مدیرکل نوسازی مدارس آذربایجان شرقی؛
آذربایجان شرقی ۳۰۹ مدرسه کانکسی دارد
رکنا:مدیرکل نوسازی مدارس آذربایجان شرقی گفت،آذربایجان شرقی ۳۰۹ مدرسه کانکسی دارد که متاسفانه در روستاهای کم جمعیت با بحران فضای آموزشی مواجه هستیم.
به گزارش خبرنگار رکنا از آذربایجان شرقی، فرهاد فرهودی روز پنجشنبه، ۲۷ مرداد ماه، در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد، اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی سه وظیفه دارد؛ نوسازی ساختمانهای آموزشی مدارس، توسعهی فضاهای آموزشی و نوسازی فضاهای آموزشی از وظایف اداره کل است.
وی با بیان اینکه در سال ۸۸ انقلابی در صنعت ساختمانی ایجاد شد و تکنولوژی مقاوم سازی نیز وارد کشور ما شد، ادامه داد، منظور از نوسازی تخریب بازسازی فضاهای آموزشی و مقاوم سازی فضاهای آموزشی است، در بحث مقاوم نیز ساختمان موجود را تخریب نمیکنیم بلکه تعمیرات اساسی سازهای انجام میشود.
وی افزود،ساختمانهایی را میتوان مقاوم سازی کرد که با ۶۰ درصد هزینه مقاوم سازی آنها تامین شود و گرنه تخریب میکنیم.
فرهودی خاطرنشان کرد، اداره کل نوسازی تجهیز مدارس آذربایجان شرقی این رسالت خود را به خوبی انجام میدهد؛ در توسعهی فضاهای آموزشی در دید توسعهای دید ما بزرگتر و سیاستهای سازمانی ما نیز بهتر است؛ در بحث مدیریت سبز، سه سال است که ورود کردهایم و در مقوله توسعهی فضاهای فیزیکی نیز امکان ندارد که پیوست فیزیکی آن را کنار بگذاریم.
وی اضافه کرد، برای توجه به محیطزیست رویکرد را به سمت اعمال مدیریت سبز در طراحی و ساخت مدارس بردهایم؛ رویکرد مدیریت سبز استفاده از انرژی پاک و کاهش مصرف انرژی است، دانشآموزانی که تحصیل میکنند آینده سازان کشور هستند، اگر بتوان مدارسی اجرا کرد که با این رویکرد طراحی و اجرا شدهاند، ۸۰ درصد مسیر را برای ۲۰ سال آینده طی کردهایم.
وی گفت، اداره کل نوسازی در زمینهی توسعهی مکانیابی فضاهای آموزشی اقدامات ارزشمندی انجام داده است و یک سری معضلاتی بوجود آمده بود و در رویکرد جدید به سمت نرمافزاری کردن این امر پیش رفتیم و با نهادهای گوناگون ارتباط قرار کردیم. مورد بعدی صنعتی کردن اقدامات است که امور سنتی به صنعتی تبریل شود و باید به سمت پروژههای صنعتی حرکت کنیم و دومین مقوله حمایت از صنایع است که اگر سازمان و اداره کل نوسازی به سمت صنعتی سازی حرکت کند، میتواند از صنایع بومی استان استفاده کند و مشکل اشتغال و بیکاری جوانان نیز برطرف شود.
فرهودی در خصوص مدارس کانکسی گفت،۴۱۹ مدرسه کانکسی و پیش ساخته در استان داریم که مدارس پیش ساخته متفاوتتر از مدارس کانکسی هستند و تجهیزات آنها فرق دارد؛ بنابراین هدف اصلی دولت مدارس کانکسی است.
وی اضافه کرد، ۳۰۹ مدرسه کانکسی در استان داریم و احداث این مدارس در هر مکان و روستایی بد نبوده است چراکه در روستاهای کم جمعیت که با بحران فضاهای آموزشی مواجه هستیم، به علت شرایط حاد کانکسی تعبیه شده و فضای بهتری نیز ایجاد شده است اما این مدارس موقت هستند و باید به ساختمان دائم تبدیل شود
وی تاکید کرد، باید اولویتبندی کرد که مدارس کانکسی بالای ۱۰ نفر را هدفگذاری کردهایم و ۱۲۶ مدرسه کانکسی بالای ۱۰ نفر در استان داریم که یک سری از آنها مستقل بوده و و یک سری نیز غیر مستقل است و تراکم دانشآموز در آنها بالا است که در فاز اول مدارس کانکسی مستقل بالای ۱۰ نفر و در فاز دوم نیز غیر مستقل بالای ۱۰ نفر را هدفگذاری کردهایم.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی در پایان اضافه کرد، چاراویماق با دارا بودن ۶۷ مدرسه کانکسی در صدر این مدارس بوده است و در نوسازی مدارس از میان ۶۴ مدرسه کانکسی بالای ۱۰ نفر، عملیات اجرایی ۲۳ مدرسه آغاز شده است و عملیات نقشهبرداری ۷۰ درصد بقیهی مدارس نیز انجام شده و به زودی عملیات اجرایی آنها شروع میشود.
ارسال نظر