73درصد نسخ پزشکان به صورت الکترونیک ارائه شد

به گزارش رکنا هرمزگان،  مریم امیری با تبریک هفته کار و کارگر افزود: اگر در جامعه کارگران نباشند تولید کشور از کار افتاده و اقتصاد شکوفا نمی‌شود و اقتصاد کشور بر پایه تولید و اشتغال است که چرخه مولد و موتور محرک تولید نیز توسط کارگران حرکت می‌کند.
امیری اظهارداشت: در همه ابعاد جامعه اگر کارگران حضور نداشته‌باشند تولیدی انجام نمی‌شود و هیچ نهاد و کارخانه تولیدی نیز وجود خواهد داشت.
وی اضافه‌کرد: در سازمان تامین اجتماعی، کارگران یکی از شرکای اصلی سازمان هستند و سازمان متعهد است که خدمات خود را به جامعه کارگری ارائه نماید که یکی از این خدمات، خدمات بهداشتی و درمانی است.
امیری خاطرنشان‌کرد: بیمارستان خلیج‌فارس، پلی کلینیک ولیعصر(عج) و درمانگاه بعثت در بندرعباس به‌صورت رایگان به دارندگان بیمه‌تأمین اجتماعی که اکثر آنها از جامعه کارگری هستند خدمات ارائه می‌دهند.
وی ادامه‌داد: در استان هرمزگان بیمه شدگان در هشت مرکز ملکی و یک بیمارستان، خدمات درمانی خود را بصورت رایگان دریافت می کنند که این مراکز در شهرهای بندرعباس، میناب، قشم، رودان، بندرلنگه و جاسک هستند و در حال حاضر مصوبه احداث پنج درمانگاه دیگر در شهرستان‌های حاجی آباد، پارسیان، بستک، بندرخمیر و جزیره کیش نیز اخذ شده‌است.
امیری در ادامه به عملکرد این مدیریت در سال 1399 اشاره و بیان کرد: در سال گذشته یک میلیون و 57هزار و 251مراجعه سرپایی به مراکز سازمان تامین اجتماعی در استان هرمزگان انجام شد که از این تعداد، 467هزار و 213مراجعه به مراکز کلینیکی و 590هزار و 38مراجعه نیز به مراکز پاراکلینیکی انجام شده‌است.
وی افزود: از این تعداد مراجعه، 436هزار و 226مراجعه به بیمارستان خلیج‌فارس، 193هزار و 91مراجعه به پلی‌کلینیک ولی‌عصر(عج) بندرعباس، 92هزار و 706مراجعه به درمانگاه امام رضا(ع) قشم، 90هزار و 265مراجعه به درمانگاه ولی‌عصر(عج) میناب، 67هزار و 218مراجعه به درمانگاه بعثت بندرعباس، 62هزار و 888مراجعه به درمانگاه ولی‌عصر(عج) رودان، 56هزار و 221مراجعه به درمانگاه ولی‌عصر(عج)بندرلنگه، 35هزار مراجعه به درمانگاه ولی‌عصر(عج)جاسک و 23هزار و 636مراجعه به درمانگاه پایانه بندرعباس در سال گذشته انجام شده‌است.
امیری خاطرنشان‌کرد: بیمارستان خلیج‌فارس یکی از مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی در استان هرمزگان محسوب می‌شود که با 240تخت فعال در خدمت جامعه کارگری و بیمه‌شدگان سازمان و سایر اقشار می‌باشد که در سال گذشته 17هزار و 150بستری در آن انجام شده‌است .
مدیر درمان تامین اجتماعی هرمزگان به موارد جراحی انجام شده در بیمارستان خلیج‌فارس اشاره و عنوان‌کرد: در سال 1399 تعداد هشت هزار و 922مورد جراحی در بیمارستان خلیج‌فارس انجام شده‌است که از این تعداد، سه هزار و 672مورد جراحی کوچک، چهار هزار و 102مورد جراحی متوسط و هزار و 148مورد نیز جراحی بزرگ بوده‌است.
وی درباره تعداد زایمان انجام شده در این بیمارستان نیز گفت: در سال گذشته پنج هزار و 273زایمان در این بیمارستان انجام شد، همچنین بیشترین زایمان در ماه شهریور با 628زایمان و کمترین آن در ماه اسفند با ۲۳۰زایمان بوده‌است.
این مسوول اظهارکرد: علاوه بر خدماتی که در بیمارستان خلیج‌فارس ارائه شده‌است، واحدهای پاراکلینیک ما
نیز در سال گذشته خدمات متنوعی را به شهروندان ارائه کرده‌اند و در سال گذشته 816هزار و 593مراجعه به مراکز پاراکلینیک انجام شد که از این تعداد، 590هزار و 38مراجعه سرپایی و 226هزار و 555مراجعه بستری بوده‌است.
امیری ادامه‌داد: خدمات پاراکلینیک ما در سال گذشته شامل 394هزار 356 مراجعه به داروخانه‌، 137هزار و 120مراجعه به آزمایشگاه و پاتولوژی، 28هزار و 102مراجعه به رادیولوژی، چهار هزار و 845مراجعه به سونوگرافی، چهار هزار و 801مراجعه به فیزیوتراپی، یازده هزار و 59مراجعه به سی‌تی‌اسکن، 10هزار و 386مراجعه به ام‌آرآی، 286مراجعه به دیالیز، 389مراجعه به سنگ‌شکن، پنج هزار و 71مراجعه به اکوکاردیوگرافی و 220هزار و 178مراجعه به سایر موارد بوده‌است.
