درنشست مشترک شهرداران و رؤسای شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانهای کشور دراصفهان عنوان شد:
مجمع شهرداران رویکرد خود را بر مبنای شرایط کشور شکل دهد / لزوم پیگیری مطالبات شوراها در برنامه هفتم توسعه
رکنا: نشست مشترک شهرداران و رؤسای شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانهای کشور با حضور رییس شور ای عالی استان ها دراولین روزهای آذرماه دراصفهان برگزارشد.این آیین همزمان با یکصدوپانزدهمین نشست مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور با هدف همافزایی و تعامل بیشتر و مؤثرتر بین شهرداران و رؤسای شورای اسلامی شهرها جهت ارتقای سطح اجرایی و عملیاتی اقدامات و برنامههای مدیریت شهرها برگزار شد.
به گزارش رکنا از اصفهان؛ رئیس شورای عالی استانها درنشست مشترک شهرداران و رؤسای شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانهای کشور که به میزبانی اصفهان برگزار شد با اظهار خرسندی ازاینکه بالاترین سطح همکاری وزارت کشور و شورای عالی استانها در این دوره شکل گرفته است به طوری که وزارت کشور را خانه خود میدانیم افزو د: شورای عالی استانها باید در تنظیم سند هفتم توسعه مشارکت داشته باشد.
پرویز سروری افزود: در این راستا رئیس جمهور دستور داد کارگروه مشترکی بین شورای عالی استانها با وزارت کشور تشکیل تا مطالبات مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر در قانون برنامه هفتم پیگیری شود.
وی با بیان اینکه درجلسه شورای عالی استان ها با رییس جمهور موضوع بودجه ۱۴۰۲ مطرح شد چرا که به اغلب ظرفیتهای درآمدی شهرداریها در بودجه خدشه وارد شده بود افزود: با نهایت تلاش و پیگیری کلان شهرها توانستیم بخشی از اقدامات سال گذشته را جبران کنیم، در این راستا از رئیس جمهور درخواست کردیم قبل از تصویب بودجه سال آینده با شورای عالی استانها مشورت شود که خوشبختانه این درخواست پذیرفته شد.
همچنین در مورد صدور پروانه ساختمانی برای اسناد قولنامهای نیز با رئیس جمهور صحبت شدکه در این راستا دستور تشکیل کارگروه مشترک تخصصی برای حل و فصل آن داده شد.
شاهد انسجام در بین کلان شهر ها هستیم
درادامه این آیین قائممقام وزیر کشور در امور حقوقی و مجلس اظهار کرد: اکنون شاهد یک انسجام و همدلی بین شهرداران و رؤسای شوراهای اسلامی کلان شهرها هستیم که امری امیدبخش است.
علیرضا احمدی، با اشاره به اینکه دروزارتخانه تاکید شده است در بسیاری از بودجهها و اعتبارات در سازمان شهرداریها و دهیاریها باید مدبرانه توزیع شود ومباحث عمرانی در اولویت است افزود: قرار است بودجه ۱۴۰۲ بر اساس برنامه هفتم توسعه بسته شود، در این راستا اولین اقدام تنظیم برنامه هفتم توسعه این است که باید شوراهای اسلامی و شهرداریها در آن پررنگ دیده شود.
نیازمند فضاهای فرهنگی درشهرها هستیم
همچنین شهردار اصفهان در این نشست گفت: بسیاری از مشکلات امروز از مسیر فرهنگی قابل رفع است.
علی قاسم زاده؛افزود: بسیاری از مشکلات در حوزه پسماند و خدمات شهری و ترافیک کلان شهرها از طریق ارتقای سطح فرهنگ مردم رفع میشود، در واقع میتوان گفت معضل ترافیک جز با ارتقای فرهنگ عمومی مردم رفع نخواهد شد.
قاسمزاده تاکید کرد: امروز جامعه ما به شدت نیازمند فضاهای فرهنگی در شهر است، زیرا در این زمینه خلأ داریم، در واقع با کمبود فضاهایی که مردم بتوانند لذت مشروع ببرند، در سطح شهر روبهرو هستیم.
شوراهای اسلامی ظرفیت خوبی که با استان ها اضافه شد
رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: برگزاری این نشستها بسیار ضروری است تا کلان شهرها مشترکات و مسائل خود را حلاجی کنند و سپس برای رفع آنها راهیابی کنیم.
مهدی چمران؛ با بیان اینکه شوراهای اسلامی به وجود امدند تا فشار مضاعف بر دولت و استانداریها کاهش پیدا کند افزود: شوراهای اسلامی بخشی از کارهای محلی را برعهده گرفتند و انجام دادند و تا به امروز از عهده این رسالت به خوبی برآمدند.
وی گفت: امروز باید وضعیت اصفهان، تهران، اهواز، شیراز و سایر کلانشهرها را با قبل از تشکیل شوراهای اسلامی مقایسه کنیم.
وی با بیان اینکه طرح ملی مسکن جز با حضور فعال شهرداریها و شوراهای شهر عملی نیست، تصریح کرد: شوراها در طول سالیان اخیر با تمام مشکلات قانونی و مسائلی که در قانون هنوز هم مبهم و مورد اختلاف است، وظیفه خود را به بهترین نحو انجام دادهاند و شهرها را اداره کرده اند، اگرچه هنوز هم مشکلاتی هست و همچنان احصاء میشود.
رستگاری شهروندان هدف آ رمان شهر اسلامی است
استاندار اصفهان نیز گفت: گردهمایی شهرداران و رؤسای شوراهای اسلامی شهرهای مختلف کشور فرصتی برای به اشتراک گذاشتن تجربهها و تجمیع عقول پیرامون مباحث مدیریت شهری است .
سیدرضا مرتضوی با اشاره به مشکلات شهرنشینی، تصریح کرد: اکنون چالشهای اساسی در این حوزه همچون مهاجرت، حاشیهنشینی، ضعف در طراحی و برنامهریزی مدیریت شهری، کاستیها در حوزه مؤلفههای هویت شهر و آلودگی هوا دامنگیر شهرها و مدیریت شهری در کشور است، اما در قبال همه این چالشها سادهاندیشی میکنیم و درگیر و دار برنامهریزیهای کلان میمانیم.
وی گفت: رستگاری شهروندان در آرمانشهر اسلامی هدف غایی همه تصمیمات است، بنابراین هر تصمیمی در خصوص کالبد و آبادانی شهر با سنجیدن تأثیر آن در رستگاری شهروندان ارزیابی میشود.در آرمان شهر اسلامی امنیت، سلامت، اقتصاد، اخلاق و مباحث اجتماعی و حقوقی جایگاه ویژهای دارد و دغدغه اصلی مدیران است.
وی تاکید کرد: آرمانشهر اسلامی، شهر امنیت، رفاه، علم، مودت، همدلی، وحدت و عدالت، احسان و نیکی است،اما متاسفانه نسبت به آرمانهای متعالی به عنوان یک راهبرد اساسی در مدیریت شهر کم توجه هستیم.
مجمع شهرداران باید رویکرد خود را بر مبنای شرایط امروز کشور شکل دهد
همچنین شهردار تهران با اشاره به اینکه دشمن از همه ظرفیتها بهره میبرد تا نگذارد ایران قوی، پیشرفته و الگو به مقصود خود برسد گفت: دشمن میخواهد ایران کهن را از روی کره خاکی محو کند.
علیرضازاکانی با اشاره به اینکه نشست مجمع شهرداران باید رویکرد خود را بر مبنای شرایط امروز کشور شکل دهد و در حالی که دشمن میخواهد سیاهی و ناامیدی را در متن جامعه رواج دهد، ما باید امید را در جامعه گسترش دهیم افزود: ما باید در برابر دشمن هوشیار و بیدار باشیم و حرکتی که دقیقاً مقابل خواسته آنها است را انجام دهیم.
شهردار تهران با بیان اینکه سطح خدمات را از آنچه امروز ارائه میشود، باید افزایش دهیم، گفت: شهرداران و شوراها نزدیک ترین لبه خدمت به مردم هستند و آثار تلاش و کوشش آنها در زندگی مردم ملموس است.
وی تاکید کرد:برنامه هفتم توسعه باید منشأ تغییر و تحول باشد تا بتوانیم اهداف عالی را محقق کنیم.
وی با اشاره به ماده ۱۰۰ تا ۱۰۶ قانون اساسی، گفت: برنامه هفتم توسعه باید بر مبنای تمام ظرفیتهای کشور تدوین و اجرایی شود.
بهمن راعی/ اصفهان
ارسال نظر