اهتمام رئیس مجلس در موضوع مالیات برارزش افزوده آرامش را به نظام و مودیان مالیاتی بازگرداند

رکنا اقتصادی: سیدکامل تقوی‌نژاد با اشاره به مصوبه امروز مجلس در خصوص مالیات بر ارزش افزوده گفت: با اهتمام و تدبیر دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و همکاری موثر نمایندگان آرامش به نظام مالیاتی و مودیان مالیاتی در بخش ارزش افزوده بازگشت.

رئیس سازمان امور مالیاتی افزود:با مصوبه امروز مجلس بندی که در انتهای بند (ب) تبصره (6) قانون Law بودجه مبنی براینکه مأخذ مالیات برارزش افزوده مصرف‌کننده نهایی است،حذف شد و قانون مالیات برارزش افزوده به مدت یک سال تصویب شد.

تقوی‌نژاد با اشاره به اینکه قانون مالیات بر ارزش افزوده سال 1387 به صورت آزمایشی برای مدت 5 سال به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید،ادامه داد: هر ساله در ضمن اجرای بودجه اجازه تمدید آن به دولت داده می‌شد، امسال نیز تمدید قانون مالیات بر ارزش افزوده از مجلس درخواست شد که در بند (ب) تبصره (6) تمدید قانون مالیات بر ارزش افزوده تصویب شد.

وی با بیان اینکه دولت اصل لایحه قانون مالیات برارزش افزوده را مورد بررسی و تصویب قرار داده است،تصریح کرد:بیش از هزار ساعت کار کارشناسی در کمیسیون‌های وابسته به دولت صورت گرفت و بیش از صد جلسه کارشناسی در کمیسیون اقتصادی دولت با کمک اتاق بازرگانی، اتحادیه‌ها و صنوف برگزار شد که این لایحه در دولت تصویب نهایی شد و تا پایان سال جاری به مجلس تقدیم می‌شود.

معاون وزیر اقتصاد و امور دارایی با اشاره به اینکه تمام مشکلات اجرایی قانون مالیات بر ارزش افزوده در لایحه جدید مورد بررسی قرار گرفته است،افزود: این قانون تمامی این مشکلات را رفع کرده و به نوعی تنظیم شده که شفاف‌سازی را به عنوان مهمترین اصل در مالیات بر ارزش افزوده در دستور کار قرار دهد.

تقوی‌نژاد ادامه داد: در دو بخش دستور مقام معظم رهبری به طور مشخص در خصوص مالیات بر ارزش افزوده به نمایندگان یادآوری شده است؛ یکی در سیاست‌های کلی نظام که توسط معظم له تنظیم شده مالیات بر ارزش افزوده را مورد تأکید قرار دادند و بخش دیگر مربوط به زمان تصویب این قانون در مجلس است که مقام معظم رهبری بر اجرای این قانون به منظور شفاف‌سازی تأکید کردند.

وی با بیان اینکه ارزش قانون مالیات برارزش افزوده در طول حلقه‌های تولید می‌تواند آمار و اطلاعات دقیقی از میزان گردش فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و واردکنندگان در اختیار ما قرار دهد، یادآور شد: تا مرحله‌ای که مصرف کننده نهایی مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت کند می‌توان جریان گردش کالا و خدمات را رصد کرد.

تقوی نژاد افزود: بیم آن می‌رفت که اگر از حلقه‌ها مالیات دریافت نشود اعتبار مالیاتی حذف شود و هزینه‌های قابل قبول که در مرحله تولید به تولید‌کنندگان باز می‌گشت ممکن بود مورد غفلت قرار گیرد.

وی با بیان اینکه قانون مالیات بر ارزش افزوده به نفع تولید‌کننده‌ها و نظام مالیاتی کشور و درآمدهای دولت است، ادامه داد: خوشبختانه روند اجرای مالیات بر ارزش افزوده از یک موفقیت برخوردار بوده و حدود 50 درصد درآمدهای کشور از محل مالیات بر ارزش افزوده است و تاکنون حدود 170 هزار میلیارد تومان از این محل درآمد کسب شده است.

تقوی‌نژاد اظهار کرد:بیش از 60 هزار میلیارد تومان درآمد در اختیار شهرداری‌ها قرار گرفته است و همچنین یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده در اختیار بخش سلامت قرار می‌گیرد و در سال آینده نزدیک به 5 هزار میلیارد تومان اعتبارات از محل ارزش افزوده در اختیار طرح تحول سلامت قرار می‌گیرد.

معاون وزیر اقتصاد و امور دارایی افزود:همچنین در شهر تهران بیش از 4 هزار میلیارد تومان عوارض ارزش افزوده در اختیار شهرداری قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد:به سازمان امور مالیاتی اجازه داده شده که برای برخی از گروه‌های شغلی که نمی‌توانند مدارک مورد نیاز خود را به صورت کامل در حلقه‌های مختلف جمع آوری کنند با تعیین ضریبی از عملکرد آنها نسبت به اخذ مالیات از این گروه‌ها اقدام شود.

تقوی‌نژاد با بیان اینکه درک والا و اهتمام جدی رئیس مجلس شورای اسلامی سبب شد که مالیات بر ارزش افزوده به مسیر اصلی خود بازگردد، تصریح کرد: مالیات بر ارزش افزوده در حلقه آخر حدود 5 میلیون صنف کشور را متأثر می‌کند که مصوبه امروز خیال آنها را راحت کرد و آرامش به سال 96 بازمی‌گردد.

معاون وزیر اقتصاد و امور دارایی افزود: در سال 96 نیز همانند سال گذشته می‌توان مالیات بر ارزش افزوده را دریافت کرد.

وی با بیان اینکه مجلس می‌تواند بر اساس نظرات خود لایحه مالیات بر ارزش افزوده را تغییر داده و یا جابه‌جا کند، ادامه داد: سال 96، سالی حیاتی برای کشور بوده که نیازمند همکاری صنوف مختلف کشور است.

رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه مسئله استرداد صادرات باید به عنوان مسئله کلیدی در دستور کار سازمان امور مالیاتی قرار گرفته است، تصریح کرد: از آنجا که صادرات از پرداخت مالیات معاف است حداکثر ظرف مدت یک ماه نسبت به استرداد اقدام شود و همچنین در یک سال گذشته 10 بخشنامه راهگشا در زمینه مالیات بر ارزش افزوده تصویب شده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.