کمبود بودجه، چالش دستگاه قضای یزد در خدمت رسانی به مردم
رکنا: رئیس کل دادگستری استان یزد با تأکید بر لزوم در دسترس بودن خدمات قضائی، گفت: ارائه خدمت آسان و در دسترس به مردم، رسالت قوه قضاییه و از الزامات سند تحول است، اما پایین بودن پایه بودجه کار را مشکل کرده است.
به گزارش رکنا از یزد،غلامعلی دهشیری در اولین جشنواره "گذشت" و تقدیر از صلح یاران برتر استان با بیان اینکه مردمی شدن دستگاه قضا یکی از محورها مهم سند تحول قوه قضائیه است گفت: ارائه خدمات قضایی آسان، ارزان و در دسترس از نمودهای مردمی کردن دستگاه قضا است.
وی ریشه بسیاری از دعاوی، عدم آگاهی و آموزش مردم از حقوق حقه خود دانست و افزود: حل دعاوی و اختلافات با استفاده از ظرفیت مردم در اصلاح ذات البین مانند، شورای های حل اختلاف، میانجیگری و داوری از نمودهای مردمی سازی دستگاه قضا است.
دهشیری با اشاره به رشد 6 درصدی پرونده های ورودی به محاکم استان در سال 1400 تصریح کرد: هرچند تلاش جهادی همکاران قضایی و اداری در کسب رتبه های برتر در برخی شاخص های عملکردی موجب امتنان و تشکر است اما حجم فزاینده ورودی پرونده به دادگستری و از سوی دیگر خروج نیروهای باتجربه، کار در مجموعه دستگاه قضا استان دشوار کرده است.
وی با بیان اینکه میانگین سرانه ورودی پرونده به دستگاه قضایی کشور نسبت به کشورهای خارجی با جمعیت مشابه، بیشتر است، اظهار داشت: دلیل تولید این دعاوی، از جمله نبود دانش و آگاهی حقوقی است که حل آن توسط دستگاه قضا به تنهایی، ممکن نیست و باید سمن ها، هیئت های مذهبی ،دستگاه های فرهنگی و ... به میدان بیایند.
رئیس کل دادگستری استان با اشاره به تلاش چهل ساله دشمنان برای به زانو درآوردن این نظام و انقلاب گفت: دشمنان به طرق مختلف و شگردهای گوناگون خیلی تلاش کرده اند تا این ملت را ناامید کنند اما به قول مقام معظم رهبری سنت های الهی وجود دارد که این نظام و انقلاب را با هدایتهای داهیانه مقام معظم رهبری در ظل توجهات حضرت ولی عصر عج استوار و پابرجا نگه داشته است و دشمنان نادان از آن غافلند.
وی افزود: این ملت و انقلاب مسیر سختی را طی کرده که در هیچ جای جهان کشوری با این کیفیت و کمَیت متحمل آن نشده از ترور شخصیت های ارزشمند نظام گرفته تا حمله نظامی، تحریم و جنگ اقتصادی اکنون نیز جنگ ترکیبی و رسانه ای و چند وجهی که با حضور انقلابی و همراهی و بصیرت مردم در عرصه های مختلف ناکام مانده است.
دهشیری با اشاره به جایگاه صلح و سازش در آموزه های اسلامی گفت: در آیات قرآن 184 مرتبه به موضوع صلح و 70 مرتبه آیاتی راجع به عفو و صبر وجود دارد که نشان از اهمیت صلح و سازش در دین مبین اسلام است.
وی تصریح کرد: جامعه ای که در آن گسست عاطفی ایجاد شود آن جامعه لطمه پذیر است و کم کم دین داری مردم در آن کمرنگ می شود.
یزد/ سمیه گلابگیریان
ارسال نظر