تغییر رنگ در ناخن ها چه علتی دارد؟
سلامت رکنا : علل تغییر رنگ وشکل ناخن ها را در ادامه مطالعه کنید.
زیبایی ناخن ها / به گزارش رکنا ، به ناخنهایتان نگاه کنید. صورتی و براق هستند یا آبی و کبود؟ شفاف و محکم هستند یا شکننده و راه راه؟ شاید شمایی که این هفت ناهنجاری که در ادامه به آنها میپردازیم را روی ناخنهایتان میبینید تنها نگران زیبایی دست و پایتان باشید و از اینکه تنها مانیکوریست از پس پنهان کردن این ایرادها برمیآید، ناراحت باشید. اما متخصصان میگویند بدشکلی و بدرنگی ناخنها تنها به زیبایی شما خدشه وارد نمیکند. از نظر آنها ناخنهای بدشکل اغلب از بیماریهایی خبر میدهند که سلامت شما را به شکلی جدی به خطر انداختهاند اما شما هنوز از وجودشان بیخبرید.
ناخنهایتان سیاه است؟
سیاه شدن ناخنها همیشه نگرانکننده نیست. گذشته از کبودی ناشی از فشار و ضربه که میتواند ناخنهای شما را سیاه کند، این مشکلات که برخی کمخطر و بعضی دردسرساز هستند، میتوانند دلیل سیاه شدن ناخنهای شما باشند.
دلیل اول: اولین دلیلی که میتواند به سیاه شدن ناخنهای شما منجر شود، تغییر رنگدانههاست که به دلایل ژنتیک اتفاق میافتد. درست همانطور که تغییر رنگ دانهها ممکن است به تولد یک خال در بدن تان منجر شود، ناخنهایتان هم با چنین تغییری میتوانند سیاه شوند.
دلیل دوم: اگر تنها یک خط تیره از قسمت پوست پایینی ناخنتان تا نوک آن کشیده شده (یا اگر اندازه و شکل این خط به سرعت تغییر میکند) مراقب باشید! مشکل شمایی که این خط عمودی روی ناخنتان سبز شده، جدیتر از آن است که بتوانیم در قالب تغییر رنگدانهها خلاصهاش کنیم. یک تومور پوستی ممکن است خود را در قالب این ظاهر سیاه نشان دهد. متخصصان میگویندبا مشاهده چنین آثاری روی ناخنها بلافاصله باید با پزشک مشورت کرد.
دلیل سوم: اگر چنین خطی را روی ناخنتان میبینید خونسردیتان را حفظ کنید. ممکن است خبری از سرطان و مرگ نباشد و تنها یک عفونت قارچی که خود را با رنگ خاکستری تیره یا سبز نشان میدهد زیر ناخن شما زندگی کند.
ناخنهایتان آبی است؟
صاحبان ناخنهای آبی به خوششانسی صاحبان ناخنهای سیاه نیستند. گروه قبلی اگر به سرطان پوست دچار نشده باشند با راههای سادهای میتوانند سیاهی ناخنهایشان را برطرف کنند اما کسانی که ناخن آبی دارند نیازمند درمان جدی مشکلشان هستند.
دلیل اول: آبی شدن ناخنهای شما میتواند از اختلال خونرسانی در بدنتان حکایت کند. شمایی که این رنگ را روی دستتان میبینید، احتمالا دچار مشکلی هستید که نمیگذارد اکسیژن خون به اندازه کافی به نوک انگشتانتان برسد. شاید یک اختلال ساده در گردش خون دلیل این بدرنگی شده باشد.
دلیل دوم: ممکن است مشکل شما خیلی جدیتر از یک اختلال ساده باشد. ابتلای جدی به بیماریهای قلبی یا مشکلات ریوی میتواند سیستم گردش خونتان را دچار مشکل کند و با نرساندن اکسیژن به ناخنهایتان آنها را آبی نشان دهد.
