همه در رفع فقر در جامعه اسلامی مسوولیت دارند

به گزارش رکنا از قم، آیت الله علیرضا اعرافی در خطبه های این هفته نماز جمعه قم افزود: در منطق اسلام نسبت به احترام عالمان دینی دارای شرایط، افراد بزرگتر، حاکم و امام عادل و فقرا تاکید بیشتری شده است.

مدیر حوزه های علمیه در ادامه تصریح کرد: اگر امروز شبی در شهری از کشور فردی گرسنه بخوابد تمام ثروتمندان آن جامعه در پیشگاه خداوند مسوول خواهند بود.

وی با تاکید دوباره بر ویژگی های شهر مقدس قم، گفت: مقام معظم رهبری بارها نسبت به آسیب های موجود در این شهر احساس نگرانی کرده اند.

اعرافی تصریح کرد: همه نهادها از جمله حوزه علمیه قم در کنار سایر دستگاه های مسوول در برابر آسیب های اجتماعی قم مسوول بوده و نسبت به آن کم کاری داشته اند؛ هرچیزی که چهره معنوی و ایمانی این شهر را مخدوش می کند باید به کنار برود.

وی یادآور شد: برای بهبود چهره معنوی قم باید چالش هایی مانند فقر، حاشیه نشینی و مفاسد اخلاقی برطرف شود.

این استاد برجسته حوزه در ادامه گفت: مجلس شورای اسلامی زمانی می‌تواند عصاره مردم باشد که رهرو شهید مدرس باشد و در مسیر قانون‌گذاری بر مبنای اسلام و نظارت در اجرا جدیت و اهتمام لازم را داشته باشد.

 اعرافی، با اشاره به سالروز شهادت شهید سید حسن مدرس و روز مجلس، افزود: شهید مدرس انسانی زمان شناس، غیور و شجاع بود و بی باک در برابر نقشه های شوم انگلیسی ها ایستاد و امام راحل احترام ویژه ای بر وی قائل بود؛ شهید مدرس در بسیاری از اتفاقات تنها بود اما دچار لغزش نمی شد و در برابر زورگویان تسلیم ناپذیر بود.

وی با بیان اینکه مجلس انقلابی باید مجلسی مردم گرا و مشورت گیر باشد، گفت: نهایی شدن قانون جوانی جمعیت یک اقدم مطلوب است اما کافی نیست و باید حمایت ها از نهاد خانواده بیشتر شود.

وی گفت: امروز مردم با رنج و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند و از مجلس شورای اسلامی انتظار می رود در دو امر قانون گذاری و نظارت نهایت دقت نظر را در کنار دولت انقلابی به کار بگیرد.

اعرافی تاکید کرد: از مجلس شورای اسلامی انتظار می رود بخشی از گره ها را با وضع قوانین درست حل کند.

شهید مدرس، در غروب ۲۶ رمضان سال ۱۳۵۷ق برابر با ۱۰ آذر سال ۱۳۱۶به فرمان رضاشاه به شهادت رسید، به مناسبت شهادت سید حسن مدرس در ۱۰ آذر، این روز به نام روز مجلس نامگذاری شده است. شهید مدرس در شهر کاشمر به خاک سپرده شد.

عضو فقهای شورای نگهبان همچنین با اشاره به جایگاه فرهنگی قم، ادامه داد: قم شهری است که صدها روایات از اهل بیت(ع) در خصوص آن وارد شده و این شهر هم اکنون بزرگترین پایگاه تولید اندیشه دینی در سطح جهان است و بیش از ۴۰۰ امامزاده در کنار سایر مشاهیر در آن مدفون است.

امام جمعه موقت قم با تاکید بر اینکه بهبود وضع قم نیازمند تعامل همه به ویژه اصناف و کسبه است، یادآور شد: همه مردم و مسوولان باید دست در دست یک دیگر بدهند تا شهری در تراز انقلاب اسلامی ساخته شود.

مدیرحوزه های علمیه کشور همچنین با اشاره به هفته بسیج، بیان کرد: این روح و فرهنگ بسیجی است که در هر جا که وارد شده مشکلات را کاهش داده و گره ها را باز کرده است؛ گفتمان بسیج از مرزهای ایران عبور کرده و امروز محور مقاومت با همین گفتمان بسیجی در حال فعالیت در سطح منطقه است.

۵ آذر، سالروز تشکیل بسیج مستضعفین به فرمان امام خمینی(ره) در سال ۱۳۵۸ است؛ بیست و نهم آبان تا پنجم آذرماه به نام هفته بسیج نامگذاری شده‌است. بیش از ۴۰۰ هزار بسیجی برادر و خواهر در قشرهای مختلف بسیج استان قم فعالیت می‌کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، تصریح کرد: اسلام نسبت به زمینه سازی تربیت فرزند از زمان انعقاد نطفه تا شکل گیری شخصیت وی از غذا و لقمه حلال و سایر پاکیزگی ها تاکید دارد.

امام جمعه قم ادامه داد: مهرورزی و اظهار دوستی به همراه اکرام و احترام فرزند یک اصل مهم از نظر اخلاقی است و در بعد تربیتی یک ابراز مهم و کاربردی به شمار می رود.

اعرافی تاکید کرد: اصل در اسلام بر حفظ حرمت، منزلت و شخصیت همه افراد و به ویژه جامعه ایمانی و تعاملات بین مومنان است و در معارف اسلامی ده ها روایات و نکوهش شدید نسبت به توهین، اهانت، تحقیر و هتک حرمت دیگران وارد شده است.

نظری/ قم