶ ماهه نخست ۹۵ نسبت به مدت مشابه سال ۹۴ نشان میدهد در حالی که «تعداد آموزشگاههای آزاد» با افزایش حدود ۲ درصدی از ۱۰ هزار و ۸۵۲ آموزشگاه در ۶ ماهه نخست ۹۴ به ۱۱ هزار و ۵۹ آموزشگاه در ۶ ماهه نخست ۹۵ رسیده است اما «تعداد مهارت آموزان» آموزشگاههای آزاد (برحسب نفر – دوره) با کاهش ۷.۲ درصدی مواجه بوده است.
در عین حال در حالی که تعداد «رشتههای آموزشی» آموزشگاههای آزاد با رشد ۱۰.۲ درصدی از ۴۹ رشته در سال ۹۴ به ۵۴ رشته در ابتدای سال ۹۵ رسید اما تعداد دورههای برگزاری شده آموزشی در ۶ ماهه نخست سال گذشته ۱.۱ درصد کاهش داشت.
بررسی تعداد «دورههای آموزشی» در آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد نشان میدهد از مجموع ۶۰ هزار و ۲۹۹ دوره پیش بینی شده برای ۶ ماهه نخست سال ۹۵، تعداد ۵۵ هزار و ۴۹۱ دوره برگزار شد که این حکایت از به حد نصاب نرسیدن برخی دورهها و کاهش استقبال مهارت آموزان دارد که با توجه به تمرکز دولت و وزارت کار بر افزایش فرهنگ مهارت آموزی باید در این زمینه آسیب شناسی شود که دلیل کاهش استقبال چه بوده است.
بیشترین و کمترین استقبال از کدام رشتههای آموزشی بود؟
اما از مجموع ۵۵ هزار و ۴۹۱ دوره آموزشی برگزار شده توسط آموزشگاههای آزاد در ۶ ماهه اول سال گذشته، رشتههای مراقبت و زیبایی با ۱۸ هزار و ۵۴۴ دوره از بیشترین استقبال مهارت آموزان برخوردار بوده است. همچنین رشتههای فناوری اطلاعات با ۱۵هزار و ۹۲۳ دوره، صنایع پوشاک با ۵ هزار و ۶۱۲ دوره، امور بازرگانی با ۳ هزار و ۲۰۸ دوره، عمران با ۲ هزار و ۴۱۵ دوره، خدمات آموزشی با هزار و ۴۴۳ دوره، گردشگری با هزار و ۲۶۸ دوره و خدمات تغذیهای با هزار و ۲۵ دوره به ترتیب بالاترین میزان را در برگزاری دورههای آموزشی به خود اختصاص داده اند.
همچنین رشتههای آموزشی معماری با ۶ دوره، ساختمان و صنایع چوب با ۵ دوره، حمل و نقل زمینی، سرامیک، صنایع فلزی و متالوژی با ۳ دوره، کشاوررزی (ماشین آلات) ۲ دوره و رشتههای آموزشی «سلامت و طب ایرانی» و «فناوری محیط زیست» با یک دوره آموزشی کمترین دورههای آموزشی را در ۶ ماهه نخست سال گذشته به خود اختصاص دادند.
استقبال ۸۴ درصدی مهارت آموزان از رشتههای بخش خدمات
میزان مشارکت مهارتآموزان به تفکیک زمینه آموزشی نیز حاکی از آن است که رشتههای آموزشی در بخش خدمات بیشترین مهارت آموزان را به خود جذب کرده است به طوریکه ۸۴.۲ درصد از کل مهارتآموزان در رشتههای مرتبط با بخش خدمات آموزش دیده اند.
سهم مهارتآموزان از دریافت آموزش رشتههای بخش صنعت ۹.۶ درصد، رشتههای فرهنگ و هنر ۳.۵ درصد، رشتههای کشاورزی ۲.۷ درصد و رشتههای فن آموری راهبردی نیز ۰.۱ درصد بوده است.
بر اساس این گزارش، در ۶ ماهه نخست سال گذشته ۷۱.۴ درصد از مهارتآموزان زن و ۲۸.۶ درصد نیز از مردان بوده اند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر