مقاومت شکل گرفته در منطقه نتیجه تفکر انقلاب اسلامی و همان تفکر امام خمینی (ره) است

به گزارش رکنا ازقزوین,علی داستانی ابراز کرد: علی رغم تمام مسائل و این حجم از تهاجم‌ها اندیشه امام(ره) همچنان راهگشا و پویا است.

وی افزود: تبیین اندیشه و عمل امام خمینی‌(ره) تبیین انقلاب اسلامی، تبیین ولایت فقیه و مهم‌تر از همه تبیین اسلام ناب محمدی (ص) است.

این مسئول تاکید کرد: امام خمینی (ره)  شخصیتی بین المللی و پناهگاه مستضعفین و آزادی خواهان جهان و مفسر اسلام اصیل و احیاگر عظیم تاریخ اسلام است.

وی در ادامه مطرح کرد: اگر نگاه محققانه به سیره و اندیشه امام (ره) داشته باشیم می‌بینیم که حضرت امام (ره) از آغاز مبارزه و در طول نهضت خود بحث احیای تمدن اسلامی را مطرح می‌کردند.

وی اضافه کرد: در جای جای اندیشه و عمل امام خمینی (ره) شاهد آنیم که حضرت امام(ره) اندیشه اسلام را بازخوانی کرده و به عوامل افول این اندیشه اشاره می‎‌کند.

این مسئول با اشاره به نگاه امام(ره) نسبت به دین عنوان کرد: امام خمینی (ره) از اسلام به عنوان دین ترقی، دین سیاسی، دین آزادی و استقلال، دین قانون و دین مستند به برهان و متکی به منطق یاد می‌کند.

وی ادامه داد: هدف اصلی حکومت انسان سازی است و اولین اصل در اندیشه امام (ره) حاکمیت اخلاق است.

این مسئول یادآور شد: بی شک امام(ره) یکی از بزرگان اخلاق است که خدامحوری در اندیشه و مکتب او مهم‌ترین اصل محسوب می‌شود وپیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام (ره) بازگشت اخلاق به سیاست و حاکمیت بود.

وی ادامه داد: امام نمونه کامل یک شخصیت اخلاقی است و حرکت او از آغاز تا پایان بر اساس بیدارگری در جهان است.

علی داستانی با اشاره لزوم تبیین اصول تشریح کرد: امام خمینی (ره) معتقد است اگر اصول و مبانی خودمان را تبیین کنیم و مردم بیدار شوند، به قدرتی تبدیل می‌شوند که هیچ قدرت مادی نمی‌تواند در مقابل آنها مقاومت کند.

وی ادامه داد: مقاومت شکل گرفته در منطقه نتیجه تفکر انقلاب اسلامی و همان تفکر امام خمینی (ره) است.

این مسئول تاکید کرد: از روز اول حرکت امام (ره) مخاطبین او تنها مردم ایران یا مسلمانان نبودند بلکه امام (ره) به کل ملت‌های دنیا نگاه می‌کرد.

وی در پایان اتحاد جهان اسلام و حج ابراهیمی را حاصل جهان بینی امام(ره) دانست و بیان کرد: امام خمینی(ره) معتقد است ما باید تشکل‌های انسانی داشته باشیم و این به معنای نگاه فراتر از جهان اسلام او است.

photo_۲۰۲۳-۰۶-۰۲_۰۵-۵۱-۵۰

امروز به برکت انقلاب اسلامی و مجاهدت امام خمینی (ره) بحث جدایی دین از سیاست حل شده است

سید راشد عباس نقوی کارشناس و تحلیلگر  شبه قاره هند در رویداد بین‌المللی گستره جغرافیایی اندیشه امام خمینی (ره) که در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) برگزار شد اظهار کرد:

استعمار برای جامعه مسلمان شبه قاره هند مفهومی را با عنوان جدایی دین از سیاست به همراه داشته که این تفکر از سال ۱۸۵۷ تا امروز وجود دارد.