ناخنهایتان سفید است؟
مشکلات دردسرساز بیشماری میتواند سفید شدن ناخنهای شما را به همراه بیاورد. در خوشبینانهترین شرایط کسانی که ناخن سفید دارند کمی بیاعصابند اما در میان این افراد کم نیستند کسانی که از اختلال جدی در کارکرد اندامهای درونی بدنشان رنج میبرند.
دلیل اول: سوءتغذیه و نرسیدن مواد مغذی لازم به بدن، میتواند از ابتداییترین مشکلات جسمانی باشد که خود را در قالب سفیدی و رنگ پریدگی ناخنها نشان میدهد.
دلیل دوم: اگر به جای سفید شدن کل ناخنتان تنها لکههای سفیدی روی آن ایجاد شده، به متخصص اعصاب و روان مراجعه کنید. شاید شما بیآنکه حواستان باشد در طول روز مدام ناخنهایتان را دستکاری میکنید و فشارشان میدهید. اما اگر اعصابتان ضعیف نیست، احتمالا تماممدت مشغول انجام کارهای خانه هستید و حین کار کردن به ناخنهایتان ضربههایی وارد میشود که باعث لکهدار شدنشان میشود.
دلیل سوم: اما مهمترین احتمالی که باید جدی گرفته شود ابتلا به بیماریهای کبدی است پس اگر خورد و خوراکتان خوب است، به محض دیدن سفیدی ناخنهایتان به یک متخصص کبد مراجعه کنید. از نظر متخصصان ناخنهای سفید بهخصوص اگر حاشیهای تیره داشته باشند، ممکن است از بیماریهای جدی کبدی خبر دهند.
ناخنهایتان زرد است؟
تمام مشکلات ناخن بهدلیل بیماریهای درون بدنی ایجاد نمیشوند. گاهی سهلانگاری در مراقبت از این اندام به ظاهر مقاوم یا بیتوجهی به بهداشت آن میتواند تغییر رنگ یا تغییر شکلش را هم به همراه بیاورد. صاحبان ناخنهای زرد هم اغلب در گروه این سهلانگارها جا میگیرند.
دلیل اول: عفونتهای قارچی میتواند دلیل زرد شدن ناخنهای شما باشد. اگر ناخنهایتان را کاشتهاید، بهتر است قبل از بررسی دلایل احتمالی دیگر، احتمال عفونت را بررسی کرده و خیال دوباره کاشتن ناخن را هم از سرتان بیرون کنید. اگر هرچه زودتر به این مشکل رسیدگی نکنید، شاید عفونتها خود را به شکل ضخیمتر شدن ناخنتان هم نشان دهند.
دلیل دوم: این احتمالها چندان قوی نیستند. اما در مواردی صاحبان ناخنهای زرد از بیماریهای جدیتری مثل تیروئید، مشکلات ریه، دیابت و آرتریت شکایت میکنند.
دلیل سوم: اگر برای مدت طولانی لاک را روی ناخنتان نگه میدارید و بدون آنکه چند روز اجازه تنفس به ناخنهایتان بدهید تنها رنگ لاکتان را عوض میکنید، باید با زردی ناخنهایتان هم بسازید. البته خوشبختانه در این مورد بعد از چند روز استراحت دادن به ناخنها و تقویت آنها رنگ زرد تا حد زیادی کمتر میشود.
ناخنهایتان میشکند؟
شکنندگی ناخن شکایت خیلی از خانمهاست. از آنجایی که در سالهای اخیر بلندی و آراستگی ناخن بهعنوان یکی از معیارهای مهم زیبایی تعبیر میشود، خانمهایی که ناخن شکننده دارند یا باید با کامل نبودن آراستگیشان بسازند یا برای کاشت ناخن سراغ آرایشگر بروند.
دلیل اول: اگر ناخنهایتان نازک نشدهاند اما بهراحتی میشکنند، احتمالا خشک شدهاند. از دست رفتن چربی لازم برای محافظت از ناخنها ممکن است به دلیل بالا رفتن سن یا دلایل دیگر اتفاق بیفتد. اگر دلیل شکنندگی ناخنهایتان را درست حدس زدهاید، آبرسانی به آنها (هیدراته کردن) میتواند مشکل شما را به راحتی برطرف کند. گذشته از این روش که کلینیکهای زیبایی از پس انجام آن بر میآیند، دو بار یا بیشتر چرب کردن ناخن با روغنهایی مثل روغنزیتون در روز هم میتواند مشکل شما را آرام آرام برطرف کند.
