وجود هشت گنبد نمکی در چهارمحال و بختیاری
رکنا: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: در حال حاضر حدود هشت گنبد نمکی در استان وجود دارد که بهواسطه عملکرد گسلها در سطح زمین ایجاد شدهاند.
سید نعیم امامی 25 مهرماه در شورای معادن استان، اظهار کرد: عمده معادن سنگ تزیینی و نمای این استان در شهرستانهای اردل، کیار و کوهرنگ واقع هستند.
وی افزود: بزرگترین معدن زیر زمینی خاک نسوز ایران و خاورمیانه در این شهرستان واقع شده همچنین مواد معدنی این شهرستان شامل سنگ تزیینی و نما، سنگ گچ، آهک صنعتی، سنگ لاشه، خاک صنعتی، سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی و مس و کبالت است.
امامی با اشاره به وجود 20 معدن در این شهرستان، تصریح کرد: از این تعداد 11 معدن فعال، هفت معدن غیر فعال و دو معدن در حال تجهیز است، همچنین ظرفیت اسمی تولید مواد معدنی 867 هزار و 500 تن است و میزان تولید واقعی این معادن در سال گذشته 444 هزار و 998 تن بوده که علیرغم رکودی که در صنعت ساختمان وجود داشته این میزان تولید تا حدودی رضایتبخش بوده است.
وی با اشاره به استخراج آرژیلیت و بوکسیت از معدن شهید نیلچیان، تصریح کرد: این معدن سالانه قابلیت استخراج 25 هزار تن مواد معدنی را داراست و ذخیره معدنی آن، 16 میلیون و 800 هزار تن انواع خاک نسوز است که امسال پیشبینی میشود 10 هزار تن مواد معدنی برداشت شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در ادامه با اشاره به اینکه در شهرستان اردل 10 معدن فعال وجود دارد، بیان کرد: از این تعداد دو معدن فعال، هفت معدن غیر فعال و یک معدن در حال تجهیز است، همچنین یکی از بهترین معادن این شهرستان معدن سر چاه است.
وی در ادامه از وجود سه طرح اکتشاف پتاس، سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی و اکتشاف سولفات استرانسیم در استان و از اکتشاف ژئو شیمیایی گنبدهای نمکی در شهرستانهای اردل، کوهرنگ و لردگان خبر داد.
امامی اضافه کرد: در حال حاضر حدود هشت گنبد نمکی در استان وجود دارد که بهواسطه عملکرد گسلها در سطح زمین ایجاد شدهاند.
امامی تعداد معادن شهرستان کوهرنگ را 9 معدن عنوان کرد و گفت: از این تعداد چهار معدن فعال، سه معدن غیر فعال و دو معدن در حال تجهیز است که ظرفیت اسمی آنها 320 هزار تن است.
وی بیان کرد: ذخایر شهرستان کوهرنگ سنگهای تزئینی و نما، سیلیس، آهک صنعتی، سنگ لاشه، خاک صنعتی، سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی بوده که این شهرستان نیز دارای منابع ارزشمندی است.
امامی ادامه داد: بهترین معدن سیلیس در این شهرستان واقع است که در صورت رعایت مسائل اجتماعی، به شهرستان معدنی تبدیل خواهد شد.
وی با اشاره به مطرح شدن بحثی در فضای مجازی مبنی بر اینکه خاک کوهرنگ به خارج از استان منتقل میشود، تصریح کرد: این موضوع صحتی ندارد و مواد معدنی استخراج شده از معدن سیلیس سرخدوش، به کارخانه سیمان سپاهان حمل میشود، زیرا تنها کاربرد سیلیس در صنایع سیمان است، همچنین سیلیسهای دیگری وجود دارد که میتوان از آنها برای صنایع تبدیلی استفاده کرد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر