نبود بازار، کارآفرین صنایعدستی را بدهکار بانکی میکند
رکنا:معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی استان همدان با تأکید بر اینکه نبود بازار کارآفرین صنایعدستی را بدهکار بانکی میکند، گفت: در بخش تسهیلات مشاغل خانگی 10 میلیارد و 570 میلیون تومان برای ایجاد 250 طرح صنایع دستی در سال گذشته پرداخت شده است.
به گزارش رکنا به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همدان، محمدرضا خلجی با اشاره به رویکرد حمایتی از هنرمندان صنایع دستی استان همدان افزود: بیشترین کارگاههای صنایعدستی در لالجین، ملایر و تویسرکان فعال است.
وی ادامه داد: ظرفیتهای زیادی در حوزه سفال در لالجین و مبل و منبت در شهر جهانی ملایر وجود دارد و بخش عمدهای از جمعیت لالجین، ملایر، تویسرکان در رشتههای مختلف صنایعدستی استان همدان فعالیت دارند.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی همدان با تأکید بر اینکه حمایت از کارآفرینان در اولویت برنامههای اجرایی معاونت صنایع دستی استان همدان قرار دارد ادامه داد: باید زمینه عرضه و فروش محصولات کارآفرینان حوزه صنایعدستی فراهم شود چرا که بدون فروش محصولات، کارآفرین این حوزه تبدیل به یک بدهکار بانکی میشود.
استان همدان به استقبال هفته صنایع دستی میرود
خلجی از برگزاری برنامههای ویژه هفته صنایعدستی در شهرستانهای مختلف استان از 17 تا 26 خرداد خبر داد و گفت: بر همین اساس در استان همدان برنامههای متنوعی برای گرامیداشت این هفته برگزار میشود.
وی در خصوص اهمیت صنایعدستی افزود: صنایعدستی نهتنها حوزه مهم بلکه تلفیق هنر، صنعت و فرهنگ تلقی میشود و در بستر تاریخ به عنوان بهترین حافظ هویت ملی کشور ما و رمز ماندگاری و حیات فرهنگی و اقتصادی هر منطقه به شمار میرود.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی همدان ادامه داد: هر فرآورده دستی بازگوکننده خصوصیات تاریخی، اجتماعی و فرهنگی محل تولید خود است و میتواند عامل مهمی در شناساندن فرهنگ و تمدن باشد.
خلجی با اشاره به این مهم که شعار روزهای هفته صنایعدستی اعلام شده است گفت: هفته صنایعدستی از 17تا 26 خردادماه سالجاری برگزار خواهد شد که مصادف با پنجاه و نهمین سالگرد تاسیس شورای جهانی صنایعدستی است.
وی با اشاره به روز شمار هفته صنایع دستی گفت: چهارشنبه 17 خرداد روز صنایعدستی و رسانه، جمعه 19 خرداد روز صنایعدستی، پیشران گردشگری، شنبه 20 خرداد روز استفاده از صنایعدستی، سبک اصیل زندگی، یکشنبه 21 خرداد روز صنایعدستی و تشکلها، دوشنبه 22 خرداد روز صنایعدستی و تعاملات فرهنگی، سهشنبه 23 خرداد صنایعدستی و میراثفرهنگی، چهارشنبه 24 خرداد روز صنایعدستی، زنان و جوانان، پنجشنبه 25 خرداد روز صنایعدستی، مهار تورم و رشد تولید و جمعه 26 خرداد روز صنایعدستی و نوگرایی نام گذاری شده است.
وی هفته صنایعدستی را فرصتی برای ترویج، حفظ و احیای این هنر و صنعت برشمرد و ادامه داد: «برپایی غرفه و نمایشگاه تولید و عرضه محصولات صنایعدستی، بازدید دانشآموزان از مراکز و کارگاههای آموزشی و تولیدی صنایعدستی، برگزاری جشنواره تخصصی صنایعدستی، تجلیل از پیشکسوتان و هنرمندان صنایعدستی، برگزاری مسابقه صنایعدستی در شهرستانها، برپایی نشست با فعالان صنایعدستی و بازدید از کارگاه صنایعدستی و بررسی مشکلات هنرمندان از برنامههای شاخص این هفته است.
ارسال نظر