چرا قیمت آب در مناطق مختلف، باید متفاوت باشد؟

رکنااقتصادی: محمدحسین عمادی با بیان اینکه باید بپذیریم آب هم یک کالاست ، اظهار داشت : در سطح حاکمیتی باید کل دولت برای قیمت گذاری آب تصمیم بگیرد چرا که آب در هر منطقه ای قیمت منحصر به خود دارد.
عمادی با بیان اینکه آب عامل اصلی محدودکننده زندگی در کشورهای خشکی مانند ایران است، گفت : از گذشته تاکنون صاحب واقعی آب کشاورزی بوده و بخش کمی از آب برای شرب صرف می شده است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امر توسعه کشاورزی افزود : در زمینه بهینه سازی مصرف آب در کشور مشکل عمومی داریم که شامل سطح حاکمیتی ، مدیریتی و تکنولوژیک است.
عمادی گفت : در سطح حاکمیتی باید کل دولت برای قیمت گذاری آب تصمیم بگیرد چرا که آب در هرمنطقه ای قیمت منحصر به خود دارد ، باید بپذیریم آب کالاست یعنی دولت با دادن جواز به هر شخص محدوده آب برای او تعیین می کند و اجاره خرید و فروش به افراد داده شود تا اگر کسی صرفه جویی کرد بتواند سهم خود را بفروشد.
وی خاطر نشان کرد : شاید در ابتدا کشاورزان به دلیل قیمت بالای آب ، کاشت محصولات کم ارزش را متوقف کنند و قیمت این محصولات افزایش یابد اما در طول زمان بالانس خواهد شد.
بر اساس آمار سازمان تحقیق و توسعه کشاورزی میزان سهم آب در بخش کشاورزی 60 تا 70 درصد اعلام شده است که مستند است.
یکی از معضلات اساسی در بهره وری آب این است که آب به صورت رایگان در اختیار آنان قرار می گیرد به عبارت دیگر اگر هزینه ای هم تعلق بگیرد در برابر قیمت تمام شده آب رایگان است و کم بها ترین کالا در کشاورزی است که سبب شده مصرف آن نا معقول و بی رویه باشد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.