پلیس فتا 14 هزار همیار آنلاین دارد

سردار سید کمال هادیان‌فر در نشست خبری عملکرد سال 94 پلیس فتا را تشریح کرد. وی از وقوع ۶۹ هزار و ۷۲۹ حمله سایبری در طول سال ۹۴ خبر داد که ۹۸۹ مورد به سایت‌های دولتی و ۶۸هزار و ۷۴۰ مورد به سایت‌های غیردولتی مربوط بوده است.

وی گفت: بیشترین جرایم اینترنتی متعلق به تهران است و خراسان رضوی، فارس و آذربایجان شرقی و اصفهان به‌ترتیب رتبه‌های بعدی آمار ثبت جرایم اینترنتی را به خود اختصاص داده‌اند.

به‌‌گفته هادیان فر، متوسط سنی مجرمان اینترنتی در کشور ۱۸ تا ۲۵ سال است و با توجه به جمعیت جوان کاربران کشور، رصد همه فعالیت‌های کاربران٬ کاری بزرگ و خطیر است.

رئیس پلیس فتا با اعلام اینکه برای رصد همه سایت‌ها و وبلاگ‌ها و صفحه‌های اینترنتی در نیمه دوم امسال از همیاران جوان پلیس فتا استفاده شده، شمار همیاران فتا را ۱۴ هزار نفر اعلام کرد که به صورت آن لاین همه سایت‌ها را رصد کرده و کارشناسان پلیس فتا را در جریان محتوای مجرمانه سایت‌ها قرار می‌دهند.

هادیان فر با اشاره به ضریب نفوذ اینترنت در کشور گفت: کمترین میزان جرایم ثبت شده در استان‌های کشور مربوط به استان ایلام سپس خراسان جنوبی و همدان و شرق استان تهران است. ضمن این‌که هیچ موضوعی در ارتباط با حمله هکرهای داعشی به سایت‌های کشورمان گزارش نشده است.

وی از خبرنگاران خواست ایجاد یک دادسرای ویژه در مراکز استان‌ها را پیگیری کنند. این مورد در قانون هم لحاظ شده است و باید همه مراکز استان‌ها یک مرکز خاص و ویژه برای رسیدگی به جرایم اینترنتی داشته باشند.

هادیان‌فر گفت: ۱۳ درصد از جرایم حوزه اینترنتی کشور به جرایم اخلاقی مربوط می‌شود٬ ۱۸ درصد بحث انتقام‌جویی را در بر می‌گیرد که در حال حاضر در بخش پیشگیری با توجه به اتفاقات خوبی که در بحث آموزش رخ داده، سعی کردیم با استفاده از مهندسی معکوس به شهروندان آموزش بدهیم که اطلاعات و عکس‌های خصوصی خود را در معرض دید و استفاده قرار ندهند.

رئیس پلیس فتا سپس گفت: بیشترین جرایم اینترنتی در حال حاضر در شبکه تلگرام اتفاق می‌افتد و در حال رایزنی‌هایی هستیم که سرور تلگرام را که هم‌اکنون در روسیه قرار دارد، به ایران منتقل کنیم.

۷۲ درصد تخلفات انتخاباتی در تلگرام

به گفته هادیان‌فر در طول انتخابات اخیر، استان‌هایی که بیشترین رقم ثبت جرایم اینترنتی انتخاباتی را داشته‌اند، خوزستان، بوشهر، کردستان و آذربایجان‌غربی بوده‌اند و تهران در رتبه پنجم قرار دارد.

وی ادامه داد: در طول برگزاری انتخابات نه سرعت اینترنت کاهش پیدا کرد و نه هبچ‌کدام از شبکه‌های اینترنتی از دسترس خارج شد. پلیس در تمام مدت همه کانال‌های اینترنتی و تلگرامی را رصد می‌کرد و قرار شده بود اگر کانال با کاربری امنیت ملی را زیر سئوال برد با آن برخورد شود که خوشبختانه این اتفاق اصلا رخ نداد

در طول برگزاری انتخابات تنها ۴۶۰ مورد تخلف انتخاباتی ثبت شده که با توجه با ضریب نفوذ اینترنت در کشور و جمعبت جوان کاربران رقمی بسیار اندک است.

