500 نقطه خطر در شهر اصفهان وجود دارد

به گزارش رکنا از اصفهان،مهدی بقایی، معاون خدمات شهری شهردار اصفهان در این همایش با بیان اینکه باید این ذهنیت را به شهروندان بدهیم که تامین ایمنی شهر، موضوع ساده‌ای نیست، اظهار کرد: شهروندان باید ایمنی خود و محیط زندگی پیرامون خود را جدی بگیرند. شغل آتش نشانی بسیار حساس و به نوعی از خودگذشتگی است، کافی است حادثه‌ای مثل آتش‌سوزی پلاسکو در شهر اتفاق بیفتد تا متوجه شویم چه گوهرهایی را در کشورمان داریم که حاضرند برای تامین ایمنی دیگران، از جان خود بگذرند.

وی با بیان اینکه در برخی از نقاط شهر از لحاظ ایمنی در وضعیت خوبی قرار نداریم، افزود: شهروندان باید متوجه شوند که 500 نقطه از شهر در معرض حادثه قرار دارد که پاساژها از جمله نقاطی است که بیشتر در معرض تهدید هستند به طوری که ممکن است حادثه‌ای شبیه پلاسکو در شهر رخ دهد، این در حالی است که سازمان آتش نشانی تاکنون، تنها ایمنی تعداد کمی از پاساژهای شهر را بررسی کرده است. 

روزانه 50 عملیات ایمنی و رفع خطر انجام می‌شود

ابراهیم مطلبی، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان نیز در این همایش اظهار کرد: مجموعه سازمان آتش نشانی روزانه به طور میانگین 50 حادثه مختلف را عملیات و رفع خطر می‌کند.

وی با بیان اینکه مدیریت شهری با آتش‌نشانان همراه است، افزود: باید سازمانی داشته باشیم که روحیه نشاط، پویایی و سخت‌کوشی در آن، جاری باشد. اکنون روحیه ایثار و از خود گذشتگی در سازمان آتش نشانی وجود دارد اما باید بیش از این، نهادینه‌تر شود.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان تصریح کرد: بخشی از ایجاد روحیه در بین نیروها به سازمان بر می‌گردد و بخشی که مربوط به پرداخت حقوق و امکانات رفاهی و معیشتی است، به مسئولان مربوط می شود. اگرچه ممکن است برخی کمبودها وجود داشته باشد ولی باید وحدت و همدلی در کار حفظ شود تا ایمنی شهر تامین گردد.

نیاز به احداث یک مرکز ویژه آموزشی برای آتش نشانان

مسعود عنایت زاده، معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان نیز در این همایش با بیان اینکه متاسفانه مغایرت‌هایی در قانون وجود دارد که مشکلاتی را ایجاد کرده است، گفت: مقررات ایمنی در طرح تفصیلی و مبحث سوم مقررات ملی ساختمان تفاوت هایی دارد؛ مثلا در مبحث سوم که ما به آن الزام داریم اعلام شده که نمای ساختمان باید به شکلی باشد که مانع گسترش حریق در طول ساختمان شود اما در طرح تفصیلی می‌گوید باید 10 درصد از نمای ساختمان چوب و کامپوزیت باشد که آتش نشانی با آن مخالف است زیرا کامپوزیت دارای مواد نفتی است و باعث توسعه حریق می‌شود و این مساله، نمونه‌ای از تعارضات و مشکلات قانونی است که بین سازمان آتش نشانی و شهرداری‌ها وجود دارد.

عنایت زاده افزود: در شهرها بهترین وسایل ایمنی خریداری می شود اما بحث آموزش بسیار مهم تر از تجهیزات است؛ در کشورهای دیگر دوره آموزشی آتش نشانی بیش از 15 سال طول می‌کشد که بیشتر از دوره آموزشی یک پزشک خواهد بود.

معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان تصریح کرد: احداث یک مرکز آموزشی برای آتش نشانان، موضوعی است که تحقق آن، بسیار اهمیت دارد چراکه لازم است آتش نشانان ما، حتما آموزش های تخصصی و ویژه‌ای را دریافت نمایند.

اصفهان -بهمن راعی