استقبال مسئولان عالی‌رتبه کشور از دستاوردهای زیست‌محیطی فولاد مبارکه

به گزارش رکنا از اصفهان؛ این نمایشگاه با حضور شرکت فولاد مبارکه و بیش از ۴۰ شرکت فعال در حوزه محیط‌زیست کشور، با نقش‌آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان، فناوری نوین، کسب‌وکارهای محیط‌ زیست و مشاغل سبز و با رویکرد محیط‌ زیست مردم‌پایه و هوشمند و فناورانه به مدت ۴ روز در محل دائمی برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

فولاد مبارکه الگوی زیست‌محیطی مناسبی برای سایر بنگاه‌های اقتصادی کشور است

معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور پس از برگزاری آیین افتتاحیه نمایشگاه در بازدید از غرفه فولاد مبارکه، ضمن تأکید بر ضرورت آشنایی بیشتر با دستاوردهای این شرکت در حوزه محیط‌ زیست، گفت: فولاد مبارکه الگوی زیست‌ محیطی مناسبی برای سایر بنگاه‌های اقتصادی کشور است.

 علی سلاجقه تصریح کرد: تاکنون فولاد مبارکه در راستای کاهش برداشت از منابع آبی در منطقه، دستاوردهای فوق‌العاده‌ای داشته که امیدوارم این دستاوردها در حوزه رعایت مسائل زیست‌محیطی همچنان تداوم داشته باشد.

معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور گفت: صنعت فولاد یکی از صنایع آب‌بر است، اما فولاد مبارکه روند بسیار مناسبی را در زمینه صرفه‌جویی در پیش گرفته و با اجرای بازچرخانی پساب‌های صنعتی و شهری ، تاکنون دستاوردهای خوبی داشته است.

سرمایه‌گذاری‌ در استفاده بیشتر از پساب‌ها بسیار مهم است

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، در بازدید از غرفه شرکت فولاد مبارکه با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری شرکت فولاد مبارکه در استفاده بیشتر از پساب‌ها گفت: استحصال بخشی از آب موردنیاز خطوط تولید در فولاد مبارکه و سرمایه‌گذاری این شرکت در این حوزه از اهمیت زیادی برخوردار است؛ بنابراین هرقدر بتوان با جمع‌آوری، تصفیه و استفاده از پساب‌های شهری، میزان مصرف پساب نسبت به آب تازه را در صنعت افزایش دهیم، شاهد شرایط زیست‌محیطی بهتری در مناطق هم‌جوار صنایع خواهیم بود.

وی افزود: خوشبختانه شرکت‌های فعال در حوزه محیط‌ زیست از برگزاری بیستمین نمایشگاه بین‌المللی محیط‌ زیست استقبال خوبی کرده‌اند و من واقعا از استقبال خوب شرکت‌های صنعتی از این نمایشگاه شوکه شدم.

فولاد مبارکه در احداث نیروگاه‌های برق در کشور پیشرو و الگوی سایر واحدهای صنعتی و معدنی است

 محمود کمانی، معاون وزیر نیرو و مدیرعامل سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، با حضور در غرفه فولاد مبارکه گفت: احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و خورشیدی توسط شرکت فولاد مبارکه الگوی مناسبی برای شرکت‌های صنعتی و معدنی در کشور است.

وی  اظهار کرد: تاکنون برای شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی کشور به‌منظور ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر، ۲ هزار و ۴۰۰ مگاوات پروانه صادر شده است.

معاون وزیر نیرو به مزیت‌های احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر توسط شرکت‌های بزرگ صنعتی ازجمله شرکت فولاد مبارکه اشاره کرد و افزود: خوشبختانه این شرکت در احداث نیروگاه‌های موردنیاز تولید برق در کشور پیشرو و الگوی سایر واحدهای صنعتی و معدنی است.

کمانی با اشاره به احداث نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی توسط شرکت فولاد مبارکه در استان اصفهان اذعان داشت: این نیروگاه بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور است و امیدواریم فولاد مبارکه با برنامه‌ریزی، همت و تلاش مضاعف این نیروگاه را در کشور راه‌اندازی کند.

سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری و اجرای بیش از ۲۵۰ پروژه زیست‌محیطی در فولاد مبارکه

رئیس محیط‌ زیست شرکت فولاد مبارکه گفت: تاکنون بیش از ۲۵۰ پروژه در حوزه محیط‌ زیست در زمینه کاهش آلاینده‌های هوا، آب، خاک، پسماندها و کاهش مصرف انرژی در فولاد مبارکه اصفهان اجرا شده است.

بهنام کاویانی گفت: شرکت فولاد مبارکه برای اجرای پروژه‌های زیست‌محیطی خود تاکنون ۳۰ هزار میلیارد تومان، معادل یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده است.

وی افزود: نصب سیستم مه‌پاش برای کنترل گردوغبار و آلودگی هوا، نصب انواع غبارگیر و پاشش شیر آهک و سیستم رطوبت‌سنجی برای کنترل بیشتر آلودگی هوا، ساخت سایت مدرن و ساماندهی پسماندهای تولیدی از طریق سامانه جامع مدیریت پسماند سازمان محیط‌زیست، مشارکت در برنامه‌های کاهش گازهای گلخانه‌ای، ساخت سالن استاندارد برای نگهداری تجهیزات حاوی روغن اسکارل، ساخت تصفیه‌خانه 3700 مترمکعبی بر ساعت و بازچرخانی پسماندهای صنعتی و شهری، اجرای بزرگ‌ترین پروژه اسمز معکوس کشور با ظرفیت 3000 مترمکعب در ساعت، نگهداری 1600 هکتار فضای سبز برای کاهش دی‌اکسید کربن و دمای هوا در منطقه و اجرای سیستم‌های پایش آنلاین و اندازه‌گیری آلاینده‌ها از مهم‌ترین پروژه‌های فولاد مبارکه به‌عنوان حامی محیط ‌زیست است.

بهمن راعی / اصفهان