کارشناس و فعال سیاسی پاکستانی بیان کرد: از سوی دیگر نظام سلطه القا کرده است که باید در سیطره یکی از دو قدرت شرق و غرب باشیم و جدای از این دو قدرت برای آنها ممکن نبود.

وی افزود: پیشرفت‌های تکنولوژی نیز اینگونه القا کرده بودند که کسی در این حوزه‌ها با سواد نیست مگر اینکه از غرب مدرک گرفته باشد و به تعبیر دیگر ایجاد اختلاف بین مذاهب اسلامی از دیگر برنامه‌های استعمار بود.

وی ادامه داد: علاوه بر ایجاد اختلاف بین مذاهب، استعمار درصدد آن بود که نسل جوان و دانشجوی ما را از روحانیت و علما دور کرده و تمایل به دین را عقب ماندگی دانستند که حضرت امام خمینی (ره) این مفاهیم را به طور کامل تغییر داد.

عباس نقوی تصریح کرد: نهضت‌های اسلامی همیشه به دنبال این بودند تا نشان دهند دین از سیاست جدا نیست و این امر با پیروزی انقلاب اسلامی محقق شد.

وی در پایان سخنان خود گفت: امروز به برکت انقلاب اسلامی و مجاهدت امام خمینی (ره) بحث جدایی دین از سیاست حل شده و کسی دیگر نمی‌تواند چنین تفکری را مطرح کند که دین از سیاست جدا است.

 

امام معماهای حل نشده‌ بزرگان را حل کرد

سید جعفر قنادباشی سفیر اسبق ایران در لیبی و کارشناس مسائل خاورمیانه در رویداد بین‌المللی گستره جغرافیایی اندیشه امام خمینی (ره) که در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) برگزار شد، با اشاره به شخصیت امام(ره) اظهار کرد: آنچه که دیگران ادعای حل کردنش را داشتند امام خمینی(ره) با عمل و تفکر خود مرتفع کرد به تعبیر دیگر امام معماهای حل نشده‌ بزرگان را حل کرد.

کارشناس مسائل خاورمیانه ادامه داد: امام خمینی(ره) با بهره‌گیری از تجربه‌ پیامبر(ص) در سفر به ایران هیچ طیفی را کنار خود ننشاند تا کسی از نام او سوء‌ استفاده نکند و از این طریق به بیت‌المال دست اندازی نکند و پس از ورود به ایران بهشت زهرا را برای سخنرانی انتخاب کرد.

این کارشناس با تاکید براینکه نلسون ماندلا را وارونه به ما معرفی کرده‌اند تصریح کرد: کسی که با صلح و آرامش و بدون خونریزی بر آپارتاید پیروز شد، محکوم به اعدام بود و با یک درصد تخفیف او را به جزیره‌ای تبعید و زندانی کردند زیرا شاخه نظامی حزب کنگره آفریقا به نام نیزه‌ ملت را ایجاد کرده بود.

وی ادامه داد: در بیانات ماندلا آمده زمانی‌ که کسی از ما یاد نکرد ایرانیان به ما امداد رساندند ما نمی‌دانستیم چه کاری باید از پیش ببریم اما از انقلاب ایران و فکر و عقیده‌ لحظه به لحظه‌ ی امام انقلاب ایده گرفتیم.

این کارشناس با اشاره بر فعالیت تربیتی امام(ره) عنوان کرد: اخوان‌المسلمین بزرگترین حزب موجود در جهان است که تا  به حال چهار بار تغییر استراتژی داده اما امام(ره) نهضت خود را با مطالعه شروع کرد و حزب جدیدی ایجاد نکرد.

وی اضافه کرد: شعب احزاب کشور را با تربیت شاگردان مجهز کرد و امام(ره) ۳۰ سال در امر تربیت بود و در حوزه تربیت همواره به دنبال ساده زیستی بود.

سفیر اسبق ایران در لیبی با تاکید براینکه امام خمینی رضوان الله تعالی نیروهای پاکدست و گوش به فرمان تربیت کرده بود تصریح کرد: امام(ره) از فرصت حج برای برائت از مشرکین استفاده کرد و هر سال نخبگان دنیا را به‌عنوان هفته وحدت دور هم گرد آورد.

