آیین بازگشایی فضای جدید خانه طبیعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد
رکنا: آیین بازگشایی فضای جدید خانه طبیعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، با حضور دکتر نجفینژاد، رئیس دانشگاه، مهندس لطفی، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و جمعی از مسئولین استانی و دانشگاهی، برگزار شد.
به گزارش رکنا :رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: طبیعت یکی از مهمترین نعمتهایی است که خداوند در اختیار بشر قرار داده و امیدوارم همه ما بتوانیم از این نعمت بزرگ به خوبی حفاظت کنیم.
دکتر نجفینژاد افزود: یکی از مهمترین چالشهایی که انسان با آن روبروست مشکلات و چالشهای محیط زیستی از جمله آلودگی منابع آبی، خشکی تالاب ها، فرسایش خاک و ... است.
وی با بیان اینکه امروزه بشر با بهرهبرداریهای بیرویه و برخورد نادرست با محیط زیست و طبیعت، نقش زیادی در تخریب آن دارد گفت: باور محققان بر این است که عامل انسانی در حال غلبه بر طبیعت است و متاسفانه با فعالیتهای خود موجب پیشی گرفتن سرعت تخریب طبیعت بر احیای آن شده است.
دکتر نجفینژاد افزود: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به منظور فراهم کردن و انتقال اطلاعات لازم به شکل بصری و فیزیکی برای حفظ محیطزیست، خانه طبیعت را با هدف ارائه آموزش در جهت حفظ محیط زیست و آشنایی عموم جامعه با قوانین و مقررات این حوزه و در نهایت ارتقای سطح بینش و آگاهی مردم راهاندازی کرده است.
ایشان در ادامه با تاکید بر اینکه نگاه به محیط زیست نیازمند تغییرات عمیق است و باید سیاست گذاریهای کلان و برنامهریزیهای جامعی برای احیای آن صورت گیرد تصریح کرد: انجام برخی اقدامات مرسوم در دنیا از جمله بحث مدیریت پسماند و تفکیک زباله و همچنین جمع آوری روان آبها به شکل صحیح میتواند به احیای محیط زیست کشور کمک کند.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در پایان خاطرنشان کرد: اجتماعی کردن موضوعات و مسائل علمی، رسالت اجتماعی دانشگاهها بوده و دانشگاهها میتوانند نقش موثری در ترویج فرهنگ استفاده از محیطزیست و طبیعت ایفا کنند.
مدیر کل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان در این مراسم بر ترویج فرهنگ حفظ محیط زیست تاکید کرد و افزود: هنوز بسیاری از موضوعات مرتبط به طبیعت را نتوانستهایم به عموم جامعه بشناسانیم که باید همه سازمانها در این زمینه تلاش کنند.
مهندس لطفی با بیان اینکه هنوز شناخت کافی از طبیعت وجود ندارد گفت: میلیونها سال زمان میبرد تا تنوع زیستی در طبیعت ایجاد شود و در صورت برهم زدن آن باعث ایجاد خسارت های جبران ناپذیری به طبیعت خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خاطر نشان کرد: طبیعت ابعاد مختلفی شامل جنگل، مرتع، آب، خاک و ... دارد که باید در هر بخش، فضای مناسبی برای آشنایی مردم با آنها در نظر گرفته شود.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه در این مراسم، حفاظت از محیط زیست و طبیعت را برای همه افراد جامعه واجب دانست و افزود: نیاز است تا در این زمینه آموزشهای مرتبط صورت گیرد.
دکتر رضایی گفت: با آموزش مادران و فرزندان جامعه و ترویج فرهنگ دوستی با طبیعت در آنها، میتوان نقش موثری در حفظ محیط زیست و طبیعت در آینده داشت.
وی تصریح کرد: بیان نتایج علمی حاصل در دانشگاهها به والدین و فرزندان به زبان ساده و آموزش آنان، حفظ طبیعت و محیط زیست را تضمین خواهد کرد.
رضایی خاطرنشان کرد: انشالله خانه طبیعت پس از پایان دوره کرونا، میزبان طبیعت گردان و تور گردانان، دانش آموزان، والدین و سایر اقشار جامعه خواهد بود و امیدواریم بتوانیم در زمینه ترویج فرهنگ حفظ محیط زیست موثر باشیم.
در ادامه مدیر خانه طبیعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به ارائه اهداف شکلگیری و گزارشی از مجموعه اقدامات صورت گرفته از ابتدای فعالیت خانه طبیعت تا کنون پرداخت.
دکتر محمدزاده افزود: یکی از دغدغههای دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، برقراری ارتباط با جامعه، با هدف انتقال علم و دانش به اقشار مختلف مردم و ترویج و آموزش فرهنگ حفظ محیط زیست و افزایش مسئولیت پذیری مردم در برابر طبیعت بود و در همین راستا خانه طبیعت راه اندازی شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حفاظت از محیط زیست برای همگان از اهمیت بالایی برخوردار است که همه باید در این زمینه تلاش کنیم.
گرگان/کرامتی
ارسال نظر