در آیین اتمام حفاری تونل مترو خط2 اصفهان مطرح شد؛
هر کیلومتر مترو 55 میلیون دلار هزینه دارد/ 14 کیلومتر ابتدایی خط دوم مترو اصفهان اولویت دارد+فیلم
رکنا: آیین اتمام حفاری تونلهای شمالی خط ۲ مترو و ورود همزمان دو دستگاه حفار تی.بی.ام به ایستگاه ابنسینا برگزار شد.
به گزارش رکنا از اصفهان؛ مهدی جمالینژاد استاندار اصفهان در مراسم اتمام حفاری تونلهای شمالی خط ۲ مترو اصفهان اظهار کرد: رساندن پروژه خط دوم مترو در این شرایط سخت اقتصادی و بودجهای به این مرحله کار بزرگی است که شهرداری اصفهان انجام داد.
وی با بیان اینکه هیچوقت کتمان نمیکنیم استان اصفهان مشکل دارد، افزود: آب، خاک و هوای کلانشهر اصفهان آلوده است، ترافیک سنگینی دارد و رفع این مشکلات در شرایط سخت اقتصادی و انجام کار زیرساختی که این مشکلات را به صورت جدی حل کند، نیازمند زمان است.
استاندار اصفهان با تاکید بر اینکه شرایط فعلی با دست روی دست گذاشتن و بازی در زمین سیاست حل نمیشود، ادامه داد: امروز بیش از هر زمانی نیازمند انسجام، وفاق، همدلی، همگرایی و اعتماد هستیم؛ هیچ چیزی کارآمدتر از رضایتمندی مردم نیست. تنها چیزی که مثل کوه مقابل دشمن است و چشمان او را کور میکند، اعتماد مردم به مسئولان و تلاش آنها است.
جمالی نژاد با بیان اینکه انتخابات قبل نشان داد در استان اصفهان نیاز بیشتری به چاشنی همدلی داریم، تصریح کرد: مجموعه مسئولان شهری و استانی اصفهان هم قسم شدند که قطار پرسرعت پروژههای عمرانی اصفهان کند نشود و در این راستا پروژههای بزرگ استانی، شهری و حتی پروژههای کوچک روستایی متوقف نشده است و تنها چیزی که این پویایی را بیشتر میکند، امید مردم است.
وی خاطرنشان کرد: هزینه هر کیلومتر از خطوط قطار شهری اصفهان سه همت میشود که تأمین بودجه ۳۰ همتی پروژه کار دشواری است؛ از سوی دیگر تمام آن در زیر زمین در حال اجرا است و شاید بسیاری از هموطنان از راهاندازی خطوط قطار شهری اصفهان بی اطلاع باشند در حالی که یک جریانی از اقدامات عمرانی در زیر زمین داریم که دیده نمیشود.
وی تاکید کرد: بحث آلودگی هوا، ناترازی انرژی و ترافیک معضلاتی نیست که دولت به تنهایی بتواند حل کند بلکه مردم باید مشارکت کنند. ما اگر دهها زیرگذر و روگذر بزنیم تا زمانی که در بین مردم فرهنگ استفاده از حمل و نقل عمومی را قرار ندهیم این مشکل حل نخواهد شد.
جمالی نژاد با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات استان اصفهان مثل ناترازی در کوتاه مدت حل نمیشود، تصریح کرد: در این راستا در روزهای گذشته جلساتی برای توسعه انرژی خورشیدی در اصفهان داشتیم که شهرکهای صنعتی به این امر توجه ویژهای کنند و کنار شهرکهای صنعتی نیروگاههای خورشیدی ایجاد شود.
وی در خصوص پروژههای آب فعال خاطرنشان کرد: با همکاری استانهای همجوار این پروژهها در حل پیگیری است و پروژههای ماندگان، انتقال آب دریای عمان و تونل سوم کوهرنگ هیچکدام متوقف نیست. اینکه گفته میشود اصفهان در سال 1409 از بین میرود درست نیست و فقط مردم را ناامید میکند.
