یک بام و دو هوای اقتصاد کشور
رشد اقتصادی زیاد شد، قدرت خرید مردم کم
رکنا: ضرب المثل مشهوری هست که می گوید :" قربون برم خدارو یک بوم و دو هوارو " حالا حکایت افزایش درصد نرخ رشد اقتصادی کشور و کاهش همزمان قدرت خرید مردم است ،که با وجود آمارهای رسمی بانک مرکزی از کاهش نرخ تورم و رشد اقتصادی اما مردم قدرت خریدشان کاهش یافته و گرانی ها هم روز به روز سبد مصرف کالای ایرانی ها را کوچکتر و کمتر می کند.
رکنا اقتصادی: واقعیت این است که طی سالهای اخیر از قدرت خرید مردم کاسته شده است؛ اگر چه آمارهای رسمی از افزایش نرخ رشد اقتصادی می گویند ولی یکی از عوامل ضعف دائمی قدرت خرید مردمکاهش ارزش پول ملی است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی از وضعیت اقتصاد ایران نوشت : طی 10 سال گذشته تا کنون ارزش پول ایران از 920 تومان در برابر یک دلار به حدود 4000 تومان کاهش یافته که این حدود 450 درصد افت ارزش است؛بر این اساس قدرت خرید مردم نیز در این مدت 20 درصد کاهش یافته است.
گزارش مرکز آمارایران نیز نشان می دهد: قدرت خرید هر هزار تومان درسال 84 امروز به 266 تومان رسیده که کاهشی 734 درصدی است. تورم،رکود بازار،بیکاری، افزایش نرخ ارز و عدم تطابق سطح درآمدها با نرخ تورم ازمهمترین عوامل کاهش قدرت خرید مردم در سال های گذشته عنوان شده است.
در این زمینه حمید رضا بیگ زاده کارشناس اقتصادی ،در باره کاهش قدرت خرید مردم گفت: تورم و قدرت خرید رابطه معکوسی با هم دارند بطوریکه با کاهش تورم، قدرت خرید مردم افزایش می یابد و با افزایش آن از قدرت خرید کاسته می شودو کاهش تورم در سال های اخیر از 40 درصد به 8/5 درصد، سرآغازی برای افزایش قدرت خرید و رونق بازار محسوب می شود.
وی با توضیحاین که برای رونق بازار و مناسب شدن قدرت خرید باید میان سطح درآمد ها و کاهش تورم تعادل ایجاد کرد ،گفت: پیش بینی هایی در برنامه سال آتی دولت صورت گرفته که با حفظ نرخ تورم کنونی،سطح درآمد مردم افزایش یابد تا از این طریق به قدرت خرید کمک شود.
بیگ زاده با اشاره به کاهش تورم به میزان کنونی،گفت :این کاهش هنوز تاثیر مناسبی بر رونق اقتصادی نداشته و با توجه به تورم انباشته شده در دوره های پیش وبا وجود تک رقمی شدن نرخ تورم در سالهای اخیر هنوز تاثیر محسوسی بر اقتصاد کشور و افزایش قدرت خرید مردم نگذارده است.
این کارشناس اقتصادی گفت: رشد اقتصادی در قدرت خرید مردم تاثیر بسزایی دارد و درصورت حفظ روند رشد اقتصادی در همه بخش ها،بازارها رونق می گیرد و به تبع آن قدرت خرید مردم نیز افزایش می یابد.
وی افزایش بهره وری در کنار اشتغال زایی مناسب و کاهش هزینه های تولید محصولات کشاورزی را از مقولاتی دانست که در رشد اقتصادی کشور و بهبود معیشت مردم تاثیرگذار است.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیککنید.
ارسال نظر