چرایی تلف شدن آبزیان در پی خشک شدن رودخانه‌ها/ اقدامات محیط زیست لرستان فراتر از وظیفه سازمانی بوده است+ فیلم
حجم ویدیو: 34.15M | مدت زمان ویدیو: 00:15:12

علی سالاروند در گفت‌و‌گو با رکنا، اظهار داشت: همان‌طور که می‌دانید بحث خشکسالی و خشک شدن رودخانه‌ها، تنها مختص به امسال نبوده و در سال‌های پیش نیز با این بحران مواجه بوده‌ایم.

وی افزود: پس از اینکه سکان مدیریت سازمان محیط زیست استان به من سپرده شد، در اولین جلسه به ۳ موضوع؛ تخصیص حق‌آبه زیست محیطی، نشست زمین و هشدار نسبت به آبیاری با فاضلاب توسط کشاورزان اشاره کردم.

 

وی با اشاره به اظهارات مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای، مبنی بر کم‌کاری محیط زیست در جمع‌آوری پمپ‌های غیرمجازی از سطح رودخانه‌ها، تصریح کرد: علی‌رغم اینکه ما یک دستگاه نظارتی هستیم، با درخواست آب‌منطقه‌ای، به کمک این شرکت آمده و حتی به ایشان اعلام کرده‌ایم که مدیران کم‌کار را به ما معرفی کند، خوشبختانه هیچ کم‌کاری صورت نگرفته و ما فراتر از وظایف سازمانی خود، بخاطر استان و استاندار پای کار بوده‌ایم، اما اینکه یک شرکت در انجام وظایف خود عاجز و ناتوان باشد فرافکنی کند و دیگران را مورد هجمه قرار دهد، بی‌انصافیست.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان به تشریح عامل‌های موثر در خشک‌شدن رودخانه‌ها در لرستان پرداخت و افزود: موتورهای غیرمجاز در سطح رودخانه‌ها، کمبود بارش‌ها، کشت محصولات آب‌دوست و نبود کنتورهای هوشمند بر روی برخی چاه‌ها از عوامل تشدید خشک‌شدن رودخانه‌ها هستند.

 

 

سالاروند در پاسخ به این سوال که آیا محیط زیست لرستان برنامه‌ای برای نجات آبزیان دارد، گفت: اگر تانکر آب در اختیار ما قرار بگیرد تا حد امکان آبزیان را از سطح رودخانه‌های خشک شده جمع‌آوری خواهیم کرد و به مکان‌هایی که آب وجود دارد انتقال می‌دهیم.

 

سرپرست محیط زیست لرستان با گلایه از عملکرد آب‌منطقه‌ای در جمع‌آوری پمپ‌ها و موتورهای آب غیرمجاز، خاطر نشان کرد: حق‌آبه زیست محیطی را رها می‌کنند آب در ۵۰۰ متر پایین‌تر توسط کشاورزان و موتورهای پمپ آب غیرمجاز برداشت می‌شود که شرکت آب‌منطقه‌ای استان بایستی ابتدا این مشکلات را رفع کند.

 

مهدی زکی‌پور/ لرستان

وبگردی