جایگزینی تمامی سامانه های گندزدایی گازی شهری با سامانه های ایمن

به گزارش رکنا در همدان، مرتضی جعفری گفت: بر اساس سیاست های کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، پدافند غیر عامل؛ مجموعه اقدامات غیرمسلحانه ای است که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت های ضروری، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات و اقدامات نظامی دشمن می گردد. وی با بیان اینکه پدافند غیر عامل در حقیقت نوعی دفاع غیر مسلحانه است، عنوان کرد: دفاع غیرعامل؛ مجموعه تمهیدات، اقدامات و طرح هایی است که با استفاده از ابزار، شرایط و حتی المقدور بدون نیاز به نیروی انسانی به صورت خود اتکاء صورت می گیرد.

جعفری ضمن اشاره به برخی اصول مرتبط با پدافند غیر عامل بیان کرد: از جمله این اصول می توان به اصل پوشش، استقرار و نامرئی سازی، تولید سازه تاسیسات دو منظوره به جهت افزایش تاب آوری، مکان یابی و استقرار عملکردها، اختفاء با استفاده از عوامل طبیعی، حفاظت اطلاعات سیستم های مهم، تقلیل آسیب پذیری و کاهش خسارت و صدمات به تاسیسات، فریب و تحمیل هزینه بیشتر به دشمن و تقویت بازدارندگی، کوچک سازی، ارزان سازی و مقاوم سازی سازه های حیاتی اشاره کرد که نهایتا رعایت اصول پدافند غیر عامل منجر به افزایش آستانه مقاومت مردم و نیروی خودی در برابر تهاجمات دشمن و سلب آزادی و ابتکار عمل از دشمن خواهد شد.

وی با اذعان به اینکه بر اساس تعاریف و اصول یاد شده و دستور العمل ها و سیاست های ابلاغی، شرکت آب و فاضلاب استان همدان نیز طبق روال سنوات گذشته مجموعه اقداماتی را  همواره در دستور کار دارد، اظهارکرد: انجام مطالعات مرتبط با پدافند غیر عامل تاسیسات آب و فاضلاب در حال بهره برداری یا در دست ساخت و همچنین اجرای نتایج حاصل از مطالعات  همانند ارتقاء حفاظت فیزیکی از جمله این موارد می باشد. جعفری با بیان اینکه بر اساس سیاست های ابلاغی؛ شرکت آب و فاضلاب استان همدان سال گذشته با پیگیری دفاتر پدافند و حراست ضمن همراهی معاونت های آب و فاضلاب، بالغ بر 5 میلیارد تومان اعتبار را در همین خصوص هزینه نمود،گفت: حصارکشی،دیوارکشی، فنس کشی تاسیسات و ارتقاء حفاظت فیزیکی و همچنین نصب دوربین های هوشمند مدار بسته از همین رهگذر عملیاتی شد. وی ادامه داد: همچنین در اجرای مطالعات پدافند غیر عامل، جایگزینی سیستم های کلرزنی گازی با سامانه گندزدایی نوین و ایمن بر اساس سیاست های ابلاغی از سوی وزارت نیرو و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در دستور کار قرار گرفت که بر همین اساس در سنوات گذشته 39 مرکز سامانه گندزدایی گازی با سامانه های نوین و ایمن جایگزین شدند. مدیر دفترمدیریت بحران و پدافند غیرعامل آبفای استان همدان تصریح کرد: با مجموعه اقدامات انجام شده در این خصوص در حال حاضر در فاز شهری هیچگونه سامانه گندزدایی گازی وجود ندارد. جعفری همچنین خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز نصب و جایگزینی 109 دستگاه  سامانه گندزدایی با آب ژاول با پیگیری دفتر پایش کیفی و همراهی معاونت های بهره برداری در دست انجام است. وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه در راستای چرخه پدافند زیستی کیفیت آب خط قرمز مااست،عنوان کرد: بر همین اساس با ارتقاء  تجهیزات و توان تشخیصی آلاینده های خاص توسط دفتر پایش کیفی، سالانه 411 هزارو 828 مورد آزمون کلرسنجی به انجام می رسد که خوشبختانه مطابق مجموعه  آزمایشات  مستمر انجام شده، مطلوبیت کلرسنجی ما 100 درصد می باشد. مدیر دفترمدیریت بحران و پدافند غیرعامل آبفای استان همدان افزود: همچنین سالانه بیش از 80 هزارو 622 مورد آزمون کدورت سنجی انجام می شود که در عمده موارد کدورت اعلام شده در مناطق شهری و روستایی کمتر از 1 گزارش شده است. وی با بیان اینکه سالانه 7 هزار 918 مورد آزمایش میکروبی توسط دفتر پایش کیفی و آزمایشگاههای مرتبط انجام می شود که مطلوبیت در حدود 100 درصد داشته، اظهار کرد: بیش از 757 مورد آزمایش فیزیکو شیمیایی نیز به صورت سالانه به انجام می رسد. وی از فعال بودن 42 دستگاه سنجش آنلاین کیفیت آب خبر داد و گفت: با توجه به موارد پیش گفته، چنانچه در حوزه کیفیت آب مشکلی گزارش شود؛ محدود سازی، بازیابی و حذف مدار آلوده بلافاصله با هماهنگی قرارگاه پدافند زیستی استان در دستور کار قرار می گیرد. جعفری در نهایت ضمن اشاره به دیگر اقدامات انجام شده توسط شرکت آب و فاضلاب استان در زمینه پدافند غیر عامل گفت: خرید و راه اندازی دستگاه بسته بندی آب، خرید تانکرهای آبرسانی سیار، برگزاری کارگاهای آموزشی و مانور های آماده سازی پدافندی نظیر مانور رزمایش قطع برق و تست آماده به کاری ژنراتورهای برق اضطراری و  همچنین حضور در مانور منطقه ای 6 گانه وزارت نیرو از جمله این موارد می باشد.