دلیل دوم: تیروئید پرکار شکنندگی ناخنها را هم به همراه میآورد. اگر در کنار شکننده بودن ناخنهای شما، موهایتان هم خشک و نازک شدهاند، هر چه زودتر با یک آزمایش خون فعالیت غده تیروئیدتان را چک کنید.
دلیل سوم: در صورتی که شکنندگی ناخنهای شما با ورقهورقه شدن عمودی آنها همراه است، باید بدانید که خودتان با دستتان سلامت خود را به خطر میاندازید. استفاده بیش از اندازه از مواد شوینده، آن هم بدون دستکش آشپزخانه نه تنها این بلا را سر ناخنهای شما میآورد، بلکه خطر مبتلا شدنتان به سرطان پوست و بیماریهای دیگر را هم بالا میبرد.
ناخنهایتان نازک شده؟
افرادی که ناخنهای نازک دارند هم مثل آنهایی که ناخنهایشان شکننده است، از نازیبایی دستهایشان شکایت میکنند. اما برخلاف گروه قبل، قاشقی شکل شدن ناخنهای این افراد اجازه کاشت ناخن را هم به آنها نمیدهد تا با کمکش لااقل ظاهر دستهایشان را تغییر دهند.
دلیل اول: اصلیترین دلیل نازک شدن رویه ناخن، قاشقی شکل شدن و ورقهورقه شدن رویه آن ،کمخونی یا فقرآهن است. در چنین حالتی، شکننده و نازک بودن ناخنهای شما ممکن است با ظهور لکههای سفید روی آن همراه شود.
دلیل دوم: از نظر متخصصان تغذیه، خورد و خوراک شما میتواند به اندازه کارکرد اندامهای درونی بدنتان روی ظاهر ناخنهای شما تاثیر بگذارد. آنها میگویند کمبود سبزیجات و خوراکیهای تازه در رژیمتان میتواند به نازک شدن رویه ناخنهای شما منجر شود و قاشقی شدنشان اگر با نازکی همراه نباشد، ممکن است به دلیل مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز اتفاق بیفتد.
ناخنتان ترک خورده؟
ترکهای ناخن چه روی شست پا باشند و چه روی دستها، ظاهر دست و پای شما را پیر جلوه میدهند. از نظر محققان هم این ترکها اغلب نشانه پیری هستند، گرچه گاهی گریبان جوانها را هم میگیرند.
دلیل اول: بالا رفتن سن میتواند به ترک خوردن عمودی ناخنها منجر شود اما کم نیستند جوانهایی که با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند. خشک شدن محل رویش ناخن ممکن است دلیل این مشکل باشد. شاید با چرب کردن بیشتر رویه ناخن و پایین آن و کمک گرفتن از روغنهای گیاهی یا چربکنندههای حاوی ویتامین E بتوانید این وضعیت را تا اندازهای برطرف کنید.
دلیل دوم: اگر ترکهای روی ناخن شما موج مانند هستند، بعید نیست که به آرتریت التهابی دچار شده باشید. البته معمولا مبتلایان این بیماری صاحب ناخنهایی حفرهدار هم میشوند و رنگ پوست زیر ناخنشان به قهوهای مایل به قرمز تغییر میکند.
دلیل سوم: در صورتی که ترکهای افقی روی ناخنهای شما دیده میشود اما سوراخ یا تغییر رنگی را مشاهده نمیکنید، احتمالا ردپای یک بحران بزرگ عاطفی در میان است. استرس، برخی بیماریها یا اختلالات متابولیکی هم میتوانند این مشکل را ایجاد کنند. البته اشتباهات مانیکوریست شما هم میتواند به ایجاد ترکهای عرضی روی ناخنهایتان منجر شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر