روز ملی سینما باید روز آشتی مخاطب با پرده جادویی باشد

به گزارش رکنا از اصفهان؛ نشست یاسر احمدی کارگردان و تهیه کننده سینما با اصحاب رسانه به مناسبت روز ملی سینما در مجتمع مطبوعاتی اصفهان برگزار شد. این کارگردان در این دیدار اظهار کرد: روز ملی سینما باید روز آشتی مخاطب با سینما باشد، این روز باید موجب آشتی صنوف و عوامل سینما و روز بزرگی برای مخاطبین و سینماگران باشد. اتفاقاتی که در این روز می افتد باید مورد بازنگری قرار گیرد.

وی با اشاره به رکورد مخاطب در سینما و فروش فیلمها در روز ملی سینما گفت: این رکوردها مناسب است اما کافی نیست، انتخاب یک روز برای سینما از لحاظ کمی کم است و امروز شاهد آن هستیم که روز ملی سینما نمی تواند واقعه ای به یاد ماندنی در ذهن مخاطب رقم بزند و سبب شود تا دل اهالی سینما خوش باشد. در این روز طرح های تشویقی مانند بلیط نیم بها باعث افزایش انگیزه  مخاطبین می شود.

وی افزود: با گسترش پلتفرم ها و بالابودن قیمت بلیط، فراموشی لذت تماشای فیلم از پرده جادویی ، حذف شده است. با توجه به مشکلات معیشتی مردمی، موارد فرهنگی و هنری از سبد کالای خانواده ها حذف شده و سبب شده مردم از سینما دور شوند. برنامه های ملی و استانی برای این روز جوابگو نیست و مخاطب و اهالی سینما تفاوتی بین روزهای عادی و روز ملی و جشن ملی سینما حس نمی کنند.

وی با بیان این موضوع که  استراتژی و برنامه از پیش تعیین شده ای برای روز سینما وجود ندارد ادامه داد: روز ملی سینما روز جشن هنر هفتم و برای یاداوری بزرگانی است که برای ما خاطره ساختند و زحمت برای سینما کشیده اند. عدم مدیریت و نبود استراتژی مشخص در مورد سینما وجود دارد و نمی دانیم در این روز باید چه چیزی را به مخاطبان نمایش دهیم.

وی ادامه داد: سینمای ما هنوز صنعتی نشده و با توجه به هزینه های بالایی که دارد هنوز حمایت درستی در آن تعریف نشده و شاهد این هستیم که فیلم های زیادی در صف اکران مانده اند. سرمایه گذارانی که وارد این بخش می شوند فشار زیادی بر اندیشه فیلم ساز می آورند و این سبب کاهش کیفیت فیلم های تولید شده می شود. از سویی ممیزی های بی شماری که ارگان ها دارند دست و پای هنرمندان را می بندد.

وی به عدم رعایت حقوق مولف اشاره و اظهار کرد: نمایش ماهواره ای فیلم هایی که هنوز روی پرده سینما در حال اکران است موضوعی جدی است که سبب کاهش فروش می شود. ورود سرمایه گذارن به حوزه سینما با توجه به مشکلات این حوزه و نبود امنیت و پیش بینی بازگشت سرمایه بسیار اندک بوده و سبب می شود تا از حمایت بخش خصوصی محروم بمانیم.

وی به انگیزه خود برای ساخت فیلم «پا به ماه» اشاره کرد و گفت: فرزند آوری معضلی است که دستور ویژه رهبر معظم انقلاب بوده و برای بر طرف کردنش باید همه تلاش کنیم و این مهم در دستور کار مجلس قرار گرفته و به نوعی یکی از مسائل روز و مهم کشور هست. سینما می تواند در جامعه موج ایجاد کند با فرکانس های مرتعش شده از درام و جادوی سینما مخاطب را درگیر و به خود آورد و در حل این مشکل موثر باشد.

 

 

 

بهمن راعی/ اصفهان