14 کیلومتر ابتدایی خط دوم مترو در اولویت قرار دارد
همچنین محسن واعظیفر مدیرعامل سازمان قطار شهری اصفهان و حومه در این مراسم اظهار کرد: خط یک مترو این کلانشهر بهطول ۲۱ کیلومتر و ۲۰۰ متر است که از شش سال پیش تاکنون در حال بهرهبرداری بوده و دارای پیشرفت ۹۴ درصدی است.
وی با بیان اینکه خط یک مترو اصفهان با ۱۴ رام فعالیت میکند، در حالی که تعداد ۳۲ رام برای فعالیت این خط لازم است و این تفاوت در تعداد رام، موجب شده سرفاصله زمانی این خط ۱۰ تا ۱۴ دقیقه باشد، افزود: خط یک مترو بهصورت کامل در حال بهرهبرداری است که میطلبد تعداد رامهای آن افزایش پیدا کند.
مدیرعامل سازمان قطار شهری اصفهان و حومه با بیان اینکه مطالعات مربوط به خط سه متروی این کلانشهر بهطول هشت کیلومتر و ۸۰۰ متر با ۸ ایستگاه کامل و طرح آن نیز آماده شده است، تصریح کرد: مدیریت شهری اصفهان توانایی لازم برای توسعه خط یک، ادامه خط دو و اجرای خط سه مترو را دارد، اما موضوع مهم تأمین مباحث مالی آن است.
واعظیفر با اشاره به ویژگیهای خط دو متروی اصفهان گفت: طبق برنامهریزیها مقرر شده بود حفاریهای این خط بهطول ۲۴ کیلومتر و ۷۰۰ متر و ۲۳ ایستگاه در دو جبهه انجام شود.
وی ادامه داد: خط دو مترو از دارک به مرکز شهر میآید و در ایستگاه میدان امام حسین (ع) با خط یک تلاقی دارد، بر این اساس مقرر شد اولویت نخست بهرهبرداری از ۱۴ کیلومتر و ۶۰۰ متر از ایستگاه شهید حجاری تا دارک باشد، اما برای سرعتبخشی به پروژه، حفاری تونل را در دو جبهه آغاز کردیم.
واعظیفر با اشاره به ایستگاه خلجا و گذر پر ترافیک خیابان طالقانی افزود: بر این اساس این رویکرد را اولویت قرار دادیم که ایستگاهها را زیر زمین کار کنیم تا جابهجایی تأسیسات و تعارض با ترافیک نداشته باشیم، اگرچه معارضات بیشتری برای شهرداری وجود داشت، اما این ریسک را به جان خریدیم.
وی با تاکید بر اینکه ایستگاه امام حسین (ع) عمیقترین و خاصترین ایستگاه متروی اصفهان است، تصریح کرد: دستگاه حفار از ایستگاه امام حسین (ع) به طرف ایستگاه آمادگاه در حال حرکت است و هماکنون در فاصله ۴۰۰ متری ایستگاه آمادگاه یا فلسطین قرار دارد که امیدواریم پایان سال جاری به ایستگاه آمادگاه وارد شود.
هر کیلومتر مترو 55 میلیون دلار هزینه دارد
همچنین ابوالفضل قربانی رئیس کمیسیون هوشمندسازی و حملونقل شورای اسلامی شهر اصفهان در این مراسم اظهار کرد: پروژه قطار شهری بهدلیل عظمت، حجم کار و هزینه یک پروژه ملی است و لذا این پروژه زمانی بهنتیجه درستی میرسد که ازسوی تمامی نهادهای ملی حمایت شود.
ابولفضل قربانی افزود: امروز احداث هر کیلومتر مترو بالغ بر ۵۵ میلیون دلار هزینه دارد که بار اصلی آن بر دوش مردم است و ضرورت دارد حمایتهای دولتی از آن بیشتر شود.
وی تاکید کرد: سرعت کار در پروژه خط دو مترو اصفهان و اجرای کار از حیث فنی نسبت به خط یک بسیار متفاوت و بهتر است ولی شاید چون این پروژه در زیر زمین اجرا شده، مردم اطلاع کمتری از جزییات آن دارند.
اصفهان/بهمن راعی
ارسال نظر