ایجاد فرهنگ نگهداشت درخت، اولویت اصلی آموزش و پرورش در پویش ملی ایران سرسبز است
به گزارشرکنامازندران؛ «محمد شعبانی» در جلسه هماهنگی نهایی برای راه اندازی پویش ملی ایران سرسبز که با حضور نمایندگانی از فضای سبز شهرداری ساری، محیط زیست، منابع طبیعی، استانداری، هلال احمر و ...برگزار شد با اعلام این خبر که دبیرخانه این پویش ملی به مازندران واگذار شده است گفت: این واگذاری به علت قابلیتهای زیستی و تنوع گونه های گیاهی و جانوری در مازندران انجام شده است.
 

وی افزود: برای اجرای این پویش از ظرفیت کانونهای دانش‌آموزی که مسئولیت دبیرخانه انجمن طبیعت یاران را برعهده دارند و تشکلهای دانش‌آموزی و همچنین سازمانهای مردم نهاد استفاده خواهیم کرد.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش مازندران تصریح کرد: آشنایی با درختان بومی هر منطقه، آموزشهای کاشت و نگهداشت، پذیرفتن مسئولین نگهداری درخت توسط دانش‌آموزان گسترش فضای سبز و افزایش سرانه فضای سبز، جانمایی و مکان یابی برای کاشت درخت، آشنایی با حقوق شهروندی در این موضوع و ترویج فرهنگ درختکاری از جمله اهداف این پویش ملی می باشد.

وی اضافه کرد: درختکاری را نباید منحصر به یک روز یا یک هفته کرد، بلکه با توجه به تنوع محیطی در استانهای مختلف، کاشت درخت را در طول سال می توان انجام داد و مشخصا از آذرماه می توان کار کاشت نهال را انجام داد و 15 اسفندماه در واقع باید اختتامیه کاشت نهال باشد و از آن پس کار نگهداشت درخت باید جدی گرفته شود.

شعبانی با بیان اینکه طی سالهای مختلف درختان زیادی کاشته شده ولی هم اکنون هیچ آثاری از آنها بر جای نیست اذعان داشت: هرساله درخت کاشتیم اما به دلیل نداشتن اطلاعات کافی نتوانستیم از آنها نگهداری کنیم و در نهایت نهالها به دلایل مختلف از بین رفت.از این رو فرهنگسازی برای نگهداشت درخت برای مابسیار مهم است و اولویت اصلی آموزش و پرورش در این پویش است.

این مقام مسئول در همین رابطه تأکید کرد: از آنجایی که هر طرح باید اثرات اجتماعی خود را داشته باشد، همراه با هر نهالی که به دانش‌آموزان می دهیم یک پیوست آموزشی و فرهنگی در رابطه با نحوه کاشت و نگهداشت آن نهال نیز تحویل دانش‌آموز می شود تا روشهای نگهداری از نهال مورد نظر نیز آموزش داده شود تا تأثیرگذاری اجتماعی خود را داشته باشد و مسیر اشتباه گذشته تکرار نشود.