الزام درج قیمت کالا روی محصولات تولیدی

رکنا اقتصادی: محمدرضا نعمت‌زاده در صد و دوازهمین جلسه هیئت عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی کشور با بیان این مطلب افزود: هر کالایی پس از تولید نمی‌تواند بدون قیمت بوده و پس از تعیین قیمت اولیه ازجانب تولیدکنندگان مربوطه باید سایر مراحل خود را برای تعیین قیمت نهایی طی کند.

به گفته نعمت‌زاده؛ نظرات اعضای هیئت عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی کشور در اصلاحیه آیین‌نامه اجرایی تبصره ماده 87 قانون Law نظام صنفی کشور کارساز بوده و ‌باید جوانب مختلف آن مدنظر قرار گیرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه خاطرنشان کرد: در قانون تجارت باید طرح سوددهی، محصولات پرمصرف، نماد اعتماد الکترونیکی، فروشگاه مجازی و همچنین استعلام‌های فقهی از مراجع عظام تقلیداز سوی صورت گیرد.

وی در ادامه گفت: اصلاحیه آیین‌نامه ماده 87 قانون نظام صنفی و آیین‌نامه موجود آن که یک سال قبل به تصویب رسید هم‌اکنون در این نشست قابل تجدید نظر است.

نعمت‌زاده درخصوص بودجه پیشنهادی اتاق اصناف در سال 96 را منوط به نظر اعضای هیئت عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی کشور دانست و افزود: ‌باید مطابق آخرین وضعیت اقتصادی کشور، احتساب هزینه‌های پرسنلی، نرخ تورم و سایر فاکتورهای اثرگذار بر این موضوع بودجه یاد شده به تصویب نهایی برسد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه دولت در صدد تسهیل در امور کسب و کار کشور و ارتقاء رتبه آن است، افزود: در این خصوص ‌باید با خلاصه‌پردازی گزارش‌های واصله و آیین‌نامه‌های تدوین شده عمل کنند.

در این نشست مجتبی خسروتاج قائم ‌مقام وزیر در امور تجارت، یدالله صادقی سرپرست معاونت امور بازرگانی داخلی، رییس اتاق اصناف، رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی و سایر اعضای هیئت عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی حضور داشتند.

همچنین در این جلسه رییس اتاق اصناف به ارائه گزارش آخرین وضعیت ساماندهی اصناف ساختمان پلاسکو در مجتمع تجاری نور و یادآور شد که در زمینه پوشاک شب عید هیچ‌گونه مشکلی وجود نداشته و قرار است به زودی حداقل 600 باب مغازه به اصناف خسارت‌دیده حادثه Incident پلاسکو در مجتمع یاد شده انجام گیرد.

لزوم بهره گیری از نظرات تولید کنندگان در تعیین تعرفه ها

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در تعیین تعرفه‌های ورودی کالاهای ساخته شده باید از نظرات تولیدکنندگان، انجمن‌های صنفی و تولیدی و مصرف‌کنندگان نیز مطلع شد. 

محمدرضا نعمت زاده در جلسه مشترکی که با دفاتر تخصصی و فنی معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور بررسی تعرفه واردات انواع کالا در گروه‌های مختلف کالایی برای سال 96 تشکیل شده بود، با بیان این مطلب افزود: در تعیین تعرفه‌ها باید میزان تولید، بازار مصرف محصولات تولیدی لحاظ و همچنین از گرانفروشی بی‌مورد پرهیز شود. 

به گفته نعمت زاده باید با منطق فنی تعرفه‌ها را تعیین کرد و تعرفه ها با رویکرد حمایت از تولید داخل افزایش یابد.

بر پایه این گزارش در بخش نخست این جلسه بررسی تعرفه‌های دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی در 102 ردیف ازجانب اعضای آن مطرح و تعرفه نهایی با عدد جدیدی به تأیید وزیر صنعت، معدن و تجارت رسید. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد؛‌در جلسه تعیین نرخ ورودی تعرفه واردات کالایی باید ابعاد مختلف نکات فنی، اجزاء و قطعات کامل بررسی نهایی شده همچنین این گونه جلسات به جای یکبار حداقل دو بار تشکیل شده همچنین کتاب مقررات صادرات و واردات سال 95 به طور دقیق بررسی شده و موارد پیشنهادی ازجانب کارشناسان دفاتر معاونت امور صنایع جملگی آورده شود. 

براساس این گزارش ؛ در بخش نخست تعیین بررسی تعرفه‌واردات کالاهای فلزی و لوازم خانگی درخصوص تعیین نرخ تعرفه کالاهایی نظیر: کابل ، آلیاژهای مس، کاتد مس، فن‌کویل، چیلرهای جذبی، صافی‌های روغن، دستگاه‌های آتش نشانی، انواع گاوصندوق، انواع دستگیره و پلاک درب ساختمانی، اجاق گاز و غیره تصمیم گیری شد. 

این گزارش می‌افزاید در تعیین نرخ تعرفه‌های ورودی گروه کالایی صنایع غذایی و دارویی نیز کالاهایی نظیر؛ پودر شیر مورد استفاده در تولید شیرخشک اطفال، ذرت شیرین منجمند، گلوتن ذرت، روغن پالم ترنل مورد مصرف در صنایع آرایشی و بهداشتی و غیره در 92 ردیف بررسی و نرخ تعرفه ورودی آن به تصویب نهایی رسید.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.