گردشگری دفاع مقدس؛
"ناگفتههای بیمارستانهای دوران دفاعمقدس" در نمایشگاه گردشگری تهران
رکنا: در خلال برگزای شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران، نشستی تخصصی با عنوان "ناگفتههای بیمارستانهای دوران دفاعمقدس" در غرفه استان خوزستان برپا شد.
بهگزارش خبرنگار رکنا از خوزستان، سجاد پاکگهر رئیس اداره میراثفرهنگی خرمشهر، ۱۹ بهمنماه ۱۴۰۱ در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته و سیوششمین نمایشگاه ملی صنایعدستی تهران با بیان اینکه از جمله ظرفیتهای ویژه موجود در استان خوزستان، بخشهای باقیمانده از دوران دفاعمقدس چه در حوزه ملموس و چه در حوزه ناملموس است افزود: ادارهکل میراثفرهنگی خوزستان در سالهای گذشته نسبت به ثبت و گردآوری بسیاری از خاطرات موجود در این حوزه اقداماتی را در دستورکار خود قرار داده است که نتایج ارزندهای در این خصوص نیز بهدست آمده است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خرمشهر ادامه داد: براین اساس، در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران، یکی از رویکردهای ادارهکل استان، پرداختن به ظرفیتهای موجود در این حوزه است؛ بنابراین در خلال برگزای نمایشگاه، نشستی با عنوان "ناگفتههای بیمارستانهای دوران دفاعمقدس" در دستورکار قرار گرفت که با دعوت از یکی از کارشناسان بهداری رزمی دوران دفاعمقدس توسط نعیمه سیمری کارشناس مرمت ابنیه و از فعالان حوزه میراثفرهنگی، بهمنظور بازگو کردن خاطرات و ناگفتههای باقیمانده از آن دوران، برگزار شد.
او گفت: این نشست با سخنرانی علیاصغر ملا از کارشناسان بهداری رزمی که در طول آن سالها اقدامات ارزندهای را در اینخصوص انجام داده بود و خاطرات ارزشمندی را از آن دوران در دل نهفته داشت، برگزار شد.
پاکگهر تصریح کرد: مُلا در این نشست به بازگو کردن خاطرات و اقدامات صورتگرفته بخش درمان و مجاهدتهای انجامشده در این خصوص توسط کادر پزشکی و پرستاران و نیز تکنسینها پرداخت و اینکه آنان چگونه در آن دوران توانسته بودند درمانگاههایی را برای مداوای اضطراری رزمندگان در دوران دفاعمقدس در دل خانههای باقیمانده در سطح شهر و در بحبوحه جنگ ایجاد کنند و روند توسعه بیمارستانهای صحرایی در جایجای استان خوزستان صورت داده بودند را ارائه کرد.
او همچنین عنوان کرد: در دوران دفاعمقدس روی بیش از یک میلیون نفر عمل جراحی صورت گرفته که با احتساب جراحیهای تکراری روی افراد، در حدود یک میلیون و سیصد هزار جراحی در آن دوران انجام شده است و به گفته آقای مُلا، چه بسا در بیش از ۱۰۰هزار مورد چنانچه این عملها در همان لحظه صورت نمیگرفت این افراد به شهادت رسیده بودند و جان خود را از دست داده بودند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خرمشهر اضافه کرد: این رزمنده در خصوص شهادت جمع زیادی از کادر درمان در آن زمان مطالبی را عنوان کرد که در پایان این نشست موضوعات مطرحشده که بخشی از تاریخ حماسی این سرزمین است مورد تحسین شرکتکنندگان در نشست قرار گرفت.
لازم به ذکر است، ثبت تاریخ شفاهی موضوعی است که در سال جاری مورد تأکید وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بوده که این ثبت خاطرات و رشادتهای دوران دفاعمقدس در این حوزه قرار میگیرد که با برنامهریزی صورتگرفته جمعآوری مستندات و ثبتهای مدنظر در این حوزه شتاب بیشتری خواهد گرفت.
ارسال نظر