اردبیل با قابلیت‌های گردشگری جزو ۶ استان اول کشور است

به گزارش رکنا از اردبیل، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اردبیل در کنفرانس بین‌المللی چالش‌ها و راهکارهای مدیریت توسعه گردشگری پایدار با تاکید بر استان اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی، با اعلام این خبر، ایجاد باور در مردم و مسئولان نسبت به قابلیت‌های گردشگری استان، ترویج این نگاه که سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری هزینه نیست و اصلاح برخی خرد فرهنگ‌ها و معارضات اجتماعی در مسیر گردشگری را از الزامات توسعه این صنعت عنوان کرد و همراهی مسئولین و مردم را برای تحقق این امر خواستار شد.

کاظم دبیر افزود: هر چند کشاورزی از مزیت‌های استان اردبیل است اما با توجه به مسائل آب و نبود امکان توسعه اراضی کشاورزی، حوزه گردشگری همواره از ظرفیت توسعه و ارتقا برخوردار است و علاوه بر مراکز گردشگری استان، آب و هوای خاص استان نیز موهبتی جداگانه است و وزرای گردشگری اکو هم در نشست اخیر در اردبیل بر این مهم صحه گذاشتند.

وی در ادامه وجود چند هزار بیکار در استان را با توجه به وجود قابلیت‌های گردشگری، شایسته این خطه ندانست و گفت: صنعت گردشگری می‌تواند اشتغال عظیمی ایجاد کند و از مردم انتظار داریم یکی از مطالباتشان از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، توسعه گردشگری و تامین اعتبارات مربوطه باشد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اردبیل تاکید کرد: باید با همت و پیگیری نمایندگان مردم، برای توسعه گردشگری و زیرساخت‌های آن ردیف اعتبار ویژه تعریف شود و روی این محور توسعه اجماع صورت بگیرد.

بهرام ایمانی، رئیس کنفرانس نیز هدف از این رویداد علمی را پایش چالش‌های صنعت گردشگری اعلام کرد و افزود: پیش از این سه دوره در این ارتباط برگزار شده و دبیرخانه دایمی تشکیل خواهیم داد تا موضوعات مربوط هر سال مورد بررسی و تصمیم‌گیری قرار گیرد.

وی به دریافت حدود ۲۰۰ مقاله در موضوع کنفرانس اشاره کرد و گفت: اغلب مقالات در رابطه با چالش‌های پیش روی صنعت گردشگری و با محوریت استان اردبیل است و در کارگروه‌ها و جلسات تخصصی نسبت به تبیین و تشریح آنها در این کنفرانس اقدام می‌کنیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی هم در این کنفرانس گفت: گردشگری رکن اصلی اقتصاد است و در دنیا نقش اصلی را ایفا می‌کند و منبع مهم درآمد بسیاری از کشورها نظیر ترکیه صنعت گردشگری است و کشور و استان ما نیز از ظرفیت‌های زیادی در این راستا برخوردار است.

جبرائیل رزمجو افزود: در سال ۱۹۵۰ میلادی در سطح جهان تردد ۲۵ میلیون گردشگر ثبت شده بود و اکنون به یک‌هزار و ۲۲۰ میلیون نفر افزایش یافته و درآمد حاصل از گردشگری در دنیا نیز در سال ۱۹۵۰ رقم ۲ میلیارد دلار بوده و امروز به بیش از یک‌هزار میلیارد دلار ارتقا یافته است.

وی جذب بیش از یک‌هزار دانشجوی خارجی به‌ویژه از عراق در دانشگاه محقق اردبیلی را در راستای دیپلماسی گردشگری و علمی دانست و گفت: رفت و آمد این دانشجویان از منظر توسعه گردشگری اهمیت دارد و اگر به‌طور کلی هر دانشجوی ارشد و دکتری یک مقاله یا رساله در خصوص گردشگری و رفع چالش‌های آن ارائه کند، شمار مقالات معتبر این دانشگاه از ۲۰۰ مقاله در حال حاضر به رقم‌های بیشتر خواهد رسید.

ارائه مقالات، نشست‌های تخصصی با شرکت کارشناسان و تورگردانان، رونمایی از ۲ کتاب در حوزه گردشگری ، قرائت بیانیه کنفرانس و تجلیل از صاحبان مقالات برتر از بخش‌های دیگر این کنفرانس بود.