مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان:
تصادفات جاده ای بلای جان حیات وحش در استان کردستان
رکنا:مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان گفت: تصادفات جادهای یکی از پیامدهای مخرب توسعه انسانی بر زیستگاههای حیاتوحش میباشند. افزایش خطوط جادهای و عبور آنها ازدرون زیستگاههای حیاتوحش به یکی از عوامل تهدیدکننده جمعیتهای گونههای حیاتوحش تبدیل شده است.
به گزارش رکنا از کردستان؛ اقبال حمیدی اظهار کرد: راه ها در عصر حاضر از الزامات و زیرساخت های اصلی زندگی نوین و توسعه کشورها به شمار می رود. افزایش بیش از حد جمعیت و گسترش جوامع شهری در کشورها موجب ایجاد و توسعه هرچه بیشتر شبکه راه ها شده است.
وی ادامه داد: در بسیاری از کشورها تلفات جاده ای مهم ترین عامل مرگ و میر بسیاری از گونه ها به طور مستقیم و همچنین غیرمستقیم با مرگ نوزادانی که مادرانشان در تصادفات جاده ای جان باخته اند بوده است.
وی افزود: مامورین یگان حفاظت محیط زیست شهرستان های استان در گشت و کنترلهای خود در مسیر مناطق تحت مدیریت با لاشه حیوانات برخورد کرده اندکه در اثر تصادفات جاده ای تلف شده اند و شاید بسیاری از این تلفات نیز مشاهده و ثبت نشده باشند.
حمیدی خاطرنشان کرد: استان کردستان به دلیل وجودشش منطقه حفاظت شده، پناهگاه و تالاب بین المللی زریبار، دوآثار طبیعی ملی و همچنین وجود مناطق بکر و دست نخورده ، زیستگاه غنی بسیاری از گونههای ارزشمند حیات وحش است و این در کنار وضعیت خاص توپوگرافی استان که بسیاری از این مناطق در نزدیکی مراکز مسکونی و به طبع آن جاده های اصلی و فرعی مواصلاتی قرار گرفته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان تصریح کرد: تصادفات جادهای منحصر به بروز خسارات انسانی، جانی و مالی نمیباشد، بلکه حیات وحش را نیز تهدید میکند. تلفات جادهای را میبایست به عنوان یک تهدید جدی برای حیات وحش تلقی کرد، چرا که این عامل میتواند تأثیرات طولانی مدت بر اکوسیستم منطقه بگذارد.
وی با اشاره به اینکه در صورت تداوم تصادفات جادهای احتمال انقراض گونههای با ارزش این استان وجود داردتاکید کرد: یکی از آسیب های جدی ناشی از عدم توجه پیمانکاران راه سازی به الزامات زیست محیطی در زمان احداث، تعریض و بازسازی محورهای مواصلاتی به ویژه ایجاد کریدور و ساخت پل و زیر گذر در محل تردد حیات وحش بخصوص گونه های در معرض انقراض و حمایت شده می باشد.
وی در پایان بیان کرد: متاسفانه هرساله تعداد زیادی از گونههای وحش نظیر روباه، جوجه تیغی، شغال، سنجاب و ... در حوادث جادهای و برخورد با وسایل نقلیه در استان تلف میشوند؛ امید است که با همکاری مستمر راهداری، مردم و دوستداران محیط زیست دیگر شاهد چنین حوادث ناگواری نباشیم و در مناطق که لازم است راهداری و حمل و نقل جاده ای با هماهنگی و نظرات کارشناسان محیط زیست در خصوص نصب تابلوهای هشدار دهنده اقدام کنند.
کویستان عبدالحکیمی/کردستان
ارسال نظر