دادستان کرمانشاه:
راه برای هرگونه قاچاق گندم در استان بسته شود/ نظارت ها افزایش یابد
دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه خواستار تشدید نظارت ها جهت جلوگیری از هرگونه قاچاق گندم و آرد شد.
به گزارش رکنا از کرمانشاه، شهرام کرمی با بیان اینکه شیوع و همه گیری بیماری کرونا منجر به کاهش نیرو در بخش کشاورزی و همچنین تغییرات در سیاست های صادراتی بسیاری از کشورهای جهان شده، اظهار داشت: این موضوع در کوتاه مدت برنامه ریزی و هشدار بسیاری از کشورهای منطقه را در زمینه امنیت غذایی بدنبال داشته است.
وی افزود: در این راستا، از هم اکنون کشورهای وارد کننده برای افزایش سطح ذخایر مواد غذایی خود درحال تلاش هستند و کشورهای بزرگ صادر کننده نیز برای محدودسازی صادرات خود اقدام می کنند که این مسئله افزایش کم سابقه قیمت محصولات غذایی اصلی مانند گندم و برنج را در برخی از کشورها به همراه داشته که با توجه به وضعیت کنونی قیمت ارز منجر به ارزش چند برابری قیمت گندم در کشورهای همسایه شده است.
دادستان کرمانشاه اضافه کرد: براین اساس طبق گزارش های واصله، علیرغم اهمیت گندم در نظام اقتصادی کشور و به ویژه در شرایط فعلی برخی از افراد تحت عنوان "سلف خری" در تلاش هستند تا با استفاده از شرایط کنونی نسبت به انباشت و قاچاق محصولات استراتژیک از جمله گندم به کشورهای همسایه و کسب و سود هرچه بیشتر اقدام کنند.
کرمی تاکید کرد: این اقدام نه تنها موجب تشویش اذهان عمومی می شود بلکه در شرایط فعلی موجب اخلال در نظام اقتصادی و در نتیجه گران شدن نامتعارف قیمت نان به عنوان قوت غالب مردم خواهد شد.
این مقام قضایی با بیان اینکه طبق گزارش های واصله برخی افراد سود جود از هم اکنون اماکنی را جهت انبار گندم در نظر گرفته اند، گفت: این افراد ضمن ارتباط مستقیم با کشاورزان و گهگاه تبلیغات در فضای مجازی عنوان می کنند که گندم را به صورت نقدی و با قیمتی بالاتر از نرخ مصوب دولتی خریداری می کنند.
دادستان کرمانشاه در ادامه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم جلوگیری از قاچاق محصولات کشاورزی اشاره کرد و بیان داشت: همچنین رئیس قوه قضائیه نیز همواره تاکید دارد که دادستان های مناطق مرزی و بنادر با همکاری دستگاه های امنیتی و انتظامی باید با یک هماهنگی جدی، پیگیری مجدانه و اقدام بدون تسامح به گونه ای فعال تر در مبارزه با قاچاق عمل کنند تا مردم تفاوت این مبارزه و نتایج آن را به خوبی احساس کنند.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین در ادامه اقدامات صورت گرفته در سال گذشته در سطح استان مقرر است به منظور پیشگیری از اخلال در نظام اقتصادی در جهت صیانت از حقوق عمومی و تامین آرامش ذهنی و روانی شهروندان در امر مبارزه با قاچاق گندم اقداماتی در دستور کار دستگاه های ذیربط قرارگیرد.
کرمی اعلام کرد: بنابراین به همه دادستان های عمومی و انقلاب شهرستان های تابعه به ویژه شهرستان های مرزی تاکید می کنیم، ضمن طرح موضوع در شورای تامین شهرستان و همچنین نظارت جدی بر دستگاه های متولی در راستای صیانت از حقوق عمومی تمهیدات لازم را به منظور مقابله با انبار و قاچاق گندم و یا آراد در حوزه قضایی مربوطه در نظر بگیرند.
دادستان کرمانشاه عنوان کرد: همچنین فرماندهی مرزبانی استان با همکاری اداره کل اطلاعات و اطلاعات سپاه ضمن تقویت اشراف اطلاعاتی بر منطقه و حوزه استحفاظی به طور جد برای مقابله با قاچاق کالاهای اساسی به ویژه گندم اقدام و به تشدید مبارزه با قاچاق در مرزهای کشور بپردازند و همچنین در این راستا لازم است مراقبت های بیشتری از مبادی ورودی و خروجی استان صورت گیرد.
وی افزود: پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز، پلیس نظارت بر اماکن عمومی و اداره کل اطلاعات با همکاری تعزیرات حکومتی امکان دپویی که خارج از سیستم دولتی خریداری شده اند را شناسایی و بر آنها نظارت کامل داشته باشند.
این مقام مسئول یادآورشد: استانداری با نظارت بر شرکت غله و خدمات بازرگانی تمهیداتی در نظر بگیرد که گندم در سریع ترین زمان ممکن از مردم خریداری شده و پرداخت وجه نیز در اسرع وقت صورت گیرد.
کرمی تصریح کرد: پلیس فتا نسبت به شناسایی افرادی که از طریق فضای مجازی نسبت به خرید غلات مانند گندم، جو، برنج و... به صورت عمده مبادرت می کنند اقدام و ضمن اخذ تعهد کتبی به آنان هشدار داده شود که در صورت خرید و انبار نمودن گندم، تمامی محصولات دپو شده توقیف و به سیلوهای دولتی انتقال داده می شود.
دادستان کرمانشاه در پایان با تاکید براینکه یکی از روش های بسیار محتمل قاچاق گندم تحویل به کارخانجات آرد است تا پس از تبدیل آن به آرد از کشور خارج شود، گفت: استانداری باید با استفاده از سامانه خرید و فروش آرد به صنوف، خبازی ها و آزادپزها تمهیداتی در نظر گیرد که فروش گندم به کارخانه تنها متناسب با آردی که آنها به نانوایی ها تحویل می دهند انجام گیرد.
نازی حاجی علی اکبری/ کرمانشاه
ارسال نظر