وی گفت: پلیس فتا در چندین کارگروه عضویت داشت و در داخل فتا هم پنج کارگروه تخصصی داشتیم و از ۱۱ سامانه برای رصد انتخابات استفاده کردیم و روزانه بیش از ۳۳ هزار خبر رصد شد. در این مدت بیش از ۱۷۰۰ خبر امنیتی و انتظامی و ۱۲۰۰ خبر مرتبط به کاندیداها ثبت شد. همچنین ۷۷۸۰ پروفایل نامزدها را رصد کردیم و با ۱۱۷ نفر از کسانی که دارای پنل‌های تبلیغاتی و شبکه‌های مجازی بودند قبل از انتخابات جلسه گذاشتیم و موارد قانونی را به آنها تذکر دادیم و اکثرا هم عمل کردند.

هادیان فر در ادامه از ثبت ۴۶۰ تخلف انتخاباتی در فضای مجازی خبرداد و افزود: ما این تخلفات را به همراه مستندات به ستاد انتخابات وزارت کشور ارایه داده ایم .

افزایش ۱۹۰ درصدی مزاحمت‌های اینترنتی

رئیس پلیس فتا افزود: امسال ۲۴ درصد افزایش جرایم نسبت به پارسال داشتیم، مزاحمت‌های اینترنتی ۱۹۰ درصد افزایش داشته و در انتشار فیلم‌های خصوصی نیز ۹۰ درصد افزایش داشته‌ایم، در بحث هتک حیثیت و نشر اکاذیب ۷۹ درصد افزایش و انتشار فیلم‌های خصوصی ۹۰ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه داشته‌ایم.همچنین امسال ۱۷ هزار پرونده در باب جرایم سایبری تشکیل شد.

هادیان‌فر اظهار داشت: ۱۶ درصد افزایش کشفیات نسبت به سال ۹۳ داشته و ۶.۹ درصد کاهش دستگیری داشته‌ایم؛ حدود ۱۰ هزار نفر دستگیر شده‌اند. وی افزود: ۳۵ درصد مربوط به برداشت‌های غیرمجاز بوده که ۱۰۰ درصد برداشت‌های غیرمجاز یک طرف دیگر از یکی از ۳۳ بانک کشور بوده که درخواست ما این است که در ازای اعتماد به مردم، بانک‌ها ایمنی و امنیت خود را افزایش دهند.
انهدام ۸۲۳ باند در فضای سایبری

رئیس پلیس فتا انهدام ۸۲۳ باند تبهکاری در فضای مجازی را از جمله دستاوردهای ارزشمند پلیس فتا برشمرد و گفت: عمده فعالیت این باندها که تیم‌های دو نفره به بالا بودند، در حوزه‌های اقتصادی،‌ اخلاقی و اجتماعی بوده است. ۴۲ فقره از پرونده‌های استان‌ها بعد از دستگیری متهمان بار دیگر بصورت شبکه‌های ۳۰ تا ۶۰ فقره در استان‌های دیگر ایجاد شده بود و بیش از ۲۲۵۶ پرونده از آنها بصورت شبکه‌ای بوجود آمده بود که در زمینه برداشت‌های غیرمجاز فعالیت می‌کردند.

هادیان‌فر در مورد سایت‌های تروریستی گفت: ۳۱۰ سایت تروریستی که ۲۵۲ مورد آن مربوط به خارج از کشور بود شناسایی و حذف شدند که البته از این تعداد ۴۲ مورد غیرفعال و ۱۶ مورد در حال اقدام بودند.

وی افزود: ۷۹۶ صفحه هرزه نگاری، صفحات جعلی، جعل اسناد و مدارک و موضوعات اخلاقی در فیسبوک و اینستاگرام داشتیم که ۵۰۱ فقره از آنها حذف شد، بر این اساس بیش از ۷۰ درصد صفحات مجرمانه حذف شدند.

تشکیل ۱۷ هزار پرونده در طول سال ۹۴

رئیس پلیس فتای ناجا گفت: امسال بیش از 17 هزار پرونده جرائم سایبری در پلیس فتا تشکیل شد که این میزان نسبت به سال گذشته، ۲۴ درصد متناسب با رشد، توسعه و افزایش کاربران افزایش یافته است از این تعداد، ۸۸.۵ درصد پرونده‌ها کشف شده است.

رئیس پلیس فتا ناجا ادامه داد: ۳۴ درصد از این تخلفات بصورت روشی بوده، بگونه‌ای که با روش‌های اشتباه برداشت غیرمجاز انجام شده است. از سویی دیگر، در زیرساخت‌ها، درگاه‌های اینترنتی، سامانه‌ها و دسترسی پایانه‌ها و خودپردازها ضعف وجود دارد و مجرمان با استفاده از این ضعف اقدام به کلاهبرداری می‌کنند که البته حداقل جرم‌ها در این حوزه مهندسی اجتماعی یا کاربر مقصر بوده است.