وی در پایان سخنان خود گفت: شیخ زکزاکی سال ۱۳۵۸ در بیمارستان قلب با امام راحل دیدار کرد و قرآنی هدیه گرفت؛ او رفت و میلیون‌ها انسان را با خود همراه کرد و هر سال هم شهدای بسیاری در راه اسلام هدیه می‌کنند.

 

ریشه تحولات استراتژیک همان تفکر نه شرقی و غربی امام (ره) است

محمدحسن قدیری ابیانه در رویداد بین‌المللی گستره جغرافیایی اندیشه امام خمینی (ره) که در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) برگزار شد اظهار کرد: امروز شاهد چند قطبی شدن جهان، فروپاشی آمریکا، از دست دادن ارزش دلار آمریکا و به اذعان استراتژیک‌های دشمن، تشکیل قطب بزرگ اسلامی به رهبریت ایران هستیم.

سفیر اسبق ایران در استرالیا و مکزیک بیان کرد: معتقدم ریشه این تحول در همان سیاست نه شرقی و غربی است که امام (ره) در عصر قدرت آمریکا و شوروی پایه گذاشت.

وی افزود: تفکری که بدون شرق و غرب نمی‌توان کاری کرد در ذهن گروهک‌های مختلف داخل ایران همچون مجاهدین و …وجود داشت و از نظر آنها استقلال جمهوری اسلامی از شرق و غرب یک نقطه ضعف بزرگ محسوب می‌شود.

 مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام مطرح کرد:  خیلی‌ها از جمله مبارزان سیاسی پیش از انقلاب باور نمی‌کردند که انقلاب اسلامی بتواند در برابر نظام‌های سلطه، قدرت‌های بزرگ و نظام شاهنشاهی بایستد و مدام پیشنهاد تسلیم می‌دادند اما به صراحت می‌توان گفت ریشه تحول امروز تفکر انقلاب اسلامی و نه شرقی و نه غربی اوج گرفته و اثر خود را برجای گذاشته است.

وی با اشاره به اینکه غرب به افکار انقلاب ما احتیاج دارد، اضافه کرد: زمانی که امام(ره) گفت آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند در راستای همین جمله جلسه‌ای چندساعته در کاخ سفید با حضور کارتر برگزار شد و آمریکا از همان یک جمله امام(ره) دچار اضطراب شده بود.

این مسئول با بیان اینکه تفکر نه شرقی نه غربی بسیار اثرگذار بود و مصداق این اثرگذاری شهید آنیلی بود تصریح کرد: بدون شک اگر بتوانیم افکار انقلاب و امام (ره) را مطرح کنیم حتما قدرت و جاذبه زیادی خواهد داشت.

قدیری ابیانه با بیان اینکه بسیاری از افراد در غرب از وضع موجود اجتماعی و فرهنگی خود ناراضی هستند اما گرفتار این فرهنگ شده‌اند، تصریح کرد: علت اسلام هراسی در غرب همین قدرت جاذبه اسلام و انقلاب اسلامی است و اگر این جاذبه نبود نیازی به تحریف و اسلام هراسی نبود.

این مسئول تاکید کرد: در غرب صهیونیست‌ها توانسته‌اند بر رسانه‌ها حاکم شوند و رسانه‌های بزرگ دنیا دست یهودی‌ها است و آنها توانستند مسیحیان را به عنوان دشمن مسلمانان مطرح کنند.

وی مطرح کرد: صهیونیستی که ما را دشمن مسیح می‌داند هیچ اعتقادی به حضرت مسیح نداشته و معجزه‌ آنها را باور ندارند و اگر بتوانیم حقایق اسلام را مطرح کنیم راه برای بسیاری از روشنگری‌ها فراهم می‌شود.

این مسئول در پایان سخنان خود گفت: ما در حوزه تبلیغات ضعیف عمل کردیم و باید در بخش‌های مختلف روشنگری‌های بسیاری داشته باشیم.

 

منبع:روابط عمومی دانشگاه بین المللی

لیلا بیگدلی/قزوین