با قاچاقچیان چوب در کردستان برخورد قاطع شود

 

 

به گزارش رکنا از کردستان؛ محمدفرید سپری ظهر امروز در بیستمین جلسه  قرارگاه امنیت غذایی با محوریت قاچاق چوب در کردستان اظهار کرد: جنگل‌های کردستان ریه‌های این سرزمین هستند و مراقبت و حفظ این سرمایه‌های عظیم از ضروریات است.

وی خاطرنشان کرد: اعتقادات مذهبی ما در خصوص اهمیت درخت  از این کلام گهربار پیامبر اسلام (ص) که  می‌فرمایند: «نزد من شکستن شاخه‌ای از درخت همچون شکستن بال فرشتگان است» نشات می‌گیرد و همین موضوع  اهمیت وجود درخت را بیش از پیش به ما نشان می‌دهد. 

 

وی به تنوع درختان جنگلی و باغی در استان اشاره کرد و گفت: سوءاستفاده برخی سودجویان می‌طلبد تمهیدات نظارتی بر جاده‌ها و گلوگاه‌های استان بیش از گذشته افزایش یابد و با هرنوع تردد بدون مجوز خودروهای حامل چوب برابر قانون برخورد شود. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ضمن اشاره به این مطلب که حمل و نقل چوب‌های جنگلی به هر صورت ممکن نیازمند اخذ پروانه از اداره‌کل منابع طبیعی است افزود:  قطع درختان کهنسال و یا حتی درختان خشک باغی که مثمرثمر نیستند نیز باید با هماهنگی مدیریت‌های جهاد کشاورزی در هر شهرستان صورت گیرد و هر کشاورزی قبل از اقدام به قطع درخت باید مجوز قطع را اخذ و سپس اقدام به عمل نماید. 

وی تصریح کرد: تبدیل باغات کهنسال و فرسوده به باغات جدید تنها با جایگزین کردن درخت جدید و با کسب مجوز مقدور است و در صورت قطع هر درخت باید درخت جدیدی جایگزین آن شود. 

وی به نشست‌های مختلف با پلیس امنیت اقتصادیاستان اشاره کرد و گفت: مقتدرانه ضمن تهیه دستورالعمل‌های سخت‌گیرانه مانند گذشته از خروج هر نوع چوب که جنگل‌های استان را به مخاطره بیندازد جلوگیری نموده و مجازات‌هایی برای عاملین در نظر گرفته خواهد شد.  

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان به اهمیت نقش اطلاع‌رسانی و تنویر افکار عمومی و نیز همکاری دهیاران با منابع طبیعی در این زمینه اشاره کرد و گفت: همکاری سمن‌ها، انجمن‌های طرفداران حفظ و بقای محیط زیست و تمامی تشکل‌های مرتبط با موضوع می‌تواند کمک خوبی به ادارات متولی در امر حفظ و نگهداری درختان جنگلی داشته و توان نظارتی را افزایش دهد.

سپری گفت:‌ نصب دوربین در ایست‌های بازرسی ورود و خروج شهرهای استان از دیگر عوامل بازدارندگی در این حوزه است.

وی خاطرنشان کرد: حتی جاده‌های فرعی نیز باید بصورت متناوب بازرسی شوند تا هیچ شخصی نتواند با سوءاستفاده از این راه‌ها درختان را قطع و قاچاق کند. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان تصریح کرد: تاسیس باغ‌های مادر بعنوان منبع اصلی توسعه و پرورش گونه‌هایی از درختان که توجیه اقتصادی دارند در کنار بررسی سازگاری برخی درختان همچون گیلاس وحشی و تاغ در استان با فراهم کردن شرایط رشد و نمو آن ضروری است. 

 

عبدالحکیمی /کردستان