به گزارش رکنا از یزد؛ مهران فاطمی استاندار یزد صبح یکشنبه در دیدار با امام جمعه یزد به مناسبت هفته دولت مهم‌ترین اقدامات دولت سیزدهم در استان یزد را تدوین برنامه تحولی استان بود نام برد و افزود: این برنامه کاملاً مبتنی بر اسناد بالادستی تدوین شد.

وی افزود: با توجه به اینکه برای شهرستان‌های استان نیز برنامه بلندمدت تدوین نشده بود، تمام شهرستان‌ها نیز با پیگیری که انجام شد،صاحب برنامه تحولی شدند و در تدوین این برنامه تحولی از ظرفیت نمایندگان، نخبگان و دستگاه ها و نقطه نظراتی که در شهرستان‌ها وجود داشت استفاده شد؛ لذا ما همه اقدامات‌مان را بر اساس برنامه انجام می‌دهیم و پرکاری دولت به معنای برنامه نداشتن نیست.

وی عنوان کرد: با ورود دولت سیزدهم درصد پوشش واکسیناسیون کرونا ۱۸ درصد بود اما در حال حاضر ۹۵ درصد مردم استان یزد دز اول واکسن را تزریق کرده‌اند و ۸۶ درصد نیز دز دوم و ۴۱ درصد نیز دز سوم و ۳ درصد هم دز چهارم را دریافت کرده‌اند.

استاندار یزد یادآور شد: از همان ابتدای کار در استان، تعرضات به خط انتقال آب آغاز شد و چهار نوبت به خط تعرض شد و این قابل قبول نبود که در دولت سیزدهم بخواهد همان مسیر قبل ادامه پیدا کند.

فاطمی اضافه کرد: دولت و وزارت کشور بصورت جدی به مسئله ورود کرد و پیگیری‌هایی که مجمع نمایندگان و مسئولان استان داشتند به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شد که از آن زمان تا الان، علیرغم تنش‌های شدید آبی اما دیگر به خط انتقال آب یزد تعرضی نشد.

وی تأکید کرد: علت آن هم این بود که مسئله آب به دغدغه جدی و اصلی دولت تبدیل شد و در سطح معاون اول رئیس‌جمهور یک کمیته آب تشکیل شد که در آن پنج وزیر و دستگاه‌های مختلف مرطوبه و معاون اول رئیس‌جمهور حضور داشتند و تصمیم‌گیری می‌شد و در حال حاضر نیز ماهیانه این جلسات برگزار و تصمیمات لازم گرفته می‌شود.

استاندار یزد تصریح کرد: یکی از مواردی که اخیراً تصمیم گرفته شد مسئله خط اضطراری آب است که در فاز اول ۳۰ میلیون مترمعکب آب به منابع آبی با رقم ۷۰۰ میلیارد تومان در یک زمان کوتاه سه ماهه ما می‌تواند اضافه کند و قریب به ۱۴۰ هزار مترمکعب مخزن جز همین پروژه‌های کوتاه‌مدت است که ساخته شود و تاب‌آوری آبی ما را به بیش از ۱۰ روز افزایش دهد.

فاطمی بیان کرد: برای اینکه بتوانیم پروژه‌های آبی استان را به سرانجام برسانیم، مسئله واگذاری معدن برای تامین مالی انتقال آب در نهایت پس از پیگیری های متعدد، مصوب و مقرر شد وزارت صمت، مدل اجرایی برای این موضوع ارائه دهد.

وی گفت: مطلب دیگری که امروز قرار است در جلسه هیئت دولت مطرح شود پیشنهاد استان یزد بود که مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان از شرکت چادرملو و از شرکت سنگ آهن مرکزی برای حل پروژه‌های آبی استان یزد اخذ شود و این‌ها به عنوان هزینه‌های قابل قبول مالیاتی آن محسوب شود.

استاندار یزد افزود: بالغ بر ۷ هزار ملیارد تومان پروژه‌های سفر رئیس‌جمهور به استان یزد بود؛ پروژه‌هایی که برخی ۱۰ سال یا ۱۵ سال بخاطر نبود منابع معطل باقی مانده بودند.

فاطمی اظهار داشت: تاکنون بالغ بر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پول وارد استان شده و عمده تعهدات دولت که مربوط به سال ۱۴۰۱ بود، سال گذشته به استان پرداخت کردند یعنی سه برابر اعتبارات عمرانی استان ظرف مدت کمتر از هشت ماه تخصیص یافته که این اصلاً سابقه ندارد بر این اساس کارگاه‌ها تجهیز و پروژه‌ها در حال تکمیل است.

فاطمی تصریح کرد: یکی از دغدغه‌های ما حضور در شهرستان‌ها بوده و تاکنون هیچ جمعه‌ای نبوده که در یک بخش یا شهر یا شهرستان حاضر نشده باشیم و در کنار آن، به محلات شهر یزد نیز سر زده ایم و تلاش کردیم از نزدیک در جریان مشکلات مردم قرار بگیریم.

وی افزود: در جریان دو سیلی که در استان اتفاق افتاد، دستگاه‌ها کنار مردم بودند، در سیل اول اسکان مردم و تامین هزینه‌های مردم و پرداخت خسارات مردم انجام شد و در جریان سیل اخیر نیز علیرغم اینکه گستردگی‌اش خیلی زیاد بود، اسکان موقت را انجام دادیم و اکنون وارد مرحله ساخت و سازها و جبران خسارات می شویم.

استاندار یزد عنوان کرد: امروز تولید ناخالص استان یزد به بالای 2 درصد رسیده این در حالی است که طی ۱۰ سال گذشته این عدد همواره زیر 2 درصد بوده است. همچنین نرخ رشد اقتصادی استان در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ یعنی سال قبل از آن، ۵.۱۳ درصد رشد داشته و هفتمین استان کشور هستیم.

فاطمی بیان کرد: نرخ مشارکت اقتصادی استان یزد سال ۹۹، حدود ۴۵.۲ بوده و در سال ۱۴۰۰ به ۴۷.۸ رسیده و اولین استان کشور شدیم. همچنین نسبت اشتغال سال ۹۹ حدود ۴۰.۲ بوده و ششمین استان کشور بودیم و سال ۱۴۰۰ به ۴۲.۱ رسیده و بالاترین نسبت اشتغال کشور را داریم.

وی با بیان اینکه نرخ بیکاری نسبت به بهار گذشته 4 پله کاهش پیدا کرده، تأکید کرد: بیشترین کاهش نرخ بیکاری مردان را در بهار ۱۴۰۱ داشته‌ایم و نرخ بیکاری افراد ۱۵ تا ۲۴ سال بهار سال گذشته، ۳۲.۳ بوده در بهار ۱۴۰۱، به ۲۲.۸ است. همچنین نرخ بیکاری افراد ۱۸ تا ۳۵ سال بهار گذشته، ۲۲.۱۷ بوده بهار ۱۴۰۱، به ۱۵.۷ رسیده است و نرخ بیکاری زنان بهار گذشته، ۳۶.۱ بوده در بهار ۱۴۰۱، به ۲۶.۵ رسیده است.

سمیه گلابگیریان/ یزد