به گزارش رکنا از هرمزگان، ارسلان حیدری با اشاره به حدیثی از امام جعفر صادق (ع) اظهار کرد: وجود سالمندان در خانه به منزله نعمتی بزرگ است که باید منزلت آنان به عنوان گنجینه های ارزشمند تجربه و عاطفه پاس داشته شود.
وی افزود: بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی سن ۶۰ سالگی آغاز دوره سالمندی قلمداد میشود اما به تازگی آغاز دوره سالمندی از ۷۰ سالگی تعریف میشود و برای اینکه این تقسیم بندی بار منفی در ذهن ایجاد نکند، افراد با سن ۷۰ تا ۷۴ ساله را سالمند جوان، ۷۵ تا ۹۰ سال را سالمند میانسال و ۹۰ سال به بالا را سالمندِ پیر مینامند.
رییس هیئت مدیره کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی هرمزگان بیان کرد: متأسفانه امروزه برخی از فرزندان بجای قدرشناسی، مراقبت و حمایت او را افراد سالمند، آن را تنها می گذارند ، به سرای سالمندان می سپارند و ارتباطشان را با آن ها به حداقل می رسانند؛ غافل از اینکه روزی خود سالمند خواهند شد و چه بسا فرزندانشان رفتاری به مراتب بدتر با آن ها داشته باشند.
وی با بیان اینکه جامعه ایران به تبع جمعیت جهان به سمت سالمندی در حال حرکت است، گفت: اگر در سالهای 1335تا 1340کمتر از دو میلیون سالمند داشته ایم اما امروز این تعداد به هشت میلیون نفر رسیده است که 9.5 درصد جمعیت ایران را تشکیل می دهند و می طلبد که برای مواجهه با پدیده سالمندی هدفمند و برنامه محور عمل کنیم .
رییس هیئت مدیره کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی هرمزگان با تأکید بر اینکه برنامه کشوربرای مواجهه با جمعیت سالمندی باید با دو هدف تحقق امید و نشاط در سالمندان طراحی و تدوین شود، خاطرنشان کرد: سلامت و رفاه،ارتقاء کیفیت زندگی ،توجه به علایق و نیازها ، حفظ استقلال واستفاده عملی از تجربیات ارزشمند سالمندان باید در اولویت باشد .
حیدری اضافه کرد: دولت مکلف امید و نشاط را در جمعیت سالمند تقویت کند که در این میان، ایجاد مراکز جامع سالمندی با هدف آموزش سلامت جسم و روان و تدوین برنامه جامع سالمندی یک ضرورت است.
وی گفت: همه ما دیر یا زود وارد سنین سالمندی خواهیم شد و در واقع خدمت به سالمندان خدمت به خود ماست و هر چه بیشتر امکانات لازم برای این قشر مهیا شود، زمینه برای تحقق زندگی سالم برای همگان فراهم شده است.
انتهای پیام/حیدری
ارسال نظر