مدیر درمان تامین اجتماعی هرمزگان به آمار بستری مبتلایان به ویروس کرونا در بیمارستان خلیج فارس اشاره کرد و گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی همگام با سایر کادر درمانی کشور دوشادوش مراکز دانشگاهی به بیماران خدمات ارائه نمودند در هرمزگان نیز تاکنون ، چهار هزار و 484نفر مشکوک و مبتلای قطعی در بیمارستان خلیج‌فارس خدمات دریافت کرده‌اند که از این تعداد هزار و 344نفر بستری و سه هزار و 140نفر نیز به صورت سرپایی این خدمات را دریافت کرده‌اند.
وی درباره تعداد پرسنل و کادر درمانی مبتلا شده به کرونا نیز خاطرنشان‌کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون تعداد 245نفر از کارکنان و کادر درمانی مدیریت درمان تامین اجتماعی به این ویروس آلوده شدند که این تعداد شامل پرستار و بهیار،نیروی خدمات، کادر اداری و مالی، پزشک وسایر کادر درمان هستند که به این بیماری مبتلا شدند.
امیری در خصوص تعداد پزشکان طرف قرارداد این مدیریت نیز گفت: 202پزشک با مدیریت درمان تامین اجتماعی قرارداد دارند که از این تعداد 148پزشک نسخه بیماران را به صورت الکترونیک ارائه کرده اند و 73درصد از نسخ ارائه شده توسط پزشکان به صورت الکترونیک انجام شده‌است.
امیری به اهم اقدامات انجام شده توسط مدیریت درمان تامین اجتماعی هرمزگان در سال گذشته اشاره و عنوان‌کرد: اجرای طرح نسخه الکترونیک و ایجاد پرونده سلامت الکترونیک بیمه شدگان، برنامه های اولویت دار سطح بندی خدمات و تامین تجهیزات پزشکی، تعمیرات اساسی و بهسازی فضای فیزیکی مراکز درمانی ملکی سازمان، برنامه های عملیاتی با اعتباری بالغ بر 285میلیارد ریال و صرف اعتباری بالغ بر چهار هزار و 790میلیارد ریال از مهمترین برنامه‌های اجرا شده در سال 1399 توسط این نهاد می‌باشد.
این مسوول درباره برنامه‌های اولویت‌دار نظام سطح‌بندی خدمات و تامین تجهیزات پزشکی بیمارستان خلیج‌فارس اظهارداشت: افزودن یک تخت به بخش ان‌آی‌سی‌یو با اعتبار هشت میلیارد ریال که از سیزده تخت به چهارده تخت افزایش یافت، افزودن دو تخت به بخش آی‌سی‌یو با اعتبار 34میلیارد و 500میلیون ریال که از شش تخت به هشت تخت افزایش یافت و افزودن دو تخت به بخش دیالیز که از چهار تخت به شش تخت رسید بخشی از اقدامات انجام شده در این زمینه است.
وی در خصوص پروژه های دیگری که درسال ۱۳۹۹ بهره برداری شده گفت: بهسازی فضای فیزیکی 50 تخت بستری،و بسازی فضاهای خدماتی بیمارستان خلیج فارس و درمانگاههای تابعه مدیریت درمان نیز از پروژه‌های انجام شده طی سال گذشته می‌باشد.
مدیر درمان تامین اجتماعی هرمزگان به تعمیرات اساسی و بهسازی فضای فیزیکی مراکز درمانی استان در سال1399 اشاره و بیان‌کرد: آماده سازی و راه اندازی بخش جدید (25 تخت) در طبقه همکف بیمارستان خلیج فارس، بهسازی فضای فیزیکی 50 تخت بستری در طبقه اول بیمارستان خلیج فارس، بهسازی فضای فیزیکی بخش POST CCU بیمارستان خلیج فارس و بهسازی فضای فیزیکی بخش داخلی بیمارستان خلیج فارس از جمله این اقدامات است.
امیری به برنامه‌های عملیاتی مدیریت درمان تامین اجتماعی هرمزگان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: از جمله این برنامه‌ها می‌توان به برنامه ارتقاء هتلینگ بیمارستان خلیج‌فارس، تداوم استقرار نظام ارجاع داخلی و تشکیل پرونده مزمن، ارتقای دستگاههای آنالوگ به دیجیتال- پلی کلینیک بندرعباس، ساماندهی و بهسازی واحد لندری بیمارستان خلیج‌فارس، بهسازی و اصلاح سیستم تهویه اتاق عمل، ارتقای سلامت محیط کار کارکنان (ساختمان اسناد پزشکی)، پیشگیری از حریق در بیمارستان خلیج فارس، بارکدخوان داروخانه، طرح تجهیزات سیستم اتصال دستگاههای تصویربرداری (PACS)، پشتیبانی نوبت دهی تلفنی و اینترنتی و توسعه ملزومات شبکه محلی و شبکه گسترده درمانگاه پایانه اشاره‌کرد.
وی در پایان عنوان‌کرد: برنامه‌های عملیاتی مدیریت درمان تامین اجتماعی هرمزگان در سال گذشته با اعتبار 172میلیارد و ۴۴۵میلیون و 480هزار ریال انجام شده‌است.

حیدری/ هرمزگان