جشنواره ملی پسته در دامغان به آخر خط رسید
رونمایی از سند ثبت جهانی پسته
رکنا: در آخرین روز از برگزاری جشنواره پسته در دامغان از سند ثبت جهانی پسته در سازمان جهانی وایپو، مالکیت فکری در دامغان رونمایی شد.
به گزارش رکنا از سمنان، جشنواره ملی پسته با معرفی هشت کارآفرین و باغدار نمونه پسته و رونمایی از سند ثبت جهانی پسته در سازمان جهانی وایپو، مالکیت فکری در دامغان به پایان رسید.
در این جشنواره سه روزه کارشناسان، پژوهشگران و فعالان صنعت پسته در خصوص نحوه سرمایهگذاری در فرآوری و ایجاد صنایع تبدیلی با هدف جلوگیری از خام فروشی، افزایش عملکرد و صادرات پسته بحث و تبادل نظرکردند.
رضا زارع زاده دبیر این جشنواره هم مهمترین دستاوردهای دهمین جشنواره ملی پسته را در درجه اول شناساندن این محصول استراتژیک به جوامع هدف و مخاطب برشمرد و گفت: برنامهریزی برای اجرای طرحهای آبیاری نوین در باغات پسته و فراهم شدن زمینه صادرات پستهتر به کشورهای حاشیه خلیج فارس از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.
سید محمد رضا هاشمی استاندار سمنان اما گردش مالی پسته دامغان را سالانه هفت هزار میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: از حیث گردش مالی پسته دامغان با هیچ محصول دیگری در استان سمنان قابل مقایسه نیست.
وی با بیان اینکه ۹۵ درصد پسته تولیدی استان سمنان در دامغان تولید می شود، افزود: یکی از مسائل مهم برای ما در مقوله پسته دامغان، فرآوری است چرا که تحقیقات نشان می دهد بیش از ۴۰ محصول جانبی می توان از پسته تولید کرد که در زمینه ارزش افزوده و توسعه اقتصادی بسیار موثر خواهد بود.
مهدی بندرآبادی فرماندار شهرستان دامغان هم با بیان اینکه ۱۰ درصد پسته کشور در شهرستان دامغان تولید میشود گفت: دولت از سرمایهگذاری در بخش کشاورزی که باعث رونق و ایجاد اشتغال شود حمایت میکند.
امسال باغداران شهرستان دامغان از ۱۷ هزار هکتار باغ پسته این شهرستان ۴۵ هزار تن پسته تازه برداشت کردند که نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.
در حاشیه و همزمان با برگزاری جشنواره پسته، اجرای همایش سرمایه گذاران به صورت مجزا در بلوار شمالی دامغان، برگزاری شب های فرهنگی و هنری در مجموعه فرهنگی شاهچراغی، برگزاری نمایشگاه ادوات کشاورزی و صنایع دستی، سوغات و دست بافت ها در سالن مدیریت بحران شهرداری از جمله دیگر برنامه های اجرا شده در این شهرستان بود.
جشنواره پسته طی سه روز به میزبانی دامغان، در بخشهای علمی ، آموزشی و سرمایهگذاری برگزار شد و در خاتمه با معرفی هشت کارآفرین و باغدار نمونه پسته و رونمایی از سند ثبت جهانی پسته در سازمان جهانی وایپو، مالکیت فکری به کار خود پایان داد.
حاشیه پردازی: رونمایی از سند ثبت جهانی پسته در سازمان جهانی وایپو در شرایطی در دهمین جشنواره پسته دامغان برگزار شد که پیش از این و در سال 1397 مدیرکل دفتر حمایت از مالکیت معنوی وزارت صنعت در گفتگو با خبرنگار مهر و نقل از این خبرگزاری از ثبت جهانی پسته دامغان به همراه چهار محصول راهبردی دیگر شامل گچ سمنان، پسته رفسنجان، مرمر کردستان و خاویار در سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو خبر داده بود.
حسن رستم زاده/سمنان
ارسال نظر