برای نخستین بار در کشور درمانگاه برای ناشنوایان مترجم استقرار داد

به گزارش رکنا از اصفهان، ناشنوایی پنهان ترین نوع معلولیت هاست و شاید بتوان گفت پیچیده ترین؛چون فرد ناشنوا علاوه بر معلولیت ناشنوایی به طور معمول از زبان گویایی و گفتاری هم محروم است.

زبان اول ناشنوایان "زبان اشاره"است و هرکشوری مخصوص به خودش دارد.در ایران زبان اشاره ایرانی میگوییم.

ناشنوایان با زبان اشاره به خوبی میتوانند با همنوعان خود صحبت کنند.چون افراد شنوا این زبان اشاره را بلد نیستند مسلما در ارتباط با ناشنوایان به مشکل برمیخورند.

یکی از نیازهای اساسی ناشنوایان دسترسی به مترجم است،مترجم پل ارتباطی بین افراد ناشنوا و افراد شنوا است.

افراد شنوا در مراجعه به پزشک به خوبی میتوانند حالات خود را برای پزشک توصیف کنند و به سوالات پزشک جواب دهند،حدود ۶۰ الی ۷۰ درصد تشخیص درست پزشک به توضیح بیمار برمیگردد،پس با نبود مترجم و بلد نبودن زبان اشاره پزشک به خوبی نمیتوانست درد ناشنوایان را بفهمد.

خوشبختانه با پیگیری های مستمر انجمن خانواده ناشنوایان استان اصفهان با مرکز درمانی حضرت ابوالفضل (ع) و قبول این مرکز در انجام وظیفه یکی از حقوق معلولان روز چهارشنبه هشتم تیرماه ۱۴۰۱ با حضور تعدادی از مسئولان آقای دکترنصر مدیرکل بهزیستی اصفهان،

آقای مهدویانفر مدیر دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان،آقای دردشتی مدیرعامل انجمن خیریه بهداشتی درمانی حضرت ابوالفضل،آقای رحیمی(نایب رئیس) و خانم عباسی (مدیرعامل)انجمن خانواده ناشنوایان استان اصفهان رسما از استقرار مترجمان زبان اشاره رونمایی کرد.

در ابتدای نشست آقای رحیمی گفت:خوشبختانه توانستیم با تربیت مترجمان ؛حقیقتا یکی از خواسته های ناشنوایان دسترسی به مترجم است،یکی از عمده ترین مشکلات ناشنوایان را کم کنیم. اکنون ۱۱ نفر مترجم آماده برای خدمت رسانی به ناشنوایان در این مرکزبه صورت دوشیفت حضور دارند و بسیار خوشحالم که توانسته ایم این رسالت اجتماعی را انجام دهیم و این اتفاق برای اولین بار درکشور می افتد‌.

در ادامه مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت:از انجمن خانواده برای یک مطالبه اجتماعی سپاسگزاریم و این اتفاق که برای اولین بار در کشور اتفاق می افتد بسیار عالی است.سازمان بهزیستی طبق بند ۲ قانون حمایت از حقوق معلولان بحث مناسب سازی مطرح است و همه ی افراد دارای معلولیت باید در جامعه بتوانند خیلی آسان تر نیازهای خود را برطرف کنند.

آقای مهدویانفر گفت: بحث فرصت برابر یکی از مطالبات است که در دنیا خیلی مطرح است و هرساله شعارهایی که در بحث حقوق معلولین مطرح می شود،بحث حقوق برابر معلولین است.این اتفاق یک گام خیلی خوبی بود،برای اینکه افراد ناشنوا بتوانند راحت با کادر درمان ارتباط بگیرند و درمان راحت و آسان تری داشته باشند و مایه خرسندی ماست که برای اولین بار درکشور و شهرما اتفاق می افتد.

درپایان تفاهم نامه میان انجمن خانواده ناشنوایان استان اصفهان و درمانگاه خیریه حضرت ابوالفضل امضا شد.

سما زمانی _توان نگار